Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość justynajustyna87

Matka chce się mnie pozbyć. Gdzie mogę sie podziać?

Polecane posty

Gość justynajustyna87
na bakier - napisałam do ciebie

Gość nawet menele
sie myja czesciej :O

Gość nawet menele
eeee, sory, pomylilem topik 🖐️

Gość justynajustyna87
heh, niby duzo osob zyczliwych, ale jak przyszlo co do czego to nik nie odpisze :P No trudno, ide spać, napewno przydaja mi sie wasze rady, dzieki wielkie :)

Gość mari19
hej. . Jestem w podobnej sytuacji,i tez bardzo prosilabym o pomoc,nie wiem co robic. Wlasnie skonczylam liceum i pisalam mature, z matka mieszkam,rodzice sie rozwiedli potem ona miala drugiego meza i ma z nim syna potem sie znow rozwiodla i teraz jest z 3 facetem. Z tym ze on siedzi w pudle za alimenty. Matka ciagle sie awanturuje,grozi,brat bije mojego psa,a matka chce wywalic mnie z domu,nienawidzi mnie,czesto slysze od niej ze zaluje ze mnie urodzila,ze jestem taka i nie taka,dzis zagrozila ze mnie z poli2ja wywali z domu. Nie mam gdzie pojsc,mam abx alimenty od ojca 350zl. Chcialabym studiowac ale nie mam kasy. Pochodze z malej wsi kolo krasnika,szukam pracy ale nic nie ma,nie mam prawka i to mnie ogranicza. Chcialabxm sie wyprowadzic ale nie mam pieniedzy na utrzymanie sie,co moge zrobic? Wyjechalabym za grani2e z narzeczonym ale mam psa i krolika i nikogo kto moglby sie nimi zanpiekowac a nie oddam ich do schroniska nigdy w zyciu. Mama zagrozila ze uspi mi pieska jak ja 9ostawie w domu. Ja psychicznie juz nie daje rady. Wykanczam sie. U narzeczonego mie moge mieszkac bo jego rodzice sie nie zgadzaja. Nie wiem co robic. Matka zabronila mi nawet jesc. Nie moge wejsc do kuchni. Pomocy

Gość zycie_to_nie_je_bajka
Witam!!! Mialem i w sumie to nadal mam identyczna sytuacje. Moja matka wymeldowala mnie bez mojej wiedzy z domu jeszcze przed ukonczeniem 16 roku zycia. Nie wiedzialem o tym nic az poszedlem odebrac dowod mialem juz 18 lat. Dowiedzialem sie ze wymeldowala mnie wlasnie ponad 2 lata wczesniej. Dodam,ze clay czas sie uczylem i chodzilem do szkoly. Mogla tak zorbic poniewaz, gdy masz dopiero 18 lat jestes osoba pelnoletnia i wtedy musisz wyrazić swoją zgode na zmiane adresu zameldowania, badz po prostu wymeldowanie z wczesniejszego miejsca.Wczesniej nie potrzeba tego. Taka jest wlasnie luka w polskim prawie ;-) przed 18 rokiem zycia zgoda na wymeldowanie dziecka nie jest potrzebna. Bylo mi niezmiernie smutno gdyż i ojciec, który mieszka oddzielnie i matka wymeldowali mnei z domu i włuczyłem sie po ulicach, dzialkach, piwnicach. Obecnie nie mam domu ani pracy juz 5 rok. W pośredniaku ay otrzymac jakąkolwiek oferte lub nawet sie zajerestrowac trzeba posiadac zameldowanie. Niestety zycie jest bardzo trudne. Sadze ze mozesz probowac w MOPsie czy w innych osrodkach pomocy, jednak zazwyczaj odsylaja Cie z jednego miejsca do drugiego.

Gość gość
Uważaj ja miałam 17 lat jak chciała się mnie pozbyć.Mialam wybór klinika albo rok w sanatorium dla nerwowo chorych dzieci.Czy masz rodzeństwo ?Czy też jeśli tak ich traktuje jak ciebie.Do dzis gdyby nie tatą to różnie by było.Ja nie dałam sobie zabrać kluczy .Ale tężnie ułożyłam sobie życia .Dalej mam dreszcze i stracha Skon studia żeby się nie dać .