Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mancia i ancia

Ból po lewej stronie brzucha

Polecane posty

Gość mancia i ancia

Witam, od 2 tygodni mam nietypowe bóle brzucha po lewej stronie od pępka, ból tępy, nie ostry, wielkości pięści, jakby rozpierający od środka i nasila się po nacisku dłonią tego miejsca. Ogólnie czuję się źle, apatycznie, jestem zmęczona jak nigdy wcześniej, prawie każdy wysiłek jest ponad mojej siły. Powiększył mi się obwód brzucha o prawie 10 cm(!), a wcale nie przytyłam (nawet schudłam 1-2 kg). Nie potrafię tego określić precyzyjnie, nie sądzę, że to niestrawność czy zwykłe wzdęcia (odżywiam się prawidłowo, zdrowo). Wiem, że niezbędne będą badania krwi i USG jamy brzusznej, ale czuję duży niepokój, stałam się jednoczęsnie bardzo nerwowa i drażliwa (nie wiem, czy może być przyczyna, skutek czy ściśle związane z chorobą). Co to może być?

Gość groźba się nie spełniła
nie chcę cię martwić, ale jak po lewej boli, to przy jelicie wrzodziejącym przy zapaleniu tak bywa... :( leć do lekarza, może to tylko jakieś zapalenie

Gość posterunkowa michell
wez Ibuprom Max, on dziala na wszystko (tak mowia w reklamie) :classic_cool:

Gość mancia i ancia
Lekarza odwiedzę dopiero za tydzień, wiem, że zdrowie najważniejsze, ale w najbliższych dniach jest to po prostu niemożliwe, chyba że ból się nasili i wyląduję na ostrym dyżurze... Szukałam w całym necie różnych info, ale to na nic, nic mi nie pasuje, dlatego wolałabym porady od kogoś, kto się się z takim bólem sam spotkał. Czy możliwe mogłoby być, że to jajnik? Podkreślę, ż eból zlokalizowany jest na wysokości pępka.

Gość groźba się nie spełniła
przy zapaleniu otrzewnej by miała wysoką gorączkę. masz wysoką gorączkę? mówię ci, może to wrzodziejące zapalenie jelita grubego? jak tak, to współczuję, to ciężka choroba, trudna w leczeniu.

Gość mancia i ancia
Żadnej gorączki, tylko ospałość, apatia, drażliwość

Gość mancia i ancia
i nie mam też biegunek / zaparć, nic nie zmnienia się po jedzeniu ani gdy jestem głodna

Gość up.....
.