Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość pikna nieznajoma

Przykre, ze wygralismy wojne a teraz wiekoszosc emigruje

Polecane posty

Gość pikna nieznajoma

Ze w poszukiwaniu normalnosci i szacunku trzeba zwijac manatki z ojczyzny.

Gość iwankol
ano przykre ,że wygraliśmy

Gość pikna nieznajoma
Ostatnio mnie nachodza takie wlasnie przemyslenia, ze Polak Polakowi wilkiem wszedzie, narzeka sie ogolnie na wszystko co Polskie)oprocz kielbasy i piwa:O Po co bylo to wszystko, po co?

Gość lulullllll
a mogłam się nazywać Dieter,gdybyśmy przegrali

Gość pikna nieznajoma
Wiecie naprawde wierze ze mozna zmienic to wszystko na lepsze, zeby dziadkowie byli dumni

Gość pikna nieznajoma
Czy macie jakies pomysly co mozna zmien ic, jakies przemyslenia..czy zgadzacie sie ze mna ze wstyd na sali jak sie sprawy potoczyly po II Wojnie?

Gość mamamegi123
to nie nasza wina. w jalcie nas sprzedaki i bylismy pod skrzydlami sowietow.... teraz swiat jest otwarty wiec zwlaszcza mlodzi ludzie szukaja lepszego, godnego zycia

Gość wojnę to wygrali NIemcy
i Francuzi, a Polacy, ze swoimi ryjami pchali się wszędzie czort wie po co.....za to bolszewicy dali naukę polskim przygłupom.

Gość pikna nieznajoma
Ja ze swojej strony zawsze bardzo szanuje wlasnosci publiczne np. nie smiece na ulicy, jestem uprzejma do kazdego..zwlaszcza do starszych, interesuje sie polityka w kraju i naprawde nie zwisa mi to i powiewa

Gość gawendzić z tobą chcę
popieram przedmócę

*przedmówcę

popieram tego od Francuzów

Gość pikna nieznajoma
Mamamegi - oczywiscie ze to nie nasza wina aczkolwiek troche przykre ze tak ciezko sie zyje w PL i szuka sie rozwiazan :( poza tym smutna jest jacy Polacy sa wobec siebie..i nie tylko..rasizm, zascianek, zawisc..zgadzasz sie ze mna? Oczywiscie generalizuje, moze za bardzo?

Gość mamamegi123
pikna nieznajoma, oczywiscie masz racje. tylko z tym nie da sie walczzyc. trzeba zachowac swoja godnosc i zyc poczciwie.

Gość pikna nieznajoma
Wojne wygrali Niemcy - napisz co masz na mysli piszac ze polskie przyglupy , cytuje, dostaly nauke od bolszewikow? Jaka?

Gość pikna nieznajoma
Mamamegi - mozna z tym walczyc propagujac np. plakaty osmieszajace nasze narodowe wady, uczyc szacunku i uprzejmosci do innych np. w szkole co o tym myslicie? Pietnowac i igorowac prostactwo? Hmmmm smuci mnie ze w PL szacunek budzi przemoc i sila( dresiarstwo) cos nie idzie w dobra strone..

Gość polaczki polaczki ah ah
polacy od zawsze byli sobie sami wrogami bo to glupi naród pod żydowską okupacja

Gość pikna nieznajoma
Wlasnie chyba tak nie bylo zawsze, moja babcia mowi mi ze teraz wszystko poschodzilo na zla droge, ze kiedys tak nie bylo(ale ma amnezje ta moja babcia wiec nie jestem pewna tego co mowi:(

Gość gieniu_z_wielkim_nosem
i bardzo dobrze, zarobki w polsce są tragi-komiczne, a jeszcze co oni ostatnio w tv piepszyli? że niby 1300 to najniższa krajowa? haha znam osoby, które zarabiają w normalnej, legalnej pracy 800 zł i co to ma koorwa być pytam się ?

Gość pikna nieznajoma
Ja pisze o caloksztalcie, ze ciezko sie zyje w PL i ludzie jacys zajadli..nawet za granica gdzie zyje im sie lzej tacy sa..tylko czemu?

Gość zdesperowana housewife
niestety, musismy emigrowac bo za naszego pokolenia juz sie w polsce nic nie poprawi. juz ja wole swojemu dziecku zapewnic lepszy start i dlatego zyjemy w uk.

Gość pikna nieznajoma
Gieniu - wlasnie, co to ma byc w ogole? Smieszne pieniadze za uczciwa prace..

pikna nieznajoma --> bo sobie nawzajem nie ufamy, tak nas kraj wychowal, ze idac ulica mozesz sie spodziewac wszystkiego po kazdym.

Gość pikna nieznajoma
Zdesperowana housewife - to jest smutne ze trzeba wyjezdzac..kto zostanie w PL? Po co ta wojna byla kurwa:(

aha a wina za to zachowanie jest skrajne ubostwo i glod ktory popycha niektorych do takich rzeczy jak kosa w brzuch za zlotowke. taki wlasnie przypadek zdarzyl sie u mnie w bloku jak jeszcze mieszkalam w polsce. szkoda mi tylko zostawic bylo tam rodzicow ijak tylko sobie pomysle, ze ja wyjechalam a zostawilam ich tam to mi sie plakac chce.. musze niestety myslec o swojej przyszlosci. moze kiedys uda mi sie ich namowic zeby do mnie przyjechali - mam taka nadzieje.

Gość Mucha Tse-Tse
Przykre jest to że nasi pradziadkowie własną krwią walczyli za nasz kraj a teraz państwo okrada obywateli.....

pikna nieznajoma --> polska niedlugo bedzie krajem starych ludzi, miliony mlodych polakow wyjechalo, pozostali nie maja funduszy na wychowanie dziecka wiec nie zakladaja rodzin a jak juz decyduja sie to na jedno dziecko bo ich na wiecej nie stac. nie widze szansy na poprawe przez dobre kilkadziesiat lat, moze tak za 50 cos sie zmieni, ale nas juz nie bedzie na swiecie wiec po co tam zostawac i sie meczyc cale zycie tyrac i dac sie pomiatac. sa tacy ktorzy w polsce jednak cos tam maja i zyja godne ale to nieiwleki odsetek. moi rodzice nigdy nic nie mieli, zawsze ciezko pracowali, ja nic od nich nie mialam na start wiec musialam sobie jakos sama zawsze radzic. a ja juz nie widze dla siebie tam szansy, przykro mi to mowic tym bardziej ze jestem tu a wy tam..

Gość pikna nieznajoma
Straszne co piszesz Housewife ale chodzi o to dlaczego ci przy wladzy nie mysla choc troche o obywatelach i Polsce? A Walesa? Chcial dobrze i duzo dokonal a teraz jest wysmiewany bo nie potrafi pieknie przemawiac..o co chodzi? To jeden z niewielu Polakow ktorych kojarzy swiat jesli chodzi o dokonania(pozytywne:O

Gość pikna nieznajoma
Ja rowniez zyje na emigracji Housewife i calkiem mi tu dobrze ale martwi mnie ze rzeczywistosc jest taka a nie inna w PL. Po co bylo w ogole walczyc, w imie czego? Honoru? Warto bylo?

pikna nieznajoma --> niestety nie tylko ciebie to dreczy, kazdego z nas! zostawilismy w polsce rodziny, babcia z dziadkiem widuja wnuka 2 razy do roku i czyja to wina? naszego rzadu ktory jakby mial dupe to bym mu ja skopala.