Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wolny czas

Spędzanie wolnego czasu z dzieckiem , ciekawe miejsca do zwiedzenia ŚLĄSK i nie

Polecane posty

Gość wolny czas

Gość wolny czas
Witam :) Pomyślałam, że to będzie super temat , bo w dziesiejszym świecie życie rodzin (nie wszystkich) kręci się wokół pracy i obowiązków. Jakie macie pomysły na dobrą organizację i na spędzanie czasu z dzieckiem. Jakie znacie ciekawe miejsca na wycieczki z dziećmi ?

Gość wolny czas
super sprawa , ja też chodzę z moim 5 latkiem ba basen , często też chodzimy do groty solnej, która jest zdrowa, często jeździmy też do bawilandi , gdzie mój bąbel spala dużo energi i jest przeszczęśliwy :)

Gość wolny czas
to takie miejsca gdzie przeważnie z synkiem wybieram się sama, ciekawią mnie miejsca gdzie można jechać z rodzinka w komplecie

Gość wolny czas
ja np mogę polecić ogrodzieniec , gdzie jest piękny zamek, dużo placu, trochę zwiedzania a także są tam pokazy bietew, przed zamkiem są też liny umocowane do drzew gdzie mozna zjeżdżać (ale musi być odpowiedni wiek) , są też ścianki wspinaczkowe, na około zamku jest lasek , gdzie jest sporo skałek , ciekawa wycieczka nawet na cały dzień

Gość wolny czas
polecam także zoo i wesołe miasteczko w Chorzowie, mniej kosztowny wypad to park w Kazimierzu Górniczym, gdzie jest mini zoo, wiele placów zabaw, huśtawek i sporo chodzenia, za jeziorkiem w lasku jest tez zielona ścieżka, gdzie można też pobiegać , pojeździć na rowerze

Gość zamek chudow
ja lubie jezdzic na imprezy na zamku w Chudowie :) na DSD w Bytomiu czy do muzeum kolejnictwa i kopalni w radzionkowie, zabytkowa kopalnia w Zabrzu tez jest ok :) palmiarnia pod mikołowem, zubry w Pszczynie, no i basen w tarnowskich Górach :)

Gość wolny czas
dzięki , właśnie na takie odpowiedzi czekam :) marzą mi się słoneczne i ciepłe dni i chce aktywnie spędzać czas z synkiem i mężem :) na pewno z czegoś skorzystamy :) niejednokrotnie chcieliśmy się wybrać na jakąś wycieczkę i nie mieliśy pomysłu i wybieraliśmy miejsca blisko nas , więc jakaś alternatywa już jest :)

Gość zamek chudow
polecam gore Żar :) i góry :) Bielsko też jest fajne zwłaszcza Reksio :)) my jezdzimy jeszcze do stadniny koni w Zbrosławicach :) a ztych najbliższych wycieczek to skansen, zoo, lasy murckowskie na rowerach, z dalszych bylismy w Ojcowie też piękny spacer doliną rozkoszy, zamek w Lipowcu świetne ruinki; Rabsztyn i Ogrodzieniec na JUrze, ale preferuję góry, Brenna, Wisła, Szczyrk :))

Gość wolny czas
dzięki bardzo za każde sprawdzone miejsce :)

Park w Świerklańcu - rolki, rowery hulajnoga..co kto lubi. Fajne mini zoo, stadnina koni, wielka woda, place zabaw. Uwielbiam ten park :) I można tam dojechać nawet autobusem z każdego miejsca na Śląsku :D DSD - też jest super :) Cały park w Chorzowie...(w skansenie fajne imprezy) Ogród Botaniczny w Gliwicach (Palmiarnia)

Gość turystka42
Do osoby powyżej: czy mogłabyś napisać, w którym dokładnie miejscu znajduje się ten park w Świerklańcu? Są jakieś tabliczki, drogowskazy?

nie da sie nie zauwazyc parku w swierklancu :> jakby co to tabliczki sa na plaac kawalera :D kopiec w piekarach tez jest fajna atrakcja dla dziecka :)

Gość turystka42
myszsza, dzięki :) Czyli w centrum jest ten park, czy gdzieś na obrzeżach? A ten kopiec w Piekarach będzie atrakcją dla dwulatka?

ja pochodzę z Tarnowskie Gór i w naszej miejscowości polecam : Kopalnia Zabytkową (pływa się łodziami-piękna sprawa),Sztolnię Czarnego Pstrąga (także łodzie), Aqua Park, Park w Świerklańcu (myślę,że jak wjedziesz do Świerklańca i kogokolwiek spytasz,gdzie znajduję się park-wszyscy będą znali odpowiedź),naprawdę jest pięęękny! i Dom Kawalera,w pobliżu jeszcze Stadnina Koni w Zbrosławicach,Park Repecki

Gość turystka42
No to nasza najbliższa wycieczka będzie do Świerklańca :) A potem chyba na ten kopiec w Piekarach, bo też fajnie wygląda :) A ja Wam polecam zamek w Toszku i ogród botaniczny w Zabrzu.

Gość z dalszych stron
gora sw anny :) kanal gliwicki tez niezla wyprawa zwlaszcza rowerem :)

Gość wolny czas
no fajnie, przybyło sporo nowych propozycji , my nie byliśmy ale słyszeliśmy, że fajnie jest w Parku Miniatur w Inwałdzie , jest też tam Zielony Labirynt, Mini Lunapark, piknikowa gastronomiia. http://www.parkminiatur.com/

Gość park dinozaurow
rybnik

Gość turystka42
No to ja jeszcze polecam park w Rudach Raciborskich. Piękny, duży obszar z klasztorem, który można zwiedzać. A z dalszych miejsc zamek w Mosznej - bajkowe miejsce :)

W Inwałdzie jest bosko - ale to już chyba nie jest Śląsk (?) Przez smolone darmowe karuzele itp o mało na noc do domu byśmy nie wrócili :D A w zielonym labiryncie sama się zgubiłam i wpadłam w panikę :D Dzwoniłam do męża i mi z mostu gadał gdzie mam iść hahhaha

Gość wolny czas
w tytule tematu nie zmieściło się ostatnie słowo : - tylko , więc : - ciekawe miejsca do zwiedzenia ŚLĄSK i nie tylko :) , ale nie ważne na pewno się tam wybierzemy :) no a Inwałd to faktycznie już województwo małopolskie, ale stosunkowo nie daleko ode mnie :):):)

no labirynt jest fajny :D ale fakt to juz nie woj ślaskie a Śląsk tym bardziej nie :)) a ja to lubie najblizsze wycieczki do lasu :) latem jezdizlismy na rowerach na rybaczowke w kcach :) fajne ciche miejsce :)

Gość wolny czas
hej dziewczyny :) piszcie jeszcze jeśli znacie jakieś fajne miejsca :) dalej czekam na propozycje :)

Gość bukaa
Zalew Sosina w Jaworznie. Latem mozna popływać i pobawić się w piasku, poza sezonem pospacerować.

Przejazd kolejką wąskotorową z Bytomia nad zalew w Nakle, fajne widoki po drodze, no a potem odpoczynek na wodą. Zaczynają chyba w czerwcu. A propos Świerklańca, ilekroć tam jestem wieje tam halny, lub jakiś wiatr spod koła podbiegunowego.