Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość upsstaem

Czym jest dla Was religia?..... katolicyzm?

Polecane posty

Gość upsstaem

Gość dla mnie wiarą w bajki

Gość baranica 2010
Dla mnie niczym, ktoś wyżej napisał że to po prostu wiara w bajki. Jesteśmy istotami rozumnymi (homo sapiens) a rozum nie karmi się wiarą tylko wiedzą!

Gość upsstaem
ale kiedy ktoś Wam umiera to wszystko się zmienia........zaczynacie wierzyć?

Gość dla mnie wiarą w bajki
dla mnie stan po smierci nie różni się stanem przed narodzinami.Nie było nas-nie będzie nas

Gość baranica 2010
Było tak od razu. Ty po prostu boisz się śmierci. Gdy umiera człowiek nie pozostaje już nic. Niestety ta dziwna wiara (jaka by nie była) zniewala ludzi. Gra na prostych uczuciach, że jak nie będziesz wierzyć, to nie pójdziesz do nieba, albo nie będziesz zbawiona. Jeżeli chcesz żyć w ciągłym strachu, to Twój wybór, ja wybrałem wolność. I jeszcze jedno. Chciałabyś żyć w niebie razem ze wszytskimi mordercami, gwałcicielami itp? Chciałabyś tam spotkać np. Adolfa H.?

Gość kjiohouibnjbuj
śmieszą mnie ateiści z wygodnictwa.......prawdziwym testem dla ateisty jest bliskość śmierci...z doswiadczenia wiem ( a pracuje w szpitalu) , że 99% ludzi przymuje rozgrzeszenie przed smiercią...więc spkojnie dziciaczki, poczekamy zobaczymy jak z tym waszym ateizmem jest

Gość sterczący penis bez wytrysku
katolicyzm nie jest religią tylko wyznaniem podobnie jak protetstantyzm religią jest chrześcijaństwo, judaizm itd. a dla mnie osobiscie katolicyzm jest gównem

Gość za przeproszeniem co z tego
że ateiści przyjmują katolicyzm przed śmiercią? Po pierwsze to powinienieneś jako chrześcijanin cieszyć się z nowego brata w wierze a nie zacierać ręce i wydawać okrzyk zwycięstwa, a po drugie, Ci ludzie robią to pewnie dlatego, że są przerażeni, chwytają się wszystkiego co im daje choć najmniejszą nadzieję - ale to nie dowód że Bóg jest. Ludzie chorzy, zdesperowani zaczynają wierzyć też w takie rzeczy jak wróżki, bioenergoterapeuci wysyłający uzdrowienie z rąk przez telewizor, ziółka chińskie - nie ma to nic do rzeczy czy te metody są skuteczne lub prawdziwe.

Gość niech mi jakis katolik
wytlumaczy po co jest pieklo skoro Bog jest tak milosierny i wybacza bliznim? Skoro tak o wszyscy powinni isc do nieba, nieprawdaz?:P

Gość baranica 2010
A to zabawne, że ateista, który wystąpił z KK nawraca się na łożu śmierci. I może jeszcze jest rozgrzeszony? Bo mi się wydawało, że ekskomunikę wyrażoną aktem apostazji to może zdjąć biskup ;P

Gość kjiohouibnjbuj
to z tego ze ateista jest mocny w gębie na kafe albo na forum onetu a jak zajrzy w oczy kostucha to pyskowkami nie da sie wykrecic i na kolanch do ksiedza sie wloką

czyms co ludzie chcą przed smiercią "zaliczyć"? zeby cos co nie istniało móglo pojsc dokądś nieistniejącego:) łatwiej pogodzić się ze Stworcą, trudniej z samym sobą:) zdecydowanie trudniej:)

Gość a co ma zrobic
a rozum nie karmi się wiarą tylko wiedzą! ] no chyba twoj sie karmi gazetkami BRavo :O jestem ateistka ale ta wlasnie wiedza o ludzkosci daje mi prawo do gloszenia teorii ze TYLKO wiara moze 'przenosic gory' :O i czy ludzie wierza w starca w niebie, szybkonoga panne z dzida w rece, zajaczka czy wielkiego morsa w kosmosie czy tez w samego siebie daje im to sile na osiagniecie wielu celow w swoim zyciu. jak zaczniesz brac udzial w dyskusji to przemysl 3 razy swoje argumenty

Gość baranica 2010
No to gratuluję ci ateistko. Siedź tu sobie i pisz dalej o wierze a ulepszanie świata pozostaw tym, którzy wolą wiedzieć niż wierzyć.

Gość kjiohouibnjbuj
a co to jest rozum? co to jest wiedza? skąd mamy pewnośc ze to co wiemy jest czyms pewnym? jak to zdefiniowac? czy człowiek moze być pewien ze Boga nie ma? wątpię ale moze ktos czytał Błażeja Pascala? tam jest odpowiedz

Gość a co ma zrobic
kazdy w cos wierzy naiwne dziecko :O

Gość baranica 2010
No odkryj swoją prawdziwą tożsamość, bo ateistka to nie jesteś na 100%. Ateiści są humanistami i daleko im od pyskówek w twoim stylu. Nie pisz ponadto, że wszyscy, bo tego nie wiesz. To, że ty wierzysz, nie znaczy, że inni, a tym bardziej, że wszyscy. Co do "dziecka" i tej twojej skrzywionej minki wnioskuję, że pora abyś udała się już spać. Tak będzie lepiej. A jutro jak się obudzisz to poczytaj sobie troszkę o racjonalistach :)

Gość kjiohouibnjbuj
a kto to jest racjonalista? jak sie to mierzy? macie jakiś wzor matematyczny czy cos? co to znaczy ze jakies zachowanie jest racjonalne? oczywiscie odp nie uslysze bo ateisci potrafią tylko pyskowac

Gość lepiej wez leki
oczywscie baranica wie lepiej bo dostala wizje od NAUKI :) jak dorosniesz baranica i moze zmadrzejesz to sie sama przekonasz, ze i religia i ateizm to tylko kwestia wiary :P

Gość baranica 2010
No i tu jesteś w błędzie. Zachowania o których piszesz są bliskie fanatykom religijnym czy nawet tym, którzy uważają się za mocnych w wierze. A ateista nie wierzy. Czym jest racjonalizm? Najprościej to zdroworozsądkowe pojmowanie otaczającego nas świata. Racjonalista nie wierzy w zjawiska paranormalne.

Gość baranica 2010
Nie stawiajcie znaku równości pomiędzy ateizmem i religią. Po prostu macie mylne wyobrażenie o religii i ateizmie. W religii istnieje pewien kult, są rytuały, a w ateizmie - nie ma :)

Gość kjiohouibnjbuj
w ateizmie tez jest kult tyle ze rozumu są też rytuały tyle ze inne niz katolikow :) nie da sie udowodnic ze Boga nie ma więc ateizm jest tylko i wylącznie kwestią wiary :p jak mozna zdroworozsądkowo pojąć świat? co to jest ten zdrowy rozsądek?

Gość szeryff, dfrf
religia religią , ale wyczyny czarnych i ich cZarne pełne pogardy charaktery nijak sie mają do tej całej otoczki