Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość UthinkYou're rock&roll

czy sparaliżowana osoba może studiować na akademii medycznej??

Polecane posty

czy raczej nie ? i jeśli tak to jaki kierunek?? przyjmą mnie na medycynę??

Gość DrMengele
Nie

Gość a dlaczego nie moze?co to on g
orszy od zdrowych?!!

Gość Mariola/
jeśli niepełnosprawność będzie utrudniać lub uniemożliwać wykonywanie zawodu to nie może

Gość spoczkooo
oczyywiscie ze gorszy. to margines i zakala spoleczenstwa

jeżdżę na wózku :(

nogi mi odpadły w mrozach tego roku, amputowali, mogę zaskarżyć państwo za to że było tak zimno przez pół roku??

Oczywiście, że możesz :) Duże uczelnie są przystosowane dla osób niepełnosprawnych . Skąd jestes?

Gość DrMengele
Z wozkiem to dyskusyjna sprawa, ale moze sie dac. Myslalem ze rece tez niesprawne :P

Gość Mariola/
jak ja szłam na anglistykę to lekarz musiał mi podpisać, że nie mam fizycznych przeciwskazań do wykonywania zawodu bo ta szkoła kształci docelowo nauczycieli

ale czy ludzie nie beda sie brzydzic przebywac ze mna powiedzmy w jednej auli? :(

Gość DrMengele
Pytanie gdzie prace dostaniesz ? Bo w polsce lekarz na wozku jest skreslony, z ciemnogrodem nie wygrasz.

Gość Mariola/
a wiesz, lekarz w sytuacji zagrożenie zycia musi przeprowadzić reanimację a tego na wozku nie dasz rady zrobic więc nie logikę chyba nic z tego, ale sie sama dowiedz co i jak

dwa ostatnie to podszywy :) nie sądzę żeby się brzydzili, nie mam kompleksów, jestem z Warszawy , nogi mam obie , ale niesprawne po wypadku, babka gadała przez tel i mnie przejechała na przejściu dla pieszych...ech tak to dać wam babom prawko :o

Gość Mariola/
toż to nie chodzi o ciemnogród, rzesz ludzie myślcie troche! każdy zawód ma określone wymagania i oczekiwania co do umiejetności ludzi danego zawodu będziesz umierać w wypadku a obok na wózku lekarz, który nie może ci pomóc nawet lekarz ogólny w przychodni może mieć przypadek zasłabnięcia pacjenta i co wtedy?

Gość DrMengele
"a wiesz, lekarz w sytuacji zagrożenie zycia musi przeprowadzić reanimację" Kazdy musi. Art 162 KK.

no marzyło mi się być chirurgiem albo ratownikiem , byłem wysoki, wysportowany, silny ale no to nigdy już :( myślałem więc o psychiatrii - jako psychiatra nie muszę dotykać pacjenta więc siedze cały czas za biurkiem...a może farmacje?? w ostateczności...

no marzyło mi się być chirurgiem albo ratownikiem , byłem wysoki, wysportowany, silny ale no to nigdy już :( myślałem więc o psychiatrii - jako psychiatra nie muszę dotykać pacjenta więc siedze cały czas za biurkiem...a może farmacje?? w ostateczności...

Gość Mariola/
najlepiej dowiedzieć się u źródła, bo tak to można sobie gdybac :)

jest mi zle,bo wszyscy patrza z pogarda na mnie i moje smetnie zwisajece nozki. :(

No szczerze to nie wydaje mi się. Koleżanka miała schorzenie kręgosłupa i dostała się na medycynę -dentysta. Miała problem z tym kręgosłupem bo mieli obiekcje czy ona będzie mogła wykonywać swój zawód. A dziewczyna całkowicie sprawna.

serio?? bo ja byłem tam z kolegą widziałem uczelnię , to główny gmach na Trojdena, bardzo nowoczesny, windy, podjazdy...tylko niepełnosprawnych nie widzialem :( jeszcze pytałem koleżankę co jest na drugim roku też mówiła że nikogo nie widziała,a ja trochę głupio bym się czuł...jakoś na razie bardziej rozważam UW gdzie jest transport zapewniony i bardzo dużo osób niepełnosprawnych

Gość Mariola/
" jest mi zle,bo wszyscy patrza z pogarda na mnie i moje smetnie zwisajece nozki. " ten tekst to zwykłe chamstwo...

Gość to nie chamstwo! to poszyw!
"jest mi zle,bo wszyscy patrza z pogarda na mnie i moje smetnie zwisajece nozki."

Gość przynudzasz//
toż wiadomo że podszyw a tekst tak jak mariola napisała - chamski

Gość a moim zdaniem może
Zawsze przed rekrutacją na uczelnię przechodzi się badania lekarskie, ale one mają raczej na celu ustalenie, czy praca w tym zawodzie nie jest niebezpieczna dla Ciebie. Czy poradzisz sobie ze studiowaniem a potem pracą to już wiesz lepiej, ale jako taki paraliż to chyba nie przeszkoda, bo akademie medyczne to nie tylko dyscypliny lekarskie ale też np. stricte humanistyczne.

Gość emilia a
a może dietetyka albo zdrowie publiczne? jakby cie to interesowało. mysle ze z tym byłby mniejszy problem.

Gość to nie chamstwo! to poszyw!
zgadzam sie z a moim zdaniem może Zawsze przed rekrutacją na uczelnię przechodzi się badania lekarskie,ale one mają raczej na celu ustalenie,czy praca w tym zawodzie nie jest niebezpieczna dla Ciebie.Czy poradzisz sobie ze studiowaniem a potem pracą to już wiesz lepiej,ale jako taki paraliż to chyba nie przeszkoda,bo akademie medyczne to nie tylko dyscypliny lekarskie ale też np.stricte humanistyczne.