Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aparatkaa

małe zęby przez aparat ortodontyczny

Polecane posty

Gość aparatkaa

Ja mam taki problem, mianowicie noszę aparat rok, miałam krzywy zgryz i zęby wysunięte do przodu. Wtedy moje ząbki wydawały się dość duże. Teraz, gdy mam już prawie proste strasznie się zmniejszyły i korony mam dosłownie przemalutkie. Najgorsze jest to, że jak się uśmiecham to mam widoczne pół zębów i pół dziąseł. Wygląda to przeokropnie ale już chyba nic nie mogę na to poradzić. Czy jest może jakieś wyjście?? Ma ktoś podobny problem?? I jak na to reagujecie?? Piszcie proszę!!

Gość lalaka
ja od zAwsze mam tak ze jak sie usmiecham to dziaslo widac.. taki urok i zeby ez male niestety:(

Gość aparatkaa
Nie chce tego!!! Jestem wściekła! Chcę coś z tym zrobić! Ale co??!

Gość aparatkaa
hallo

Gość szminka1991
ja nosilam aparat ale mam i duze zeby i duze usta a mimo to jak sie usmiecham to widac mi dziasla;p wiec sie nie przejmuj liczy sie to ze beda zabki rowniutkie:)

Gość aparatkaa
szminka1991 -> W sumie to masz rację, tylko wiesz o co chodzi- ja sobie zupełnie inaczej wyobrażałam moje zęby po noszeniu aparatu. Miały być proste i duże a nie tylko proste. I zamiast szeroko się uśmiechać krępuję się. Kurcze, nie tak miało być :/ Jestem zła! :/

Gość wiesz co?
Mysle ze nie jest tak zle jak mowisz. Przasadzasz.

Gość aparatkaa
i co? cisza.

Gość aparatkaa
wypowie się ktoś?

Dlatego ja nigdy (no w skrajnym przypadku) nie zgodziłabym się na aparat jesli zęby są takie sobie a nie tragiczne.Zęby po aparacie rzadko kiedy są ładne moje znajome maja po tym końską szczękę;]

Gość aparatkaa
miła jak zawsze-> Moje właśnie były tragiczne, tzn. królicze. To czy zęby się zmniejszą czy powiększą zależy od wady. Mnie się takiea duże jak ty pisałaś podobają, myślałam że takie będę miała a tu zonk :/

Gość aparatkaa
???

Gość aparatkaa
up

Gość gość
Moim zdaniem aparat nie zmniejszyl Ci zębow, a jaedynie zamki które są na nich - daja taki efekt (efekt ze zeby wydaja sie mniejsze). Zdejmą aparat i zobaczysz, ze jest jak dawniej. Aparat nie zmniejsza zębów,a wrecz odwrotnie, u niektorych moze je powiekszyc - czyli sciagnac zab w dol. Ja tez mam duze zeby i tez mi sie zdawalo po nalozeniu zamkow (tych ciut wiekszych - porcelanowych), ze sa mniejsze - to tylko tak wyglada. Nie wiem jak Ty, ale ja po zdjeciu aparatu (minimum za 2 lata) bede jeszczer wybielac. Wtedy efekt bedzie wow, zoabczysz :)

Gość gość
No nie wiem czy ci po 7-miu latach odpisze;)

Gość gość
Też się zastanawiam, jak może aparat zmienić wygląd twarzy, spodziewam się tylko zmiany na plus :) Piszecie, że zamki optycznie mogą zmniejszać zęby, dla mnie też niekoniecznie estetycznie wygląda ten metalowy aparat... Dlatego ja się chyba zdecyduję na taki niewidoczny, montowany na wewnętrzną stronę zębów, o taki http://centrum-ortodontyczne.pl/leczenie-lingwalne/ - ma ktoś taki może?