Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wirus/1111111

wytlumaczcie bo nie rozumiem

Polecane posty

Gość wirus/1111111

w jaki sposob ludzie przesylaja sobie wirusy,gdzie je znajduja?znaczy sie wiem ze sa przesylane mailam ale jak to sie robi?

Gość wirus/1111111
no odpowiedzcie niekumatej................

Gość wirus/1111111
no hej,ja czekam...........

Gość ja powiem tak .....
miedzy innymi przesyłają w załącznikach albo poprzez jakiś link

Gość nooo ja nie
odpowiem bo sama nie wiem.A co chcialabys komus podeslac?:D

Gość ja powiem tak .....
no ja też jeszcze nikomu nie wysłałam :D

Gość wirus/1111111
nie,nie chce nikomu wyslac,nie jestem swinia,ale interesuje mnie gdzie sie je znajduje,jak tworzy ,i skad wiadomo ze to wirus?

Najlepsze się nie znajduje a pisze Najlepiej w asemblerku bo lekki miły i przyjemny... No dobra nie miły nie przyjemny upierdliwy i beeee ale jednak lekki. Znajdują je małolaty niemoty na froach tematycznych ale to najczęściej nie wirusy a trojany albo inne świństwa do otwierania "tylnich drzwi". Jest tego masa i większość albo nie działa albo zaraża komputer małolata włamywacza. Przesyła sie je albo zaszyte w treści maila albo..... I tu możliwości urosły ostatnio bo nawet w film albo fotkę można wpierniczyć wirusika :D więc jak jakiś amand wam wysyła fotkę to nie jest powieziane że właśnie nie wysłał sobie waszej histori i hasła gg na FTP ;) Najprościej to zaszyć wirusa na jakiejś stronie i poprosić o kliknięcie linka :D Najlepiej pisać własne bo go programy anty nie wykryją. Tak to w skrócie i uproszczeniu wygląda....

Dobry antywirus ma ochrone w czasie rzeczywistim i filtr stron wiec przez linka tez od tak nie wejdzie. Jest pare jezykow w ktorych sie glownie pisze wirusy, jednak przewaznie maja tylko odwrocic nasza uwage od prawdziwego zagrozenia - szpiegowania. Mozna przechwycic szum tla i na jego podstawie odtworzyc informacje. Ogolnie mowiac to wirusy dawno temu przestaly byc zlosliwa forma zartu. Teraz tworzy sie je glownie w celu zarobienia. Wkoncu tyle osob placi rachunki przez internet, az sie sami prosza :)

Szejku jak napiszesz własny kod to małe sznse żeby go anty wykrył Są mechanizmy heurystyki ale pisze się kod który ich nie uruchamia i można działać A co do zarabiania to już dawno wirusy przestały byc popisem umiejetności zdolnych hakerów teraz nakręcają przemysł antywirusów oraz zbierają o nas niezliczoną ilość danych jak również przejmują komputery w celu działań np rozsyłania spamu. Ale i tak najwięcej danych o nas ma samo google które ma zapisane wszystkie nasze zapytania :D a jak się zastanowicie to przeglądarke pytacie o wszystko nawet o najbardziej intymne szczegóły