Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość REDslimTEA

Kompleksy kobietki?

Polecane posty

Gość REDslimTEA

Z nudów zaglądam na to forum i zerknęłam na kilka tematów co utwierdziło mnie w przekonaniu,że dziewczyny powyżej 180 cm to przeważnie zakompleksione panny szukające tutaj potwierdzenia swojej-często- pseudoatrakcyjności;) Zaraz Wam wyjaśnię czemu tak sądze. Sama mam średni wzrost(163) {wymiary86-60-86, waga 44 } dla mnie w sam raz,mówcie co chcecie. Moja przyszla szwagierka ma 175 i zawsze znajduje pretekst,żeby kogoś obgadać,że to on NISKi, a że to ona NISKA itp itd. Jakby to innego tematu nie bylo... Tak naprawdę to wiem,że chciałaby byc troszkę nizsza,bo ma faceta swojego wzrostu i wyglądają trochę smiesznie.;)Kolejny przykład to moja koleżanka, z którą chodziłam do Lo. Ten sam wzrost 175 i wieczne obgadywanie innych,że to oni są NISCY a ona WYSOKA. Z tym,że ja przy swoim wzroście miałam nogi długie jak ona, a ona wyglądała śmiesznie z nieproporcjonalnie długim tułowiem i grubymi udami ;) No ale zawsze znalazła u innych jakieś wady. I ten punkt zaczepny wzrostu, tyle,że sama bała się założyć szpilki i chodziła wiecznie w takich naprawdę płaskich butach, niemal bez podeszwy;} Do czego dążę? Do tego ,żeby te wszystkie cuda po 180cm zajęły się sobą o ile nie są doskonałe. Bo znam również wiele wysokich dziewczyn, które są najprawdę zgrabne i naprawdę ślicznie wyglądają, ale to rzadkość. Więc jeśli chcecie moje miłe dopiec komuś, to najpierw sprawdzcie,czy jesteście idealne i proporcjonalne, bo nie tylko miarka centymetra wyznacza atrakcyjność. I jeszcze jedno- widzę,że dla niektórych wzrost powyżej 160 to osoba niska- powiedzcie mi w takim razie-jaki wzrost jest wzrostem średnim..? smiech , naprawdę śmiech...

No cóż ja również mam 162 cm ;] Ale jestem z tego zadowolona. Mogę założyć szpilki kiedy mi się podoba poza tym małe jest piękne ;> Wysokie dziewczyny bardzo często (ale nie zawsze) uważają się za ładne tylko dlatego, że wszystkie modelki muszą mieć jakoś 175cm (chyba tyle;p), a że one tyle wzrostu posiadają to są pewne że każda się na modelkę nadaje. Ja również często spotkałam się ze stwierdzeniem "ale ona niziutka" ale jakoś sobie z tego nic nie robię ;] Pewnie dlatego że lubie siebie ;] Poza tym zawszę twierdziłam "mówisz o mnie ?! I bardzo dobrze. O byle kim się nie rozmawia."

Gość effy.
ja mam 182, i nigdy nie powiedziałam/obgadałam że ktoś jest niski. W końcu to ja nie jestem w normie. Ale tak samo nikt się nie wysmiewał z mojego wzrostu więc jest ok :)

effy dlaczego sądzisz że nie jesteś w normie ? o.O? Od kiedy wzrost decyduje o tym czy ktoś jest w normie czy nie ;> ?

Gość REDslimTEA
widzę,że mnie doskonale rozumiesz koleżanko. Mnie też to rozśmiesza,że te 175 to odrazu miss we własnym poważaniu- no ale nie z rozmiarem 40, darujmy sobie;) Zresztą po założeniu szpilek to wcale nie jesteśmy takie niskie jakby mogło się wydawać. Grunt to pewność siebie. Irytuje mnie niezmiernie to,że osoby 160 kilka cm są uważane za niskie. A co z tymi 150? To już chyba nie ludzie wg takich ?:} Nie bądzmy śmieszni :)

Gość REDslimTEA
effy. Zeby wszyscy byli tacy jak Ty ;) mnie moja przyszła szwagierka poprostu denerwuje takim gadaniem, a z drugiej strony wiecznie wmawia , ze zazdrości mi rozmiaru xs. wiec niewiem o co jej tak naprawde chodzi

Moim zdaniem tu nie chodzi o wzrost tylko o wygląd. To tak jak ja czy któraś z osób o podobnym wzroście uważały się od razu za fotomodelki tylko dlatego, że mam 160cm wzrostu a tyle wystarczy by już zostać fotomodelka ;> Oczywiście trzeba zaznaczyć, że nie wszystkie dziewczyny 175cm + uważają się za takie. Ale znam dużo takich przypadków niestety .

Gość a ja sama mam 171 cm
wiec dla kobiety to raczej wzrost wysoki i tak mialam wpisane w starym dowodzie :-) ale szczerze mowiac nigdy nie spotkalam sie z czyms takim zeby te wysokie szykanowaly niskie. mialam raz niziutka kolezanke i ona strasznie mi zazdroscila ale u niej akurat moim zdniem to ni wzrost byl problemem a figura. krotkie grubiutkie nogi. taka mala kuleczka z niej. gdyby byla wyzsza z ta figura to tez by nie bylo za dobrze

Gość ertyuioiuyt
sredni wzrost jest powyzej 165 cm

Gość REDslimTEA
a gdzie tak napisano? ;]

Ja mam 175 i jakoś nie narzekam, mam faceta swojego wzrostu czy tam trochę niższego i jakoś nie widzę w tym nic śmiesznego, mi to nie przeszkadza. A co do atrakcyjności-ważne są proporcje, nie wzrost. W sumie jestem wyższa od Ciebie o ponad 10 cm, a mam podobne wymiary co Ty... A szpilek nigdy nie noszę, bo są dla mnie niewygodne i po prostu nie lubię.

kobiety jest slonecznie cieplo szpilki na nogi spudnica i w droge wzrost nie istotny :):):)

Gość effy.
no myślę że do 176 jest normalny wzrost, jakoś tak :) a wogóle to jest klub wysokich w którym jestem zapisana, spotkałam się z nimi nie raz i ani razu nie usłyszałam złego o niższych osobach :).

kobieta w szpilkach jest tak sexi że facet wymięka więc nieistotne jaki wzrost pozatym my kobiety mamy to cos czego panom brak i przyciagamy wzrok 9biust ,nogi ,pupa )samo piekno :):):)

Gość REDslimTEA
try walking - fajny masz wzrost, pewnie gdybys była niższa to polubiłabyś szpilki. w nich każda kobieta wygląda zjawiskowo ;) i tu nie chodzi o wyokośc obcasa- może mieć nawet 3cm a efekt widoczny gołym okiem :)

Gość leczysz tu kompleksy
kurduplu? masz wagę i wzrost chudego wyrostka i obok prawdziwej kobiety nawet nie stałaś. Koścista dupa to twój znak rozpoznawczy. Jest nazwa dla takich - trzecia płeć.

Ależ mi nie chodzi o wzrost tylko o to, że szpilki są niewygodne, niepraktyczne..mieszkam na obrzeżach miasta i codziennie lezę przez błota i krzaki, nie wyobrażam sobie pokonywać tej trasy w szpilkach :D A na zjawiskowym wyglądzie średnio mi zależy, raz się odstrzeliłam za namową koleżanki gdy szłyśmy na imprezę i pozostał tylko niesmak po licznych prostackich zalotach samców których miałam nieszczęście spotkać..to ja już wolę odstraszać martensami :classic_cool:

Gość
To jeszcze zależy jakie szpilki może nigdy nie nosiłaś wygodnych? Ja też mam 175 i noszę szpilki doskonale się w nich czując.Nie patrzę na nikogo z góry ani nie obgaduję,nie interesuje mnie to.Dobrze się czuję ze swoim wzrostem i nie uważam aby to było kosmicznie dużo,mam długie nogi więc je eksponuję :)

Gość REDslimTEA
do leczącego kompleksy - ha, ha... zdjęć wysyłać nie będę , bo nie mam zamiaru udowadniać nikomu swojej atrakcyjności, bo nigdy nie usłyszałam złego słowa na temat swej figury czy urody- nie chodzi o mnie,ale inne osoby o których słyszałam,że są obrabiane przez te pseudo ,lepsze bo wyzsze' . Pochwal sie swoimi wymiarami skarbie,zobaczymy co z Ciebie za ideal :D

Gość REDslimTEA
i jeszcze jedno , skoro wymiary uważane za idealne to 90-60-90 i przyrównując do nich moje to rzeczywiście nieziemsko koścista jestem ;D dla Ciebie to chyba 120-80-120 to ideał. Wolny kraj:) hehe

Gość PStudentka
Ja mam 166 i generalnie wolałabym być troszeczkę niższa,bo jestem bardzo szczupła i czuje się jak szkielet przy tym wzroście.

Gość REDslimTEA
PStudentka - bardzo kobiecy wzrost.;) Ja też nie wszystkich uogólniam,ale zastanawia mnie to,czemu tak naprawdę wiekszośc tych wyzszych wyskakuje na te nizsze- leczenie kompleksów czy jak? ja już dwa razy miałam propozycję zostania fotomodelką , ale nie musze się dowartościowywać w ten sposób. A tu jakaś sfrudtrowana idiotka o trzeciej płci zapodaje nie widząc kogoś. Ale mnie denerwuja takie zakompleksione szczyle ;]

Gość
RedSlimTea ale Ty zrozum że raczej te niskie dziewczyny mają więcej kompleksów :)

Gość
Poza tym wysokich,zgrabnych dziewczyn jest mniej, więc są bardziej pożądane i wzbudzają podziw a co za tym idzie? To One są częściej obgadywane przez zazdrosne niskie koleżanki :)