Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kasiap9

prezent na komunię

Polecane posty

Gość kasiap9

podejrzewam że temat ten przewija się co roku, ale tak samo jak w modzie, w prezentach też są jakieś trendy, mody itd. Nie pochwalam tego, za moich czasów zegarek był szczytem marzeń ale cóż... mam w tym roku dwie komunie u jednego dziecka jestem chrzestną, u drugiego ciocią. Poradzcie co kupic Najlepiej zeby kwota nie była za wysoka, ale żeby radość dzieca była duża

Gość tiaaa
ja proponuję dla tego dziecka, którego jesteś chrzestną kupić rower. W Auchan są teraz promocje i można kupić już rowery od niecałych 200zł. A dla drugiego dziecka zegarek właśnie albo kolczyki (jeśli to dziewczynka) albo ładny łańcuszek z wisiorkiem.

Gość tiaaa
Chrześniakowi rower - w Auchan są promocje, już od niecałych 200zł można kupić. A drugiemu dziecku kolczyki(jeśli to dziewczynka), zegarek albo ładny łańcuszek z wisiorkiem.

Gość czarodziejka z planety xxz
no jakos sie przyjelo teraz ze chrzesniakowi to sie wlasnie rower kupuje :) ale dla drugiego dziecka hmmm moze jakis magnetofon, mp3, jakas gre na kompa albo cos w tym stylu? ja tam sie cieszylam z zegarka :D

Gość ale jazda na maksaaaaaaaaaaa
d dzisiejszych czasach to chrzesniakowi tanszego prezentu sie nie kupuje ...jakis laptopik, lub wypasiona konsole mozna tez qada..... daje przyklady co dzieci dostawaly u znajomej na komuni...dla mnie to jest pomysl poroniony, komunia powinna byc dla dziecka przezyciem duchowym a nie przezyciem rozczarowania z nieudanych prezentow

Gość kasiap9
dokłądnie też tak myślę, ale nie chciałabym, żeby dzieci przezemnie były nieszczęśliwe tego dnia, ale z drugiej strony nie stać mnie na Qada, czy tez laptopa (podobna cena) dla chrzęsniaka myslałam o kwocie do 500 zl, a dla tego drugiego 200-300 zł

Gość ale jazda na maksaaaaaaaaaaa
a moze powinnas z jego rodzicami pogadac co by chcial dostac, moze z chrzestnym cos razem fajnego kupic,a w ostatecznosci z chrzesniakiem...moze naprowadzi cie na prezent:)

Gość czarodziejka z planety xxz
ja w zeszlym roku bylam na komuni mojej kuzynki i z tego co pamietam to dostala wlasnie rower od chrzestnego, magnetofon od chrzestnej, a od reszty rodziny pieniadze. Z tym, ze ona chciala pieniadze, bo chciala sobie sama kupic jakies rzeczy :) Dla mnie to troche chore dawac dziecku kase (ona dostala na prawde duzo jak na 9 letnie dziecko), ale skoro tak sobie zycza :)

Gość kasiap9
Ma ktoś jeszcze takie pomysły?

Jeśli zapytasz się rodziców to w 99 % powiedzą że wolą kasę.... Rower,mini wieża,aparat foto,wypasiony zegarek,złoty łańcuszek,złote kolczyki jeśli to prezent dla dziewczynki,rok temu po komunii zauważyłam że dużo dzieci komunijnych jeździło na hulajnodze (na akumulator), jeśli już odtwarzać to mp4 bo 3 już dawno wyszła z obiegu ;) (a najlepiej sprawdzić czy nie ma 5 :D) , jeśli ma jakieś hobby to ładnie ilustrowany album/encyklopedię.