Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość mama dwulatka

proszę o pomoc - kupno TERMOMETRU

Polecane posty

Gość mama dwulatka

Witam:) jako, że wypowiada się tutaj dużo doświadczonych mam proszę o pomoc w wyborze termometru. Chciałabym żeby był odpowiedni zarówno dla noworodka jak i dla starszego dziecka. obecnie mam taki: http://www.sklep-med.pl/product_info.php/products_id/906?osCsid=2d0d09369d05ea32046b0cd3f2ae784b i najczęściej mierzyłam synkowi (ponad 2 lata) temp w odbycie i tu powiedzmy się sprawdzał. Ale od jakiegoś czasu cięzko tę temperature zmierzyć - wiadomo, dziekco się kręci, pod pachą nie chce trzymać - w dodatku mam wrażenie, ze jak mierzę pod pachą to pomiar trwa strasznie dlugo i jest niedokładny. Proszę o polecenie termometru w rozsądnej cenie i dobrej jakości.

Gość mama dwulatka

Gość mama dwulatka
nikt nie pomoże? mamy, jakich używacie termometrów? poradźcie!

Cześć, wybierając termometr kieruj się tym jak szybko mierzą temperaturę - jak sama wspomniałaś dziecko się wierci więc im szybciej tym lepiej. Ja (nie mam własnych dzieci ale zajmuje się dziećmi zawodowo :) ) używałam elektronicznych - co chyba teraz już jest standardem wkładanych do buzi, tylko uwaga w buzi temperatura jest zawsze wyższa o 0.3 stopnia, w pupie 0,5.

Gość mama dwulatka
łe rety - dziekuję za odpowiedź i czekam na inne opinie

Gość mama dwulatka
moze dziś ktoś doradzi? chciałabym poznac opinie o termometrze baby ono

Gość ej powiedz
a moze taki w smoczku? o ile oczywiscie dziecko je akceptuje. u mnie sprawdza sie taki z canpola. wydatek ok 30zl.

Gość mama dwulatka
ale dla starszego dziecka w smoczku odpada, chciałabym żeby był odpowiedni zarówno dla mojego dwulatka, który już nie używa smoczka, jak i dla noworodka, który być moze już niedługo pojawi się w naszym domu

Gość mama dwulatka

Gość jupppph
słuchaj ja mam takie jak na podanych linkach i nie polecam. ja własnie rozglądam sięza jakimś z giętką koncowką by w pupie badać tem. Te elektorniczne sa bardzo nie dokładne

Gość podczytywaczkaaaaaaaaaaa
ja mam zwykły elektorniczny który mierzy w ciągu 10 sekund. Mierze pod paszką. Biorę swojego dwulatka na kolana, wkładam termometr pod paszke i przytrzymuje rączke by nie wypadł. 10 sekund to krótki czas więc nie mam żadnego problemu

Gość mama dwulatka
my mamy elektroniczny z giętką końcówką, niestety nie mierzy tak szybko temp pod paszką, w pupie jest ok, jak pojawi się sygnał dźwiękowy to jest wynik, ale pod paszką mimo sygnału dźwiękowego temperatura nie jest zmierzona, trzeba trzymać ok minutę, a tyle mój baardzo żywy dwulatek nie chce siedzieć spokojnie. a czy ktoś miał podany w linku baby ono?

Gość mama dwulatka
ten braun mi się podoba, ma dużo dobrych opini, ale ta cena dla mnie troszkę zaporowa, dlatego zastanawiam sie nad tym baby ono, tylko o nim nikt nie chce się wypowiedzieć

Gość mama dwulatka
podnoszę

Gość joasiaw28
nie polecam termometru babyono do czoła i do ucha! odradzam w 100%. pomiar niedokładny, różniący się nawet 1,5 stopniem. np. byłam chora, termometr rtęciowy wskazywał 37,3, termometr do czoła babyono 37,8, do ucha 38.9 różnica kolosalna. Pomiar wykonywałam tak jak zaleca producent. Pierwszy zakupiony termometr babyono douszny i do czoła wymieniłam u sprzedawcy bo szalał bez przyczyny wskazując dowolne wartości. Nie kupujcie go bo nie spełnia swoich funkcji a 99 zł wywaliłam w błoto.

Gość term.
też oststnio kupiłam ten szajs z baby ono do ucha i czoła. Co pomiar to inna temp. W poń ide go oddać bo prawie stówa poszła w błoto. Gorszego badziewia nie widziałam :(