Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość prosze o opinieeee

Wazna sprawa praca dla obywatela

Polecane posty

Gość prosze o opinieeee

Praca dla obywatela zza wschodniej granicy. Wlasnie probuje wybic pewnemu czlowiekowi pomysl przyjazdu do Polski, ale chyba sie myle i dlatego prosze was o opinie na ten temat. Czy znajdzie prace w okresie wakacyjnym ? Czy ma szane od wrzesnia dostac prace w szkole jako nayczyciel angieslkiego lub rosyjskie? Czy majac do wyboru kilku korepepetytorow angielskiego wybralibyscie tzw ruska ? Bardzo prosze o opinie jest to dla mnie wazne

Gość ja bym chętnie zatrudniła
korepetytora "native speakera" - to ogromny plus, także w szkole językowej, ale musi mieć pozwolenie na pracę chyba. A jako korepetytor może zarabiać i bez tego.

Gość prosze o opinieeee
ale on jest native speakerem rosyjskiego, a nie angielskiego. Rosyjski nie jest tak popularny, zeby nie wiadomo ile miec korkow.

Gość prosze o opinieeee
Tylko cz z korepetycji sie utrzyma wynajem w Warszawie mieszkania itd?

Gość ja bym chętnie zatrudniła
Rosyjski nie jest w Polsce aż takim niszowym językiem :) uczą go w szkołach, to jeden z pierwszych języków jakie można znaleźć w ofertach szkół językowych, język biznesu, język konferencyjny itd. Czy da się utrzymać - nie wiem, znam studentów, którzy nieźle się utrzymują z korepetycji z rosyjskiego, ale studenci to wiadomo, że mają inne wydatki.

Jeżeli zna komunikatywnie polski, a do tego biegle angielski i rosyjski to ma jakieś szanse w branży IT. Ale w dzisiejszych czasach bywa różnie, nikomu nie powiesz że za pół roku będzie miał tu pracę, zwłaszcza Rosjaninowi.

Gość prosze o opinieeee
Pisze dobrze po polsku toche gorzej z mowa. Tylko, ze on chce pracowac jako nauczyciel. Nie wiem czy bedzie w stane utrzymac rodzine w Polsce, marzy mu sie zalozenie rodziny tutaj. Nie wiem sama czy dobrze , ze tutaj przyjezdza.

Gość prosze o opinieeeeeeeeee
up -uje zeby latwiej znalezc topic

Raczej w Polsce nikt nie da pracy nauczycielowi który nie mówi biegle po polsku- przecież to oczywiste. Albo niech sprawdzi inne branże, albo niech podszkoli polski. Mój brat miał germanistkę- Rosjankę, widać można, ale jednak polski to podstawa w polskiej szkole. Zarejestruj nick i zapisz sobie temat w "moich tematach" to znajdziesz, bo i tak zniknie w tłumie jeśli nie będziesz co pół godziny podnosić :)

Gość prosze o opinieee
dzieki dodalam do ulubionych :) Pisze bardzo dobrze pisze po polsku i mowi tez w miare dorze. Tylko nie wiem czy tak od razu go w szkole zatrudnia . I jeszcze czy sie utrzyma np w Warszawie. Nic do niego nie dociera, nie rozumiem go , dla niego Polska to raj , a przeciez nam Polakomjest coraz ciezej o prace.

Gość prosze o opinieee
up