Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bazi

Czytanie

Polecane posty

Gość Bazi

duzo czytacie? przechodziliscie jakis kurs szybkiego czytania? ja jestem juz w koncowym odcinku kursu. odkad zaczalem sie tym zajmowac, czytam wiecej i wiecej. potrafie przesiedziec 10 h przy ksiazkach i nic - zadnej migreny, zadnego "dosc", tak jakbym wcale tego nie robil. moge czytac praktycznie bez konca. nie ma to jak ze skrajnosci w skrajnosc. dzisiaj lupie juz 3-a ksiazke. czasami, jezeli sie wczytam, potrafie przesiedziec przy 1 ksiazce ponad 10 h. wcale mi nie szkoda tego czasu, a potem nie robie tego , co do mnie nalezy. highway to hell ;)

Gość hmmmmmmmmmmmmmm
ja czytam książe dziennie i bez żadnego kursu

przy 1 ksiazce ponad 10 h No tak, szybkie czytanie :)

Gość Bazi
Oczywiscie. Niektore ksiazki zasluguja na wieksza uwage , ignorancie

Gość Bazi
gratuluje samoukom powyzej. to prawdziwa sztuka :)

Bazi, to był żart :)Oczywiście zazdroszczę Ci ukończenia kursu. Przy okazji powiedz mi jak to jest z zapamiętaniem treści, bo słyszałam różne opinie.

Gość Bazi
w takim razie przepraszam :) co do tresci to zalezy od metody. z nimi jest bardzo roznie. tak naprawde to klucz do pamieci i predkosci zarazem lezy w ciezkiej pracy, a nie technikach, ktore czesto tam przedstawiaja. te techniki pomagaja , to fakt. jest tak , jak z gra na gitarze. nie mozesz zagrac jakiegos utworu , to robisz sobie takie wprawki , dzieki ktorym uczysz sie nowego sposobu ukladania palcow , czy je po prostu rozciagasz. tak samo jest z tym czytaniem :) ciezka praca, ale sie oplaca

Gość ehhhhhh............
To jakies prowo chyba hehe Ja nieraz czytam 12 godzin dziennie i jakos nic mi sie nie dzieje i kursu zadneog nie przechodzilam. Wszystko zalezy od tego co sie czyta i po co jesli literature piekna trzeba dluzje przysiasc nad strona zaglebic sie w opisy wyobrazic sobie jesli jest totekst naukowy szukamy czegos wystarczy dosownie "przeleciec" tekst wzrokiem w poszukiwaniu slowa klucza.

Gość Bazi
masz racje , ale nie calkowita. widzisz, jest szereg malych sztuczek , ktore po doprowadzeniu do przyzwoitego poziomu znacznie polepszaja twoje tempo czytania. prawda jest tez to , ze dla osoby postronnej twoje sztuczki nie wygladaja jak sztuczki , a jezeli i ty sie nad tym zastanowisz , to tobie tez sie nimi nie wydaja. to skomplikowane :) wazne , ze dziala