Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dnt33

KASA : ile planowaliście, ile wydaliście - ile się wam wróciło? (ile osób)

Polecane posty

Gość dorotka mała
Ślub mieliśmy we wrześniu 2009, w okolicach Wadowic. Ustaliliśmy priorytety, najważniejsze dla nas było dobre jedzenie i dobry zespół. Wszędzie gdzie się dało cięliśmy koszty: -robiłam zaproszenia -znalazłam ładną suknię za 1600 zł -mieliśmy swoja kucharkę (rewelacyjną i tanią, tak samo zespół) -sami dekorowaliśmy salę -w kościele zamówiliśmy tylko kwiaty przed ołtarze (dywan, i ozdoby na kleczniki zapewnia ksiądz) -sam ślub był tani - ksiądz wziął tylko 100 zl -do ślubu wiózł nas znajomy -zdjęcia robił fotograf z sieci- wziął 300 zł za dojazd - polecam http://www.fotoarkadiusz.pl/ -film - prosty bez udziwnień -1000zł -kosmetyczka i fryzjerka wzięły może z 80 zł w sumie Oszczędzaliśmy tak, żeby goście tego nie odczuli. Wódkę mieliśmy Pana Tadeusza, napoje oryginalne (pepsi, fanta, sprite, tymbarki w małych buteleczkach), tak samo kupowaliśmy raczej dobre produkty a nie te najtańsze. Jesteśmy dowodem na to, ze jeśli się da, to można. Nie prosiliśmy o kasę, goście sami dali. Dostaliśmy tylko jeden prezent. Goście średnio dawali 400-600 zł od pary. Najmniej dała jedna osoba -150 zł, najwięcej 5 tys mój chrzestny. Kucharkę i zespół mieliśmy super. Kucharka tak czarowała, że było chyba z 7 ciepłych dań i nie było potraf typu flaki/bigos. Raczej w każdym daniu było cos takiego niecodziennego. Zespół też spisał się na medal od pierwszej piosenki parkiet był zapełnionym ostatni goście poszli ok 6 rano. Generalnie, moze nasze wesele nie było jakieś z pompą, ale zabawa była swietna.

Gość Gosia Krawczyk-Włodek
My wydaliśmy łącznie 35 tysięcy i wróciło nam się 53 tys plus jakieś tam prezenty. Było zaproszonych 210 osób.

Gość do gosi
Gosia gdzie robiłaś wesele na tyle osób za tą cene? Moi znajomi wydali tyle na 80 osób!

ślub już niedługo 17 kwietnia :)) planujemy wydać 15 tys w tym 5 tys dostaniemy od moich rodzicow jako prezent. ślub na 65 osób sala- 250zl kościół-200zl kucharka-1000zl z pomocą zespół 1000zl (zostało 800zl bo 200zl zaliczki wpłąciła moja mama) kucharka do ciast- 600zł (zostało 300zl bo 300 wpłacili rodice M) alkohol kupił moj tata kamerzysta- 600zl dekoracje sali i kościoła robimy sami -300zl moj ubiór calkowity 2000zl ubior m- 1000zl swiniaki 1000zl zakupy dla kucharki 4000zl napoje mamy juz kupione przywieziemy z angli (fanta. 7uo pepsi) kosze na podziekowania robilismy sami za dwa 350zl obraczki 800zl

Dorotka mała, mogłabyś napisać jak nazywał się i skąd był ten zespół, który grał na Twoim weselu. Oraz czy możesz napisać, gdzie miałaś wynajmowaną salę na przyjęcie weselne (jaka miejscowość). Też jestem z okolic Wadowic i powoli przymierzamy sie do wesela

Gość dorotka mała
Zespół Relaks z Frydrychowic - 4 facetów, grają na żywo od błogosławieństwa do ostatniego gościa, nam wzięli 1600 zł za 1 dzień. Jak dla mnie są super, jeszcze za taką cenę. A sala to zwykła remiza była. W okolicy jest dużo węic na pewno coś się znajdzie.

Gość moze ktos jeszcze sie dopisze
bo bardzo mnie ten temat ciekawi!!

Gość iew';figle;rdfk
W remizach jest o wiele taniej robic wesele niz w domach weselnych czy wiekszych restauracjach, remize tez mozna pieknie wystroic W mojej okolicy prawie wszyscy robia wesela w remizach , zwlaszcza na wieksza ilosc gosci,

Gość lou lou
1. ile planowane: 20.000 2. ile wydane: ok 20.000 całkowity koszt 3. ile się wróciło: ok 17.000 + kilka fajnych prezentów 4. ile osób: 46 Suknię wartą 3900 kupiłam na allegro po utargowaniu za 1500 potem za tyle samo ją sprzedałam :) Za kwiaty 400 zł w tym mój bukiet, kwiaty na samochód, bukiecik dla świadkowej i butonierki dla męża i świadka Wesele robione w świetnej restauracji, napoje, alkohol oryginalne nie tanie zamienniki. Winietki na stół robiłam sama. Nie chciałam orkiestry, był D'j Zdjęcia i film miałam po kosztach, ponieważ jestem fotografem i była ekipa ode mnie z firmy, a spisali się na medal :)

wydałam na wszystko jakieś 8 tysięcy(dlatego tak mało że przyjęcie na 30 osób) szczerze mówiąc nie liczyłam na to że się zwróci,nie myślałam o tym.ale jak się okazało po weselu dostaliśmy z kopert jakieś 4 tysiące,może około 5,teraz już nie pamiętam dokładnie.jak szykowaliśmy wesele-nie postawiliśmy sobie żelaznej sumy jaką mamy wydać a jak przekroczymy to taśma stop. na kartce orientacyjnie wypisywałam ceny,zawyżałam je. i po weselu pojawił się właśnie koszt około 8 tysięcy.myślę że nie należy z góry zakładać że możemy zrobić duże wesele za dużo bo pewnie się zwróci.mimo że czasem para sugeruje kasę to trzeba liczyć się z tym że zawsze ktoś przyniesie prezent a nie gotówkę. tak jak pisałam-nie liczyłam na zwrot chociaż połowy, i wcale nie byłam zła że ktoś przyniósł mi prezenty a nie kopertę.

Gość bulineczka
6 tys wydalismy, wrocilo sie jakies 3 tys + troche prezentow, wesele male bo na 30 osob i raczej nietypowe bo tylko obiadek po slubie. Nic wiecej nie chcielismy i bylo ok.

Gość Wesele

Hej ..powiedzcie mi ile moga wynosić składniki na wesele na 170 osób