Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość marta 74

problem z tesciową

Polecane posty

Gość marta 74

witam , mam problem z teściową jest okropną bałaganiarą nie lubi sprzątać , , w jej domu wygląda jak w oborze pełno garnków i misek z jedzeniem na podłodze , w łazience zużyte podpaski brudna woda w wannie po praniu - tą wodą spłukuje toaletę pełno smieci na podłodze - okropnie , czasem ma natchnienie i posprząta ale rzadko ,mam małą córeczkę która raczkuje , nie mieszkam z tesciami ale jak mamy do nich jechać to jestem przerazona bo nigdy nie wiem co zastanę a trochę sie boję o córcie nie chcę zeby czymś się zaraziła - teściowa chodzi na pole w pantoflach do kurnika często przynosi do domu coś przyklejonego do papci i wyciera to w dywan - nie jestem pedantyczką ale lubię miec w domu posprzątane -wiec nie jeżdzimy teraz tak czesto jak kiedyś ale teściowa ma o to pretensje do mnie ze ograniczam jej kontakty z wnuczką i zbuntowałam jej syna też .Mąż również nie lubi tam jezdzić drażni go brud i bałagan nie mam odwagi jej powiedzieć jaki jest powód bo tesciowa lubi się obrażać poradzcie co zrobić

jakbym o swojej teściowej czytała :) my zawsze po przyjeździe najpierw sprzątamy, na szybko. mąż bierze odkurzacz i odkurza dywany, potem ja biorę szmatę, zmywam podłogi, na końcu łazienka i po 30 minutach jest czysto :) przynajmniej na tyle że mały może swobodnie biegać :P

Gość lamella
to niech jej mąż powie, żeby chałupę ogarnęła. W takim chlewie nie przełknęłabym nawet herbaty, nie mówiąc o wizytach z dzieckiem. A że się obrazi? to będzie obrażona, miałabym to gdzieś, ważniejsze, żeby nie ryzykować złapania jakiegoś choróbska.

Gość lamella
to niech jej mąż powie, żeby chałupę ogarnęła. W takim chlewie nie przełknęłabym nawet herbaty, nie mówiąc o wizytach z dzieckiem. A że się obrazi? to będzie obrażona, miałabym to gdzieś, ważniejsze, żeby nie ryzykować złapania jakiegoś choróbska.

Gość marta 74
przed ciążą często też sprzatałam po przyjezdzie do teściowej , ale to była syzyfowa praca i tak na drugi dzień było to samo ona jest mistrzynią bałaganiarstwa nie powiem jest gościnna czym chata bogata tylko jakoś nie mam apetytu jak tam jestem , maż wyprowadził się na swoje jak skończył studia drażnił go wieczny bałagan , boże jak ja się cieszę ze sie na teściową nie podał, ale przykro mi ze zarzuciła mi ograniczanie kontaktów z wnuczką i buntowanie jej syna ,