Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość wezwaniedonawróceniaipokuty

wiecie co....

Polecane posty

Gość sprzedawczyni
:(

Gość sprzedawczyni
Jakby ta Miko dobrze plotkowała w Polsce to hmmm... możeby coś zwojowała. Penelopą nie jest, Farelem nie jest - już raczej farelem no ale może by coś zdziałała. I jeszcze nagroda w USA za GOTOWANIE - oni jej sie dadzą. Never. A Bulok 5 złotych malin. Koszmar :(

Gość sprzedawczyni
Nigdy nie wygracie z Niemcami w tym koszmarku zwanym Bachleda Curuś chyba, że ktoś z Polski Cannes wygra. To tak, a tak to nie i już ;(

Gość sprzedawczyni
ale powiem wam ta belluci też chytra - sławna będzie dalej, grać nie musi już, zrobi się matką po 45 roku życia i wszystko ma w tyłku. No bo jak tu być dalej sławną? a wiecie co - tylko patrzeć a Madonna zaciąży, nie?60 - to tak akurat. ? :(

Gość sprzedawczyni
A teraz coś z innej beczki wam napiszę - ostatnio dużo czytam i powiem wam, ze jako moją odpowiedż na Agorę znalazłam ostatnio ŚWiETNEGO śWIĘTEGO - który był najpierw chrześcijaninem bardzo wywyższonym na swoim stanowisku, a później cesarz Arianin go zatłukł. I to mógł by być doskonały film - odpowiedź dla Hiszpan. A także pytanie o chrześcijaństwo , o wiarę - w końcu jeden i drugi byli chrześcijanami i się zatłukli. A całość działa sie w ...Kartaginie. Bardzo ciekawe. Oczywiście takich świętych jest wielu - wiernych, którzy zostawiają władcę na rzec Boga i idą pod miecz. Ale to jest bardzo ciekawa historia. Pytanie - kto jest bojówką chrześcijanką bo ja nie. Tak samo jak urażonych jest dziś wielu muzułmanów, którzy nie są terrorystami. Tylko tego sie boją bo oni zaraz tłuką wszystkich. Jak to się dzieje, że ktoś pod wpływem wiary zostaje terrorystą. Takie filmy powinni kręcić, a nie jakieś chały nie wiadomo po co i na co :( A w czasach Agory - co drugi cesarz był Apostatą - o ile jeszcze jakiś był i Arianie byli jak krzyżacy i kto zatłukł Hypatię? cisza :(

Gość sprzedawczyni
Moim zdaniem ten Amenobar to zwykły kretyn jest bo nawet jak sie wiarą nie interesujesz to swoją historią się zainteresuj. Swoją własną bo to jest skomplikowane i tyle :( A nie takie proste jakby se on chciał. Jakiś dupek z Chile to jest na dodatek. a jak już to se mógł o tym cesarzu nakręcić film AGORA i wtedy dobry tytuł by miał film - czemu on tego świętego zatłukł na przykład - bo też to wszystko jest napisane, że mu Konstantyn Wielki całą rodzinę wymordował i tak chrześcijan nienawidził mimo, że sam był nim - Araininem - no to kim? Takie rzeczy powinny być - DYDkATYCZNE W TYM KINIE - i naprawdę nie muszą się rozbierać jak dla mnie tylko niech sie tam czegoś dowiem. A tu? Jakieś pierdy - o historii Aleksandrii - no to o historii Afryki w sumie. A co mnie to obchodzi? To nie moja historia :(

Gość sprzedawczyni
Jak to możliwe, że sie jest Arianinem i się nienawidzi wszystkich chrześcijan - ciekawy film przecież. też sie interesował filozofią i wszystkim. Zobaczcie - już wtedy religia była polityką a on był szczytem obłudy. Taki film z władzą ciężką się AGORA może nazywać a nie film o jakiejś babie , która wszystkich odtrąca. Bez sensu :(

Gość sprzedawczyni
I za co on dostał tego Złotego Globa? Za to, że jest z Chile. I tyle jak dla mnie. Za nic więcej bo by dostał go za Agorę, a za to nic nie dostał. Ale obłuda w tym kinie już jest. Po co tam w ogóle chodzić? Lepiej coś poczytać wartościowego i tyle. :(

Gość sprzedawczyni
do takiego filmu jak Agora powinno być więcej gównych ról po prostu żeby go tak nazwać a nie 1 główna rola - bez sensu czy miłość nie moze być tematem przewodnim tylko historia i na tym tle WĄTEK główny może to być miłość , nie? Nie może być miłość jako wątek główny tytułem takim tylko historia po prostu - sama w sobie. Jakie to są trudne rzeczy, ale żeby zdobywca Złotego Globa był takim deklem to aż dziwne :( No bo właśnie jest niemoralny i tyle. Ja bym nakręciła film AGORA i byłoby 5 głównych bohaterów, wtedy krytycy mieliby kogo opisywać. cesarz, święty, jakaś laska, w której się zakochał, ale coś tam, takie rzeczy... Wiele wątków i wtedy tytuł KARTAGINA a tak? Czy może Zmierzch plus panoramy wtedy miasta... jakieś życie pokazać, problemy u zmierzchu cywilizacji - takie coś to mogę oglądać, ale inne rzeczy nie. Np. Zmierz c Patisonem to nie :(

Gość sprzedawczyni
wiecie bo dalej jest to co było - teraz Niemcy mają gwiazdę dzieki Bachledzie - a dobry scenariusz - ha! gdzie on jest - ciekawy i w ogóle. I taka KARTAGInA mogłaby być naprawdę wielką propagandą na USA - wiara Europy? wiara jakiejś cywilizacji - wiara ludzka , władza - to jest temat europejski - władza i pęd do niej za cenę? I teraz to by pasowało, o tym można rozmawiać. A tak o czym oni rozmawiają? O gwałcie(?) Polańskiego, o ciąży Belluci - zobaczcie jakie zera równe - nie moge :(

Gość sprzedawczyni
ale powiem wam smutne to kino europejskie - żadnych ciekawych tematów , tylko USA juz wszystko i USA i wojny. A np. lata 0-1000 naszej ery to nie istnieją. Właśnie ta wiara jak się formowała, jak Rzym upadał, pierwsi papieże - kurczę tego nie ma wcale. Amenabar to nakręcił - w swoim gejowskim stylu. A mnie np. taki cesarz Arianin by interesował - jego obłuda, dwulicowość i tak dalej w tym kinie. I wiecie kto najbardziej teraz wypływa znowu? Szekspir. A czemu nie dante? czemu ten Polański nie mógł czegoś z Dantem zrobić? Teraz już nie zrobi ale mógł przecież. I też takie pytanie - po co taki reżyser kręci? dla siebie i tyle. A że akurat zarabia to co? Zbieg okoliczności? Plan czy co? Różnie bywa - Boska komedia - mogliby to nakręcić. Albo jakiegoś naprawdę dobrego Don Kichota. I to tyle co do nich mam z literatury :(

Gość sprzedawczyni
Oby sie wiecie pewnego dnia nie okazało, że jedyna propaganda europejska - w sensie kariera to był polski Wajda i koniec. I tyle nagród i też cisza. :(

Gość sprzedawczyni
ja mogę wam podrzucać pomysły na scenariusze jedynie wielkie propagandowe - bo ja jestem po stronie Wajdy a nie Niemców - kilmkoliwke oni są - po stronie reżysera znaczy się - czemu? Bo właśnie mam scenariusz i mnie obchodzi reżyser MOJEGO scenariusza. A to nie jest scenariusz teatralny tylko FILMOWY. I to powinno być wzięte pod uwagę - czy ja muszę oglądać w kinie to co mogę zobaczyć w teatrze? Nie. Kino daje inne możliwości i to się wykorzystuje. Jakie? Takie że reżyser powinien być ważniejszy niż aktor i jego praca. Dla mnie. A aktor to w teatrze. A kto tego nie rozumie? Ten kto nie miał w zyciu żadnego teatru czyli... Zydki :( Zydy i tyle - to niech se tam idą jak siedzą w Europie. A ci w USA też :( Ciekawe czy ktoś wpadnie na to w ogóle czy wszyscy już są tacy amoralni :(

Gość sprzedawczyni
wiecie gdyby reżyser filmowy był szanowany to zawsze gwiazdy byłyby u reżysera. Nie wiem - może błąd jest, że reżyser od razu powinien być ważny a nie jak wypłynie. Nie - od razu. I tylko reżyser, ale co? wtedy by w ogóle gwiazd nie było. I owszem - z nagród. Ale można grać dobrze lub źle - to byliby sławni nagrodzeni aktorzy. Sławni bo nagrodzeni. A kasa? Kasę zarabia film jeśli nie ma nagród dla ról i koniec. I tak powinno być, a co jest? I jeszcze te plotki - to kronika towarzyska a nie że kariera dzięki temu. Obgadać kogoś i tyle, a nie gwiazda bo se ochrzcił dziecko w Polsce :( I to trzeba rozgraniczyć - życie prywatne i kariera czyli role. ?

Gość sprzedawczyni
czyli kasę zarabiałby reżyser, a gwiazdy by dostały wyższa gażę i tyle - w zależności od przychodu i każdy musiałby sie starać. A tak? Jeszcze nic nie nakręcili, a już 20 melonów, nie? Albo gniot. I tyle. I tak by było dobrze i gwiazdy by były i sprawiedliwiej, a tak? szajstwo :( Gnioty kręcą a zgarniają grubą forsę bo sie źle dzielą. Zobaczcie jakie to jest spraweidliwe. Od przychodu podział zysków i już. A tak? Gwiazda Farel - filmu nie ma ale zapłacony i gwiazda :(

Gość sprzedawczyni
zobaczcie i mam scenariusz - od razu jestem w wytwórni i patrzę - czy to nadaje sie na film czy do teatru? Po co robić robić film o 2 co siedzą na krześle? I żeby było sprawiedliwiej nie? To za scenariusz tyle samo , więcej w teatrze płacić aktorom, w kinie od zysku - w teatrze też. Póżniej w teatrze też jest jest gaża - 5 osób czy 50 - co za różnica. No ale jak ktoś ma dużo widzów to też do kina se może iść czy do teatru telewizji. Takie tam - do teleiwzji i stamtąd do kina. A tak? I tak powinno być, ale znowu w USA nie ma teatrów i co :( Kino to jest teatr tam i też nic nie pasuje do Europy :(

Gość sprzedawczyni
Może w tym Usa powinni mieć teatry, nie? w końcu są z Wielkiej Brytani, z Londynu , a tam pełno kin i koniec. Przecież w takim kinie moze i teatr być i tam scenariusz monologi jakieś czy coś - czemu tylko kino? I gwiazdę na żywo można tak zobaczyć, a nie moda na czerwonym dywanie, kostiumy by mogły być modowe jakieś w zamian za to? Takie rzeczy. No nie wiem... takie gwiazdy mogłyby se też coś pisać, a tak tylko grają w tych filmach i kasują i się wywyższają , a tak? Praca jak każda inna. :( spadam stąd już... :(

Gość sprzedawczyni
I zobaczcie kiedyś US nakręciłoby film o Bulok - niemieckiej aktorce, która nie poddała się i dostała oskara na końcu. A jeszcze dzień przed dostała Złota malinę nr 6 czy 7. I jakie to by były wartości i wartościowy film, nie? Nie poddawaj sie nawet jak kariera źle Ci idzie - 40 lat i oskar. A dziś? tylko kasa i co? 27 i Bachleda zdupiaj - że sie tak brzydko wyrażę bo żadnej kariery nie zrobisz. I teraz takie będą filmy w USA :( Dzięki piękne i wszędzie bo Azja to co - też smutek, groza życia, niesprawiedliwość? Jedynie ten Bollywood to miłość miłość miłość a reszta? :(

Gość sprzedawczyni
Ale powiem wam, że teraz wg UsA ta Alicja powinna tam wrócić i iść na casting. Naprawdę. I dostać za rok Oskara i być tą gwiazdą. tak powinno być. I do pracy powinna móc tam wjechać . DO PRACY - nie do rodziny. Powiedzmy, że rodziny nie ma - do pracy po prostu. No ale teraz powiedzą, że trzeba mieć zaproszenie do pracy i tyle :( I tyle :( I też jest źle bo szansy nie ma żeby sie pracą zrehabilitować. A jak inaczej?Tylko pokutą jak ktoś nie chce. No a zaprosić jej nie zaproszą już i tyle :(

Gość sprzedawczyni
Wiecie ja jej życzę , zeby odzyskała twarz w USA bo jej nie ma. w Europie nie ważne, ale w USA. Do irlandii sie zgłosić czy z jakimś nowym filmem gdzieś tam DO PRACY do USA - dochody mam, utrzymam się. Może by ja wpuścili żeby sie zrehabilitowała choć wątpię bo im nie zalezy. Jej miało zależeć albo nikomu i tyle :( Ale czasem komuś zależy strasznie i mu wszystko zniszczą jak mnie. też tak bywa - i jeszcze śmiech - ty głupia po co sie starałaś - dzieci miałaś rodzić? a za co je wyżywić , pardon? A to nie nasza psrawa bym sie dowiedziała. Nie wasza - a moja wcale :( Wystarczy mi poród ja na to i tyle . I ciąg dalszy :(

Gość sprzedawczyni
I zobaczcie taka Miko - U Wajdy nic, u Polańskiego nic - lepsza? No nic... jedziemy dalej, ale tak nie ma nigdzie. Nigdzie po prostu. Powinna coś mieć u oskaroewego z Polski JEŚLI JEST. Bo jest. Niemcy też by tak chcieli, o tym marzyli - takie 2 kariery lecz niestey... byli tymi głupimi nazistami , którzy narobili piekła. Ale teraz już nie są i mają wszystko w zadku :( Ja mam do nich tylko jedno ale - skoro już USA mówi po niemiecku to bym se chciała Biblię zładować w języku Goethego - nie da się. Czemu? Enigma :( A po angielsku 5 Biblii jest lub 10 do zładowania. No to 1 po niemiecku. Zero :( nie mogę :(

wiecie co - ściągnęłam wreszcie 1 Biblię po niemiecku - co się jej naszukałam to się naszukałam ale znalazłam. Po angielsku jest 100 od razu , ale Niemcom to nie grozi. Choć też mają - tylko rozdział po rozdziale , a ja znalazłam se księga po księdze - to już lepiej, nie? Pozdraiwam Idę pełnić dobre uczynki gdzie indziej.

dobre uczynki dobrymi uczynkami a tymczasem na kafe....nowe plotki. Czytaliście? Farel śpiewa z Bridgesem - musze się zainsteesować co to ten BVrigdes śpiewa. Dostał Oskara, a teraz z nim śpiewa. Po prostu Zydy wyratowały Farela z powodu kasy, którą zarobił. No to moim zdaniem jak on śpiewa Alicja może wracać do Niemiec jak nie chce być w Polsce. No i tyle. No i on będzie farbił teraz, że miał śpiewać w tej Irlandii i takie tam - a jak jest to nie wiem. W każdym razie jeśli chodzi o karierę - to sam se ją w sumie zasrywa i sam sie ratuje - na pewno uważa. Ale jak długo jeszcze tak wytrzyma to pewnie sam nie wie :( Bo co - sam se zasrał z tą modelką to jeszcze, ale ta lekarka to w sumie jego wina, teraz też Bachleda, no ale już koniec na pewno. A Bachleda może będzie chciała do ubrań pozować - wiecie tak jak wam pisałam , w tych katalogach takich co są w kioskach - tam nic tylko wygląd i mieli to docenić a nie docenili. Bo w sumie jest ładniejsza od niejednej modelki - jej aktorstwo to zagadka dla nich, ale modelką by była czy kosmetyki. Niech wsiada do auta i wraca. Hallo Bachleda - co ci to się stało? :( No cóż... po 3 dniach dokopałam się Biblii po niemiecku... jedyny komentarz... :( Może lepiej przejść na język hindii? 🌼

Moim zdaniem powinna wrócić - jest z gorszego państwa, z rodziną źle żyła bo dyć by ją wzięli. A tak? Niemcy sami powiedzą,że oni by z niej aktorki nie robili. Tylko jakąś fotomodelkę - tyle. Może miała mieć zdjęcia i się tam gdzieś zgłosić albo w USA, że szuka pracy i by jej coś dali, za szkoły by jej zapłacili - przecież może sie przydać. Jak nie w Niemczech to w USA - pieniądze by miała , takie coś by sie stało, a tak? A jak nie to nie - w końcu są Niemcami i koniec.

takie coś by sie nie stało - i tyle. :( wiecie co oni mu na pewno powiedzieli? Że szukali śpiewającej aktorki do filmu z piosenką - była tania i ją wzięli. Najpierw miała film próbny, a później film z piosenką i koniec. No to mogą być. A ona niech se robi co chce - na pewno tak jest. No bo by wszystkim już kariery zasrali w Polsce, nie? A tak tylko jednemu ale w sumie też se sam zasrał tę karierę jak farel - kto? Polański. I tyle. No jest poziom światowych karier jakbyście chcieli wiedzieć. tak se żyjecie? Bo ja nie... :(

Powiem wam w Polsce jest to samo, to samo. Naprawdę. wy macie może macie dobre zdanie o wielu rzeczach bo CHCECIE JE MIEĆ. Ale jest to samo - w pracy same fioły i degenraty psychiczne , normalni na zasiłku. Np ja. Boże - ale ten Farel jest straszny. Jak ja żałuję , że na Aleksandra poszłam. Ale ja poszłam na ostatni film Stona. To było dno :( I tyle. Ale się pohańbiłam. I wiecie - Bullock nie dostała superprodukcji po swoich komediach romantycznych, z których była sławna. Dlaczego? Przez nagrody powiedzą - Złote Maliny. No ale cóz... była kasowa, a o co im chodziło i też się nie da. Może już dawno miałaby Oskara i żyłaby inaczej? Nie musiałaby robić z męża nazisty - coś w tym stylu. Pewnie czemu za Niemca nie wyszła albo za kogoś? A nie wiem :( Ale jeśli Farel nie jest złodziejsaszkiem to kim? A czemu nie mógł być od dziecka w telewizji od dziecka jak Alicja? Dlaczego? Wtedy by tą gwiazdą był, a tak? Jeden problem. I każdy musi na niego uważać, każdy. Jakby był gwiazdą, a to zwykłe zero - pod każdym względem :(

Ale powiem wam Niemcy niby są dobrzy, dobrzy, ale to tylko zawsze kasa tam. Po prostu byłaby tania i finał. Jak nie dostanie pracy w Polsce to ją znajdą jak Kowalczyk i tyle. Zeby sie martwiła, jakieś żurnale i tyle. Chyba przez to tak tę Kowalczyk capnęli. No i to wszystko - jakieś tam magazyny, żeby Wajda się nie pluł. Dosłownie. W końcu od niego - ale o karierze zapomnieć musi i koniec. Filmowej. Zniszczyła za dużo reżyserów i koniec. Przez nią Polańskiego capnęli i dobrze się ma dziad a może by już nie żył i byłby święty spokój. No i tyle - Jordana zniszczyła, Amenabara zniszczyła, wszystkich niszczyła Bachleda. I nawet gwiazdę chciała zniszczyć - Farela. Gwiazdę USA. A może tych tam... jak oni sie nazywają ... co to się sami powybijali zbiorowo - nie - nie! jedni drugich powybijali. :( A dzięki aliantom mają swoje państwo - dzięki Niemcom! Dzieki Niemcom jest izrael i dlatego Żydzi musieli umrzeć. Naprawdę :(

wiecie - może im coś będzie reklamował , po świecie jeździ , znany jest. jemu cała Azja zostaje. Nie będzie nawet wiadomo gdzie jest. Chyba znowu pójdzie w te gwizdy uhm uhm w Azji, żeby mu dały święty spokój i czemu nie mają dzieci. takie rzeczy. Fuj jak dla mnie :( No ale on taki jest :(

Moim zdaniem ktoś go TERAZ powinien szpiegować i w te ploty rzucić - z kim on sie zadaje. ale to jest takie... niebezpieczne. No ale kto - ktoś kto ma forsę by jeździć po całym świecie. jakiś cameron aktorski i tyle. ? Jest to realne? bo alicji na to nie stać. ani nikogo w Polsce :(

I będzie jeździł do Azji niby, że szuka scenariuszy, ze coś tam , że może książkę napisze, po cichu se kupi dom w Meksyku i tam będzie biby robił. W razie co zostaje mu Azja jak go wywalą tam , a może im sie przyda politycznie, a oficjalnie jest w USA i tyle. Bo tak - bo teraz jest moralny i jako moralny będzie robił NORMALNĄ karierę. A zaczął od Jeffa bridgesa. Widzi teraz że z irlandii miał byc moralny, to źle obmyślił że miał być niemoralny to już będzie moralny i co dalej? Kiedy Oskar? Za poźno... :( I czemu sie zrobił na starego dziada? I tak - za rok go nominują na pewno. On jest wyratowany i tyle i wszyscy go nienawidzą i to wszystko :(