Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

brunetka6

CESARSKIE CIĘCIE PYTANIE!!!

Polecane posty

Mam pytanie, ponieważ 04 grudnia urodziłam syna (przez cesarke) do tej pory rana nie jest zagojona.. tam gdzie jest miejsce po szwach została blizna już dłuzszy czas temu ale tam gdzie jest zszyte mam pogrubiony czerwony ślad ile to czas będzie sie goić? i czy wszystko jest wporzadku? dodam jeszcze że od czasu do czasu mnie swędzi(a to znak gojenia) a od czasu do czasu piecze że zwijam się z bólu. czekam na odp

Gość bnnbn
Fuuu musisz wygladac obrzydliwie :O:O:O

Gość cvbnmzzz
ojj u mnie to chyba z pół roku trwało zanim wszystko się pięknie wygoiło i wygładziło. teraz mija rok od cc i wreszcie blizna jest gładka, bladziutka i ledwo widoczna !

Gość cvbnmzzz
Aaaaa i jeszcze jedno - mnie tylko swędziała podczas gojenia ale nie szczypała tak, żebym sie z bólu zwijała. Smaruj Rivanolem - pomaga i to bardzo !!!!

bez głupich komentarzy ;) !! hm więc teraz nie wiem czy isc do ginekologa czy po prostu przeczekac te 2 miesiące do pół roku i zobaczyc jak sytuacja będzie wyglądała. Troszke się boję ze coś moze byc nie tak bo to pierwszy pooród dlatego pytałam :)

no tak od kilku dni mnie szczypie daje rade jakos wytzrymac ale uczucie okropne. ok wybiore sie do apteki jutro a jaka jest tego cena?

Gość ten wyżej ma rację
jak 3 zlote za buteleczke rivanolu zaplacisz to gora. moze nie do konca na temat powiem ;) ale moj kot mial ciety brzuch i wlasnie miejsce po cieciu weterynarz kazal rivanolem przemywac i bardzo szybko sie goilo.

Gość ćma ćmę goni
Ja jestem 5 miesięcy od cc ,blizna jest czerwona ,ale nic mnie nie szczypie czy boli :/Jakby mnie bolało to poszłabym na Twoim miejscu do lekarza ,lepiej zawsze to skontrolowac niż zastanawiać się czy wszystko jest ok :)

nie rób niczego na własną rękę idź do lekarza fakt że rana goi się długo bo jeszcze w między czasie wciąż ściąga się brzuch - więc odczuwa się dodatkowe rwanie ale obejrzeć nie zaszkodzi:)

na slad po bliznie radziłabym cepan,ma cebulowy zapach ale jest skuteczny:) ale idz do lekarza najlepiej,bo to szczypanie mnie troche niepokoi...

Gość taa niedobra pupa
U mnie to dopiero po 5 latach blizna zrobiła się z czerwonej blada....

Gość może bliznowiec
czyli przerosła blizna-keloid, niektórzy mają do nich tendencje na to faktycznie cepan, maść z apteki

cepan mozna dopiero jak blizna sie zagoi, czyli trzeba jednak kilka tygodni poczekac (tak z 2 -3 mieisace). tez jestem po cesarce, jedynie to mnie swedzailo, bolal brzuch w srodku jak sie forsowalam, ale nigdy nie szczypalo. blizna byla czerwona i twarda kilka dobrych miesiecy, ale po miesiacu nie czulam wiekszego dyskomfortu, wlasciwie to bylo juz "normalnie". tylko ze ja nie mialam szwow, mi zakladali takie podskorne ktore sie wchlaniaja, nie wiem jak to jest ze zwyklymi szwami.

Gość może bliznowiec
po 3 miechach to blizna na skóze juz dawno zagojona....przecież to goi się nei dłużej niż 3 tygodnie....mówię o skórze a nei o otrzewnej i macicy.... a blizny trzeba kilka razy dziennie masować bo masaż poprawia ukrwienie i przyspiesza gojenie, czyli blednięcie i zanikanie

aha ja mialam rok takie wlasnie zgrubienie na bliznie, ale nie uzywalam zadnych masci (z lenistwa no i nie wygladalo to zle) i te grube sie wchlonelo jakos.

Gość może bliznowiec
każdy ma inną skórę falsa, jednemu pozostają blizny cieńkie jak niteczki a innemu rozrastają się w cholerę, puchną i swędzą...ja tak mam to wina wadliwego kolagenu w skórze u mnie to objawia się tym że najpierw blizna normalnie się goi, zarasta a potem nadal się rozrasta, swędzi, piecze i jakby puchnie....paskudne cholerstwo

mam jedna taka blizne po innym zabiegu, ktora mimo 3 warstw szwow sie rozlazla, ale to chyba dlatego ze jest na lopatce a ja wtedy studiowalam i noscilam plecaki i sobie sama jestem winna ze sie rozwalila, ale jest jasna, delikatna, tylko ze bardzo szeroka. tylko, ze jak by mnie cos bolalo to jednak bym poszla do lekarza, zawsze cos tam sie moze wdac jakas infekcja, tym bardziej, jak mowisz, ze "zwijasz sie z bolu".