Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość bylabym soba gdyby nie...

hobby mojego faceta uniemozliwia mu przeprowadzke

Polecane posty

prosto i na temat...jestemy razem 3 lata, po zareczynach i ciagle przewija sie ten sam temat...nie mozemy sie wyprowadzic z tego mista gdzie zyjemy bo moj facet ma tu zespol. A ja od dwoch lat usiluje znalezc prace (nie mowie o pracy w knajpie bo to akurat latwo znalezc ale o pracy zgodnej z moim wyksztalceniem) i wiem ze tu w tym badz co badz malym miescie nie znajde. Kiedys jeszcze usilowalam go namowic zebysmy pojechali do mojej mamy za granice. Nie chcial - bo zespol, pozniej jak sie zaczelam denerwowac ze zespol wazniejszy ode mnie, powiedzial ze nie pojedzie za granice bo nie znajdzie tam takiej pracy jakby chcial. A teraz mowi ze nie pojedzie nawet do innego miasta (czyt. wiekszego) bo tam moze byc tak samo kiepsko. A ja....mam chyba siedziec i patrzec w sciany.Jak z nim rozmawiac zeby udalo sie go namowic na wyjazd do chociazby wiekszego miasta w polsce?

Pomyśl o przyszłości. A jeśli (nie zapeszam) - wam nie wyjdzie, to co zrobisz? Będziesz bez porządnego doświadczenia, bez pracy w swoim zawodzie, bo zrezygnowałaś dla niego z życia. Naprawdę jego zespół jest ważniejszy od Twojego rozwoju?

no kurna wlasnie o to chodzi, ale waham sie bo w gruncie rzeczy to niezwykle cieply, uroczy, dobry facet. Ma naparwde mnostwo zalet za ktore go niezmiernie cenie, ale niestety....glowa w chmurach. Boje sie ze to jest skazane na porake bo nawet jeli rzuci zepsol i pojedzie ze mna...to chyba do konca zycia mi nie wybaczy. Jak tu by zrobic zeby on sam chcial jechac :D

Ma wiele zalet oprócz jednej wady: ma w dupie Twoją przyszłość w imię grania w zespole. Wiąże się to dla niego z pewną stratą i jest to ważna decyzja dla niego, ale jest kilka alternatywnych opcji. Można zmienić zespół, wiem, że jest zgrany z chłopakami i byłoby mu ciężko, no ale on może dobrać innych muzyków a Ty? Ty nie możesz zmienić pracy na taką, w której będziesz się spełniała, bo on nie chce wyjechać?

Gość alter egooo
A musicie koniecznie pracować w miejscu zamieszkania? Niektórzy dojeżdżają dzień w dzień do pracy kilkadziesiąt km, a znajoma para mieszka on w Trójmieście, ona w Warszawie, widzą się w weekend i to jakoś funkcjonuje.

wiem ze masz racje, sama dochodze do podobnych wnioskow, przeraza mnie w ogole latwosc z jaka on akceptuje fakt ze moglabym wyjechac do mojej mamy sama. Mam dziwne wrazenie ze on zrobi wszystko zeby zostac tu i trzymac sie tego zespolu, nawet ejsli to by oznaczalo koniec dla nas. Ten temat jak bumerang wraca w naszym zwiazku

Gość alter egooo
Bo jeśli związek ma polegać na poświęcaniu rzeczy dla danej osoby najważniejszych, i to właściwie bez dostatecznie ważnej przyczyny (możiwości z kombinowania pracą jest znacznie więcej niż zespołem), to nie ma sensu.

Gość no fajnie......
wyjedz do mamy to zobaczysz czy naprawde jemu zalezy na tobie , czy moze po 3 miesiacach zapomni nawet do ciebie napisac....

Gość Jak kogoś
A co to za zespół jest? Niech sobie w siuśki nie leci, jak jakaś muzyka czy inna pierdoła jest ważniejsza od Ciebie to niech spada

Bo jeśli ktoś ma coś poświęcać, to koniecznie facet nieprawdaż? Po prostu szukaj szczęścia z innym.

kaliban -> ale tu chodzi o perspektywy w przyszlosci, nie zwykle zachcianki kobiet.

Gość dziewczyna gitarzysty
nie wygrasz z tym nie walcz bo przegrasz, zreszta albo akceptujesz jego i jego życie albo odchodzisz, takie marudzenie nie wyjdzie na dobre

do dziewczyna gitarzysty - ja nie oczekuje ze on przestanie grac, niech sobie gra chocby do konca zycia, ale byloby mi milo gdyby tez wzial pod uwage moja przyszlosc. MOglibysmy sie przeprowadzic chocby 150 km i przeciez nadal molgby do zesolu te 3 razy w tyg dojezdzac jesli juz tak mu zalezy zeby grac z tymi chlopakami.