Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Smak Aronii

Więzienie a łamanie praw człowieka

Polecane posty

Gość Smak Aronii

Chciałabym zwrócić uwagę na zamknięty świat jakim jest więzienie. Temat zdaje się być ciekawy, gdyż jest większości ludziom nieznany i tajemniczy. Często się słyszy o złych warunkach panujących w więzieniu, oraz o niehumanitarnym traktowaniu osadzonych. Słyszy się również, że dochodzi do przypadków łamania praw człowieka. Co o tym myślicie???

Gość qrde coś teraz
no to napewno jednak jest tez tak ze niektorzy chetnie tam siedza bo maja dobrze a sa tacy ze nie i na ten temat mozna rozmaiwiac pisac itp chociaz uwazam ze powinni wykonywac na wolnosci prace zima np odsniezanie sprzatanie latem itd http://www.prisonwars.pl/244163/

Gość bzdura bzdura bzdura
więźniowie dostają lepsze jedzenie nawet od dzieci z domów dziecka. A że zamknięty świat - bardzo dobrze, muszą przemyśleć dobrze swoje winy! A

Gość Smak Aronii
Również jestem zwolenniczką wymierzania kary poprzez wykonywanie pracy. Myślę, że to wszystko też zależy od danego więzienia. W jednym są np. dobre warunki, zaś w innym skandaliczne. Osobiście nie jestem za niehumanitarnym traktowaniu nawet więźniów. "muszą przemyśleć dobrze swoje winy!" wiesz raczej myślę, że w takim miejscu oraz w złych warunkach człowiek się nawet nad tym nie zastanawia, i jedyne co może robić, to raczej nadal dążyć złą ścieżką.

Gość Smak Aronii
nie mam nikogo w więzieniu, ani sama tam nie byłam ;) :D Temat założyłam z czystej ciekawości.

i bardzo dobrze im tak!! niech cierpią albowiem do więzienia nie poszli w nagrodę! :/

Gość qrde coś teraz
wiec napewno cieżej tak oceniać też nikogo nie mam w wiezieniu wydaje mi sie ze napewno w jednym maja jak w "raju" a w innych przekichane ale niestety my nie mamy na to wpływu powinny byc jakieś standardy w zależności od popelnionych czynów za morderstwo gwalti itd to co najgorsze (az ciary przechodzą) to wiadomo bez zadnych ulg zreszta no tak jak napisałam powyzej ciezko tak bo mnie akurat nic odpukać bolesnego do dnia dzisiejszego nie dotchneło wiec inny mam poglad http://www.prisonwars.pl/244163/

Gość Smak Aronii
Napisałam, że nikogo nie mam w więzieniu, ale to w sumie nie jest do końca zgodne z prawdą, gdyż moja ciocia pracuje w zakładzie karnym. Mój kolega, który się kiedyś ze mną uczył w liceum, również tam wylądował, ale to nie była jakaś dla mnie bliska osoba. Po jego wyjściu stamtąd rozmawiałam z nim, z tego co słyszałam, wrócił tam ponownie (pierwszy raz się tam znalazł w wieku 17 lat) Więc na temat więzienia trochę jest mi wiadomo. "powinny byc jakieś standardy w zależności od popelnionych czynów za morderstwo gwalti itd to co najgorsze (az ciary przechodzą) to wiadomo bez zadnych ulg" Dokładnie, tylko że skazanych osadza się w danym zakładzie nie ze względów na popełniony czyn, lecz w zależności od miejsca zamieszkania. Dlatego osoba, która siedzi za jazdę po pijaku na rowerze, może się znaleźć razem z mordercą i gwałcicielem. Dzięki niehumanitarnemu traktowaniu, takie osobniki wychodzą stamtąd jeszcze gorsi, co raczej nie powinno nikogo cieszyć.

Gość Smak Aronii
Nikt się więcej nie wypowie?

Gość Smak Aronii
up