Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość kurcze nie wiem co jest

Tabletki anty ... okres ... plamienia...proszę poradź

Polecane posty

Gość kurcze nie wiem co jest

Witam. Niedawno zdecydowałam się na tabletki antykoncepcyjne. Lekarz powiedział że pierwszą mam zażyc w pierwszym dniu miesiączki. Dostałam lekkiego krwawienia ale postanowiłam poczekac do nastepnego dnia żeby upenic sie że to faktycznie okres (często mam też plamienia) ... na drugi dzień krwawienie było bardziej obfitę ale nadal małe ,jednak zdecydowałam sie wziąc tabletkę a raczej dwie jakby za poprzedni dzień i ... na drugi dzień zero jakiegokolwiek krwawienia :o nawe plamienia nie było .... Czy dobrze zrobiłam że nie przestałam brac tych tabletek ? Czy one będą mnie chronic przed ciążą ? Bardzo proszę o pomoc bo chyba zwariuję :(

Gość bromek
nie powinnas jesc dwóch tabletek jednoczesnie. Na opakowaniu jest wyrażnie zaznaczony dzień poszczególnej tabletki....ze względu na to , że kazda z nich przypada na inny dzień cyklu i inne ma stężenie hormonów. Jak zaczełas opakowanie to je dokoncz

"Na opakowaniu jest wyrażnie zaznaczony dzień poszczególnej tabletki....ze względu na to , że kazda z nich przypada na inny dzień cyklu i inne ma stężenie hormonów." omg. jesli ma taletki jednofazowe, to kazda tabletka ma identyczny skłąd. nie mieszaj jej. autorko - jesli zaczynasz brac piguły w pierwszy dzień okresu to ten okres automatycznie sie skraca. niepotrzebnie wzięłas dwie pigułki naraz, ale nic sie nie stanie. chronić przed ciążą będą Cię nadal. jesli nie jestes pewna czy to był okres czy nie to przez peirwsze siedem dni uzywaj dodatkowo prezerwatywy. i wszystko bedzie OK.

Gość bojabojaboja
Frufru już wszystko napisała, ja tylko potwierdzę. Wiesz jak nie jesteś czegoś pewna, to lepiej najpierw zapytać niż kombinować na własną rękę, bo można sobie czasem zaszkodzić. Myślę, że najlepiej zrobisz jak zabezpieczysz się przez pierwszy tydzień dodatkowo, a potem odpowiedzi w razie wątpliwości będziesz szukała w ulotce albo u lekarza. I nie przejmuj się już tak!:)