Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość agrafffka9

Odszedł bo chciałam zaręczyn i dziecka

Polecane posty

Gość agrafffka9

Byliśmy razem 3 lata. To były piekne cudowne lata pelne milosci, seksu i radosci. Pisal i mowil ze kocha mnie na zawsze i jestem kobieta jego zycia. Jak zaczelam wspominc o zareczynach to w klotni powiedzialam, ze nie chce byc z nim, bo nie bede niczyja zabawka. I odszedl, nie odzywa sie prawie miesiac, nie zabral do tej pory ode mnie swoich rzeczy. Na mojego sms z pytaniem, "co slychac" nie odpowiedzial. Cisza... Oswajam sie z mysla, ze bylam tylko zabawka, nie myslal o mnie powaznie. Dziewczyny dam Wam rade rozmawiajcie o swoich potrzebach i marzeniach z partnerami, zebyscie sie sie nie obudzily z palcem w nocniku jak ja. Juz nie ma nas...przykre :-(

Gość fdasadasds
to coś słaba twoja miłość jak bez ślubu nie chcesz z nim być. jak on nie czuje się gotów, to po co naciskałaś na niego? niektórzy więcej czasu potrzebują do takiej decyzji bo w końcu to bardzo poważna sprawa. jak wiązać się na całe życie, to raczej warto poczekać a nie mieć parcie na ślub.

Gość agrafffka9
oboje 26 lat

w tym wieku ludzie raczej szukają stabilizacji. nie wiem, dlaczego to ona miała się podporządkować? skoro on nie byl na to gotowy to dobrze się stało. chyba właśnie o to chodzi, żeby mieć podobny cel w życiu.

Gość fdasadasds
można mieć i owszem, ale ten cel nie może być ważniejszy od miłości to po pierwsze a po drugie o ślubie trzeba rozmawiać a nie wymuszać i liczyć się z tym, że facet od razu powie "tak". facetom to trudniej przychodzi i jak nie teraz, to może za rok albo dwa zechciał by się zaręczyć - ale tego się nie dowie już bo przecież ona nie potrafi dłużej z nim być bez zaręczyn i ślubu teraz! a przecież niby tak mocno kocha. chore.

Gość agrafffka9
wiesz, to tak strasznie boli... po prostu nie znaczylam dla niego nic, bylam dla niego zerem :--( nie odzywa sie sie w ogole do mnie od czasu klotni. a ja myslalam, ze to wielka milosc z obu stron. okropne uczucie..

Gość fdasadasds
agrafka- 26 lat i wszystko jasne: koleżanki dawno powychodziły za mąż a ty jeszcze nie. tak mi się wydaje, że właśnie patrzysz na innych a to błąd moim zdaniem.

Gość fdasadasds
miłość miłością, ale do ślubu to nieraz dłuższa droga. nie macie po 20 lat, jesteście bardziej ostrożniejsi i dlatego on się boi.

zebyscie sie sie nie obudzily z palcem w nocniku jak ja" chyba z ręką :) aha i pamietaj że rozmowa partnerka a wymuszanie czegoś na partnerze to dwie rózne sprawy :)

Gość wkurzona złotowłosa
Gówno. Facet planował za dwa lata sie oświadczyć. Dziarskiej 23 latce, a nie swojej zabawce na przetrzymanie, co to i ugotuje, i dupy da, ale za stara i za brzydka na zone.

Gość agrafffka9
ale widzisz, moze i przesadzilam, ze postawilam tak sprawe ostro, ze nie moge byc juz dluzej w takim nieformalnym zwiazku. Nie moglam nic przez to zaplanowac, czy kupno wiekszego mieszkania etc. Ale serce mi krwawi najbardziej dlatego, ze on mial mnie dupie, nie myslal o mnie powaznie, setki slow i sms dostawalml jak mocno mnie kocha i nie moze byc beze mnie. I co ? odszedl bez slowa. Zero kontaktu z jego strony, jesli kochalby mnie to moglby sie odkochac w ciagu miesiaca ??

Gość fdasadasds
a co niby wam ślub da? tak samo będziesz dupy dawała i gotowała, ale będziesz miała obrączkę i cała różnica.

Gość wkurzona złotowłosa
Pieprzony podział majątku, nim sie pusci, dwa razy sie zastanowi. A skoro to nie różnica, to czemu on nie chce? Przeciez to tylko obraczka i nadal bedzie mu gotowala i dupy dawala, wiec?

Gość agrafffka9
czuje sie podle, koszmarne uczucie. nie wiem co czul, a jesli mial jakies obawy to mysle, ze nie kochal :-_ nie odbiera swoich rzeczy od miesiaca, bo co ? boi sie mnie, ze bede go blagac o powrot ? na pewno nie.

Gość fdasadasds
no to poszukaj więc innego faceta, który będzie chciał się z tobą chajtnąć. nie możesz dłużej bez ślubu z nim być, to nie bądż wcale. sęk w tym, że go przyparłaś do muru, on się przestraszył i odszedł. jak dla mnie to parcie niektórych kobiet na słub jest chore. a po ślubie jak będzie myślisz? -tak samo albo i gorzej. przyparłaś go do muru a raczej zaszantażowałaś. facet więc widzi, że ślub dla ciebie jest ważniejszy niż on sam.

Gość agrafffka9
fdasadasds ale posluchaj, uwazasz, ze sie przestraszyl i uciekl, tak ? to w takim razie nie kochal mnie, bo gdyby kochal, to chcialby, zebym byla szczesliwa, potrzebuje tej stabilizaji, pewnosci, potwierdzenia milosci. wiesz, nie chcialam sie juz na koncu z nim kochc, bo czulam sie jak dziwka :-(

Gość malutkaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaa
Jakos dziwnie opisalas ta klotnie "Jak zaczelam wspominc o zareczynach to w klotni powiedzialam, ze nie chce byc z nim, bo nie bede niczyja zabawka." Po takim argumencie ja tez bym sie obrazila. Rozumiem ze chcesz stabilizacji ale to trzeba od razu z twarza do kogos wyskakiwac,manipulowac i robic awantury? Tak jak ktos napisal wyzej slub to powazna sprawa.Taka decyzja powinna byc przemyslana i chciana a nie wymuszona awantura.Jesli to ma byc decyzja na cale zycie a nie ze po roku sie bedziecie rozwodzic.Spytalas sie w ogole swojego faceta czego on chce?Jak on to widzi i jakie ma plany?Czy po prostu wyluszczylas mu swoje roszczenia a na koniec walnelas w twarz tekstem ze nie bedziesz jego zabawka?Sorry ale jakos mi sie to kupy nie trzyma zeby czlowiek ktory kocha i stara sie przez 3 lata obrazil sie na tyle zeby przez miesiac sie nie odezwac.Gdyby chcial sie rozstac i mial Cie gdzies to by wzial swoje rzeczy od Ciebie i zakonczyl sprawe raz na zawsze.Widocznie niezla musiala byc ta awantura....

na moje to on sie obrazil bo Cie kochal a Ty olalas jego punkt widzenia i uznalas ze bylas dla niego zabawka teraz czeka na przeprosiny a nie na wkrecania sobie ciag dalszy , czyli pierdoly typu " po prostu nie znaczylam dla niego nic, bylam dla niego zerem :--("

Gość a ja cię rozumiem autorko
bo z moim mam podobnie. Tylko jeszcze dłużej jesteśmy ze sobą. I mówcie sobie co chcecie, ale skoro facet nie chce ślubu, to znaczy, że nie jest pewny tego, czy to "ta" kobieta i tyle. Ja to tak odbieram.

Gość agrafffka9
ja kilka razy dawalam mu do zrozumienia, ze chce stabilizacji. on wiedzial, ze tego potrzebuje. czulam sie podle i zle z tym. ja juz psychicznie nie dawalam rady. wiec co on czuje teraz ? odkochal sie juz po miesiacu ? nie zalezy mu juz, bo nie dzwoni, czy jest zly na mnie za moja wybuchowosc i klotnie ? sama nie wiem, mysle, ze jak sie nie odzywa tak dlugo to mam mnie gdzies. a swoich rzeczy od miesiaca nie odbiera, nic nie rozumiem.

A mi się wydaje, że chciał odejść dużo wcześniej tylko nie wiedział jak to zrobić. A zaręczyny i dziecko było tylko pretekstem

Gość ostry dyzur
nie wkręcajcie dziewczynie poczucia winy wie czego chce i ma do tego prawo

Piszesz,że chciałaś stabilizacji i dawałaś mu to do zrozumienia. Każdy tego chce a on to wykorzystał przeciw Tobie-znalazł sobie pretekst, że dla niego za wcześnie

Gość agrafffka9
on nie chce powrotu, bo gdyby chcial to by sie odezwal, napsialma do niego maila i wyjasnilam mu szystko, przeprosilam za moja szorstkosc, nie zlozyl mi nawet zyczen na dzien kobiet. tak sie nie zachowuje ktos, kto kocha. oswajam sie z mysla, ze odszedl, zaczne ukladac sobie zycie na nowo, ehh

Gość hahahehe
odrazu widac ze ty go nie kochalas tylko mialas parcie na slub i "stabilizacje"

adrafff - on przestał cię kochać dużo wcześniej bo miesiąc to rzeczywiście mało aby się odkochać. Ale był z Tobą bo nie wiedział jak Ci to powiedzieć więc uczepił się twego słabego punktu- stabilizacji, twierdząc, że przestało mu zależeć

Gość agrafffka9
dzien przed klotnia poiwedzial, ze bardzo mnie kocha. a moze, przegralam z samochodem, bo sobie kupul super auto i sie wozil z kolegami, hehe ehh

Do ostry dyżur. nikt tu dziewczynie nie wkręca poczucia winy. bo ona nic złego nie zrobiła tylko źle postąpił ten facet bo tak długo ją zwodził