Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

bolekilolek

PREZENT OD PRZYSZŁEGO MĘŻA

Polecane posty

Gość wrózbita alan kita
kope na klate :)

Gość v,nm
prezent w dniu slubu od przyszłego męża- o matko czego to ludzie nie wymyślą :O:O

A DAWNIEJ OKOŁO 40 LAT TEMU SIĘ DOSTAWAŁO - ALE NIE BYŁO ZARĘCZYN I PIERŚCIONKA

chyba wystarczającym prezentem jest to że powie "TAK" na ślubnym kobiercu...co ty bys niby chciała dostać?

Gość a ja wole czekolade
Najlepszym prezentem bedzie orgazm w noc poslubna ;)

Gość ja to chciałabym dostać w
prezencie melion doraruf :classic_cool:

A my jakieś prezenty planujemy ale będzie to niespodzianka, poza tym akurat tak się składa, że narzeczony ma dzień po ślubie urodziny więc tak akurat. :)

Gość Ja uwielbiamm a
To że ty zia to wymyślasz to normalne...:/ jesteś jedyną tu żałosną..:/ Ale co do tematu to jakaś głpota i kolejny bezsesns....:/ Prezent i co jeszcze???:/ Idiotki a Ty autorko co mu dasz?? Sama byś chciałą a gówno w duuupie mu pewnie dasz...\Paranojaa

Co tak bluzgacie na autorkę? W niektórych rejonach Polski jest taki zwyczaj, że młodzi przed ślubem dają sobie prezenty. Np on jej biżuterię a ona mu elegancki zegarek.

No dokładnie u nas to jest akurat zwyczaj rodzinny a nie wymysł zaczerpnięty skądś. ;) Jest jeszcze zwyczaj, że mąż daje żonie jakiś prezent(najczęściej to był pierścionek) po urodzeniu pierwszego dziecka. ;)

Gość Abbey
Ja wcale nie uwazam ze to jakis glupi pomysl i tez slyszalam o takim zwyczaju - nie rozumiem skad te chamskie uwagi. Ale wydaje mi sie ze to bardziej jest praktykowane za granicami naszego cudnego kraju.

Historynka - hahahah dobre :D nie, my nic sobie nie kupowaliśmy specjalnego w tym dniu, samo wydarzenie ślubu, stroje, obrączi to wystarczająco ekscytujące 'gadżety' że o innych materialnych sprawach nawte nie mysleliśmy :)

Gość ybtvtg
ja najprawdopodobniej dostane porządny zegarek szwajcarski a sama organizuję wycieczkę niespodziankę. Dodam tylko ze wesele mamy bardzo skromne tylko rodzice i świadkowie wiec nie mamy za duzo wydatków.

ja dostałam od męża prezent-jego szczery uśmiech w dniu ślubu i radość na jego twarzy.widzieć ,że ukochana osoba jest szczęśliwa to chyba najlepszy prezent.

co do pierścionka po urodzeniu 1 dziecka-też słyszałam,że jest ponoć taki zwyczaj.

Gość kkalunia
u mnie jest akurat taki zwyczaj. Dostałam od przyszłego męża naszyjnik, założył mi go przed błogosławieństwem. On dostał spinki do koszuli. Wg mnie nie chodzi o jakieś wymyślne czy drogie prezenty tylko o drobiazg, który ma świadczyć o tym, ze chce się zrobić dodatkową przyjemność.

o prezentach ślubnych słyszałam że są ale w innych rejonach. u nas nie ma tego zwyczaju. za to prezent dla matki z okazji urodzin dziecka - jak najbardziej. i to nie tylko pierszego, ale każdego dziecka. moja mama dostała "za brata" pierścionek, a "za mnie" kolczyki :) a moja bratowa "za synka" dostała...psa :P

"pierszego" pierWszego oczywiscie, uciekła mi literka :)

"pierszego" pierWszego oczywiscie, uciekła mi literka :)