Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ja nie wiemmm o co chodzi

Na religii mamy o homoseksualiźmie. Ale głupoty nam opowiadają!

Polecane posty

Na religii omawiamy różne życiowe tematy, np. aborcja itp. Teraz doszło do homoseksualizmu. Oczywiście katecheta puścił nam film, na którym profesorowie wypowiadają się, że homoseksualizm jest nienormalny, spowodowany brakiem odpowiedniego wychowania. Oczywiscie można go wyleczyć i żyć bez grzechu. Osoby homoseksualne są w "bagnie moralnym" - tak mówi katecheta. Trzeba ich tępić, aby zrozumieli swój czyn i się nawrócili. :o Nie wiem daleczego, ale mam wrażenie, że jesteśmy jacyś zacofani. Moja koleżanka jest biseksualna i później głupio jej bylo, jak pani tak mówiła. Chodzimy do trzeciej gimnazjum, więc dziecmi już nie jestemy, ale takich głupot słuchać nie mogę.

P.S. Dostaliśmy instrukcję, aby nie utrzymywać żadnych kontaktów z ludzmi homo, bo przenoszą oni choroby weneryczne

Nam mówili, że antykoncepcja to grzech przeciw 5 przykazaniu :O Od następnej klasy chyba się wypiszę z lekcji religii :O A co do homoseksualizmu to zdanie kościoła na ten temat jest znane już od dawna, osobiście uważam, że na ten temat mają śreniowieczne i śmieszne wręcz poglądy.

Też mamy, antykoncepcja to łamanie piątego przykazania, homoseksualizm to lamanie szóstego

Gość uczciesiem
wyrośnieta na fajne ludki

hmm, u mnie w szkole katachetka była bardzo anty ludziom innej orientacji ;] niestety moja klasa w zaparte ich broniła. pani Kasia po paru minutach zwątpiła i powiedziała że homoseksualizm jest chorobą, życie jako taka osoba jest grzechem.. ale w sumie na dobrą sprawe to nic do nich nie ma.. ;] bo człowiek to człowiek.

Gość katecheta przedstawia
pogląd Kościoła. Mamy wolność religijną, nikt nie ma obowiązku być katolikiem, czy zgadzać się z poglądem kościoła. Skoro idziecie na lekcję religię, to chyba w celu poznania tegoż poglądu Kościoła. Możesz się zgodzić lub nie, ale nie oczekuj że katecheta, którego praca polega na wykładaniu uczniom poglądów Kościoła będzie wykładał jakiś inny pogląd.

Gość ja powiem tak .....
ja nie wiemmm o co chodzi...jak już tutaj wspomniano kościół zajmuje takie stanowisko a nie inne jeśli chodzi o środowiska homoseksualne ...ale skoro Ty masz swoje zdanie na ten temat to się go trzymaj i już ...na zasadzie siedzę i myślę o niebieskich migdałach a ksiądz niech opowiada bo za to mu płacą

Gość wrzuć na luz_
kiedyś na religii katechetka mówiła nam, że homoseksualizm to choroba i można ją leczyć. nawet nie bylo sensu dyskutować, bo była święcie przekonana o swojej racji i trochę nawiedzona