Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość hejka wam

dziewczyny robicie sobie codziennie makijaz?

Polecane posty

Gość hejka wam

zwlaszcza gdy gdzies wychodzicie? czy zdarza sie wam wyjsc zupelnie bez "tapety" w sumie ja tylko maluje rzesy bo mam bardzo jasne ale jakos wiecej nic mi sie z twarza robic ni chce, chyba ze na jakies "wieksze" wyjscie :)

Gość kocham was kafeterianie
ja prawie zawsze, totalnie bez tapety chodze tylko "po domu" i blisko do sklepu, jak nie musze sie nikomu podobac. W pracy musze zawsze wygladac super, wiec maluje sie codziennie.

codzinnie kreska i tusz, pudru nie sypie tylko krem, codziennie gdzieś wychodzę więc codziennie mała tapetka

mam tapete codziennie podkład, sypki puder, cienie na policzki, brwi, rzęsy tuszowane , e liner błękitny i czarny,cienie, błyszczyk ale dużo :-O

Gość jhihh
Nie znam kobiety, ktora w wieku 20 paru lat wyszla gdzies bez makijazu, szczegolnie jesli wiedzialaby, ze spotka znajomych, facetow itp.:D

Gość zajebisty lachon
czesto wychodze bez makijazu i to nie tylko do sklepu i w dupie mam wiesniakow co mnie widza, mam dzieki temu ladna, swieza cere a nie zdziobany ryj jak inne tapeciary:O Ale coz nie kazdy z nas posiada naturalne piekno:)

Gość nie ma sensu kupować kredensu
ja nawet ze śmieciami o 22:00 wychodzę z pudrem na mordzie, a co dopiero uczelnia, zakupy czy jakiś wypad z ludźmi :P

ja mam piękną cerę, zadbaną i nieskazitelną, jak ktoś myśli że od makijażu jest brzydka cera to chyba z prymitywnej wiochy pochodzi

Gość ja przedużalam sobie
pernametnie rzęsy i same plusy sa tego bo nie dośc ,że wyglądają ladnie to mniej czasu na makijaż poświęcam. i jeszcze zwykle kreskę maluje i błyszczyk. podkład to raczej w zimie bo cerę mam ladną. chyba ze na jakies wyjscie to podklad puder roż cien do oczu..

Gość ja przedużalam sobie
a i jeszcze robię sobie hennę na brwi ;)

Gość zajebisty lachon
aliksandra idiotko jak uzywasz pudru i podkladu dzien w dzien to cera ci sie niszczy. No chyba od tuszu czy kredki geba ci nie zbrzydnie co?:O co za tepe baby:O wiadomo ze o podklad, puder mi chodzilo

Żebym ja się wytapetowała, to musi być jakieś święto :D Nawet tuszu nie używam tak na codzien :P

zajebisty lachon spadaj wieśniaro z PGR -u od pudru brzydka cera -taaa...chyba u ciebie na zabawie w remizie widziałaś kostropate paskudy z pudrem z bazaru od ruskich

zajebany lachonie to Ty musisz używać chyba jakiś bazarowych kosmetyków skoro ci sie od nich cera niszczy :P Dobry kosmetyk nawilża, chroni przed promieniowaniem i zanieczyszczeniami ze środowiska a nawet odrzywia.

Gość no wlasnie jak ktos
myśli, że makijąż niszczy cerę, to jest prymitywny i ma małe pojęcie o kosmetykach ;) Ja nie mam problemów z cerą , oprocz tego, że jest bardzo delikatna i podkład traktuję bardziej, jako ochronę, a pod podkład krem z filtrem. Na podkład delikatnie odrobinę pudru, zawsze kreska na górną pwieke, tusz i inne takie pierdoły i tak do pracy... Ale jak jestem w domu, to wychodzę na miasto, czy do koleżanki jedynie z pomalowanymi rzęsami.

Jak wychodzę, to robię. Zawsze mnie dziwi, po co "malować się", ale tylko tusz do rzęs i błyszczyk, przecież to nic nie daje i nic nie zmienia? Poza tym nie lubię, jak ktoś ma goły ryjek i do tego np kreskę na oczach. To tak, jakby wyregulować jedną brew:P

Gość do do sama pomysl
kurwa! odŻywia makijaŻu, to do tej analfabetki wyzej

"Dobry kosmetyk nawilża, chroni przed promieniowaniem i zanieczyszczeniami ze środowiska a nawet odrzywia." Dokładnie :) Ja ostatnio kupiłam puder mineralny, który poprawia mi stan skóry i jeszcze chroni przed promieniowaniem, troche wybuliłam na niego, ale myślę, że na takie rzeczy nie ma co oszczędzać, co nie znaczy, że drogie=dobre. Trzeba przeanalizować skład (im mniej składników tym lepiej!) i dobrać do rodzaju cery, by nie zatykało lub przesuszało. A ja używam tylko pudru sypkiego, czasem korektor i odrobine kredki bo rzęsy mam czarne i długie, a tusz ciężko zmywać i na dodatek nosze soczewki to używam tylko na wielkie wyjścia :)

Ja mam zbyt delikatną urodę, żeby nawet tusz sobie walnąć na co dzień. Podobno wyglądam wtedy jak szatan ;]

Gość a ja nie robię od roku
od kiedy przestałam się malować poprawiła mi się tak cera że teraz nie musze sie malować, nie ma to najmniejszego sensu, bo nie mam nic do tuszowania, ani nic do poprawiania...więc tylko kremik....:) świetnie dziewczyny że sie malujecie, ale szkoda że się tu tak wyzywacie....no i to te najmądrzejsze piszą "makijarz" zamiast makijaż ;)

Gość no wlasnie jak ktos
No jak ktoś używa podklad i puder ze sklepu "wszystko po 4.50" to nie dziwota, że ma takie pojęcie :D Ja zimą nie wyobrażam sobie wyjśc bez ochrony w postaci podkładu / pudru, mam delikatną cerę i w ten sposob ją chronię przed czynnikami zewnętrznymi.

aliskandra hehe widze ze jestes ekspertka w makijazu mi chodzi o jakis dobry podklad jak widze jakies wizazystki w tv to maja taka wygladzona cera troche taka swietlista ale taka promienna moze podasz jakis dobry podklad dla cery mieszanej czasem troche suchej :P i ktory pokryje czasmi pryszcze , drobne niedoskonalosci :)

Maluje się, bo lubię :P Na codzien podkład, tusz, kredka do oczu a na większe wyjscia dodatkowo cień i cos na usta :)

też się zgadzam że podkład jest dobry na mróz, chroni cerę ale jak są upały nie stosuję podkładu

Gość Na codzień to
Tusz do rzęs. Henna na brwi i rzęsy. Kompletnie bez pudru, podkładu i czego tam jeszcze. Mam piekną cerę i nawet kosmetyczna zapytała mnie, czy to tak naturalnie, czy coś mam :) Od swieta - krecha nad oczami, usta.

Gość klementynaaa
Noo, to w porównaniu do wa to ja mam prawdziwą "tapetę" :P po kolei... baza, podkład, korektor, puder sypki, puder brązujący, puder rozswietlający gdzieniegdzie, potem cienie, kredka, tusz, kredka do brwi, druga warstwa tuszu, konturówka do ust, błyszyk/szminka, róz, rozswietlacz.... mimo tego ze brzmi i wydaje sie ze to duzo, to jednak stosowane z umiarem i umiejetnie pozwalają wyglądac naprawde dobrze i z pewnościa tapety nie mam :)