Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zapytajnik ciekawy

golenie przed operacją

Polecane posty

Gość Zapytajnik ciekawy

mam pytanie do osób, które przechodziły kiedykolwiek jakiś zabieg operacyjny albo do pielęgniarek/lekarzy, a mianowicie jak wygląda sprawa golenia miejsca które ma być operowane - czy należy się ogolić samemu w domu, czy też robi to się w szpitalu a jeśli w szpitalu to czy dostaje się golarkę do wykonania samemu takiego golenia czy robi to personel medyczny przygotowujący pacjenta do operacji? Jakie inne zabiegi tego typu jeszcze się wykonuje przed operacją?

Gość dla kobiety
Nie dostaje sie golarki,mozesz liczyc ze Cie wygoli pielegniarka,ale golarke radze kupic i miec ze soba,lub tez samemu sie ogolic .

Możesz sama się ogolić w szpitalu, potem piel. to sprawdzi, czy dokładnie. Może też Ciebie ogolić piel., ale maszynki radzę wziąć z domu, bo w szpitalu mają bardzo tępe. Na pewno będziesz musiała zmyć lakier z paznokci, zero makijażu, biżuterię też trzeba zdjąć, no i jakieś sztuczne szczęki :D Jakiś szałer i good.

Gość Zapytajnik ciekawy
dziękuję za wpisy, chodzi mi o to czy nie ma przymusu golenia przez pielęgniarkę bo to ciut krępujące... ale skoro można się samemu ogolić to ok. lakieru do paznokci nie będę zmywał bo jestem facetem :D i ich nie maluję

Gość vxvxvxvxvxvxvxvxvx
a co za operacja, że jaja golisz ?

Gość dfghjkergsdhgfjdgjhgjf
sama mozesz sie ogolic w domu ale najlepiej w dniu operacji zeby było dokładnie , po co sie stresowac pielegniarką

Gość eRCe
Odpowiem Ci na moim przykladzie.Mialem zabieg,niewazne jaki,ogolilem sie w domu.W szpitalu jednak pielegniarki wziely mnie na golenie,ogolily polowe ud,genitalia i brzuch ponad pepek.wszystko maszynka,na sucho.Radze Tobie wziac jakis balsam po goleniu, bo bedzie pieklo jak cholera.A wstyd?Dla nich to rutyna,wykonuja kilka golen w ciagu zmiany,wiec niejednego juz widzialy :)

Gość eRCe
Acha,i obowiazkowa bedzie lewatywa :),tez pielegniarki ja robia :)

Mam do ws pytanie ide na operacje rekonstrukcji więzadeł i to prawda, że nie można depilować się 3 dni przed zabiegiem..? Pomocy!!