Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość monika corka ratownika

Problem z weselem kuzyna

Polecane posty

Sluchajcie sprawa wyglada tak: moj dobry kuzyn niedlugo sie zeni, wymyslili sobie, ze slub odbedzie sie w miescie panny mlodej a wesele juz u niego na wsi (chociaz ze swojego domu do kosciola ma 300 m.!!)- odleglosc od tych dwoch miejsc wynosi jakies 60 km. Ja na to wesele musze jechac o 6 rano autobusem przez 2- 2,5 godziny tam do niego na wies lub dluzej ale bezposrednio do kosciola! Tylko jak pojade do kosciola to przez kilka godzin bede siedziala pod brama i czekala na mlodych :P Problem zacznie sie juz po mszy bo nie bede miala jak dotrzec do sali weselnej- sprawdzalam i zaden autobus o tej godzinie tam nie jezdzi :O zreszta to nie tylko moj problem bo wielu gosci jest niezmotoryzowanych- mlodzi nie maja zamiaru wynajmowac autokaru dla gosci bo jak stwierdzili to nie ich problem :O Z ciezkim sercem stwierdzilam, ze na to wesele nie pojade :( oczywiscie spotkala mnie fala krytyki ze strony zmotoryzowanych ciotek! nie musze dodawac ze mlodzi rowniez sa obrazeni :O i tak sie zastanawiam czy dobrze robie? ale na taksowke mnie juz stac nie bedzie...

Młodzi powinni się zainteresować dojazdem gości do celu (czyli na przyjecie). jak to - nie ich sprawa? Jak nie autokar to chociaż mogą podoczepiać niezmotoryzowanych do ciotek z samochodami - za zgodą ciotek, po WCZEŚNIEJSZYCH ustaleniach. Poza tym na wesela niewiele osób jeździ własnymi samochodami, bo... wznosi się toast:-) masz prawo nie jechać na wesele. Na ślub bym jednak poszła, żeby nie czuli sie młodzi źle.

Gość 10 lipca
autobusem na wesele??? kurcze a nie boisz sie ze kiecke ubrudzisz?? A rodzice nie ida a lbo jacys znjomi?? Moze jakiegos kumpla popros zeby cie zawiózł albo kumpele....

Jakoś ciężko mi uwierzyć ze nie potrafisz się dogadać co do transportu z rodzin czy innymi znajomymi.

Słucham???? Jak to nie ich problem???? Chyba Państwo młodzi powinni zapewnić gościom dowóz i później odwóż z imprezy...ja bym na takie wesele nie poszła...

moja mama nie moze byc na tym slubie, gdyz jest chora a tata stwierdzil, ze pojedzie tylko do kosciola- choc to i tak spora wyprawa. namawia mnie, zebym pojechala tam z nim i ze reszte dnia spedzimy na zwiedzaniu miasta w ktorym nigdy nie bylam, wiec to kuszaca propozycja ;) ale obawiam sie, ze bedzie to gozej odebrane niz to jakbym w ogole nie pojechala

do miarka: tu nie chodzi o to, ze nie potrafie sama sobie zorganizowac transportu ale o to, ze czuje, ze zostalam tam zaproszona z przymusu no nie wiem tylko dla prezentu! jest mi smutno z tego powodu..

Wiesz jak czujesz się tak a nie inaczej- to olej sprawę. Nie ma obowiązku chodzić na wesela przecież. Jak mój narzeczony nie miał ochoty na ślub kuzynki swojej to po prostu odmówiliśmy.

Uważam że jeśli większość z róznych przyczyn nie moze stawić się swoim autem i pojawia się problem transportu to jest to problem również Młodych.Ale skoro oni to olewają.... To ja bym chyba nie poszła na taki ślub/wesele :o I nie dlatego że jestem "księżniczką" Ale ne wyobrażam sobie w taki dzień telepać się samego rana autobusem by potem ileśc tam godzin sterczeć pod bramą :o Brat męza miał ślub i wesele w mieście Młodej.To jest 200 km.Wszyscy goście od Młodego to 98 % z naszej miejscowości i dla teściów naturalne było by załatwić autobus.Więc zbiórka była od tej i od tej godziny.Na miejscu byliśmy 2 godziny przed czasem ale to dlatego że większośc ludzi w tym dniu pracowała oraz pomyślane z myślą o kobietach ;) Sala weselna była naprzeciwko koscioła wiec każdy mógl skorzystać z prysznica,przebrać się,umalować.

Gość sammer
dziwne mapodejscie twoj kuzyn jak on tak olewa sparawe z dojazdem to ty olej jedo wesele i tyle.moze olewaja sprawe autobusu bo to dodatkowe koszty bez sensu chca miec gosci na weselu a transportu im nie zalatwia