Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość allegro problem - co robić

allegro problem - co robić

Polecane posty

kupilam od jednej pani zabawke dla dziecka w drodze licytacji. udalo mi sie wygrac za smieszne pieniadze. było to ponad miesiac temu i paczki nie dostalam do dzis. Mialo przyjsc paczka ekonomiczna czy moge jakos sprawdzic czy pani wyslala ta paczke? dzwonilam do niej i mowi ze wyslala juz dawno i podala mi rzad cyferek ktore niby sa z potwierdzenia nadania... co robic? moge to jakos sprawdzic czy od razu pisac skarge do allegro?

miała prawo wyslac dopiero 7 dni od zaksiegowania wpłaty. ekonomiczna to moze tak isc bo nie wiadomo kiedy nadała

nadala 27 lutego

a da sie jakos sprawdzic czy naprawde nadala ta paczke?

Gość szurnięta Lola
kurcze podepnę się pod problem. Mam podobnie, zamówiłam i zapłaciłam miesiąc temu, miało iść priorytetem a do dziś paczki nie mam:( facet twierdzi że wysłał i złożył reklamacje na poczcie, ale nie podał mi żadnego dowodu a teraz nie odpowiada na e-maile:( co radzicie?

Gość jhkds
tak, musisz isc na poczte i podac im ten numer, sprawdzisz czy taka paczka w ogole zostala nadana i gdzie obecnie jest

Gość jhkds
szurnieta lola - dzwonic do goscia, prosic o numer nadania paczki jesli nic nie zdzialasz w tym kierunku zglosic sprawe do allegro, przede wszystkim trzeba goscia nękac, straszyc policją itd.

Gość stary allegrowicz
Zażądaj od sprzedającej skanu dowodu nadania paczki. Jeśli rzeczywiście wysłała, to musi złożyć reklamację na poczcie i z odszkodowania zwrócić ci pieniądze.

prosilam ja o jakis dowod nadania paczki to wyslala mi rzad cyferek ktore nie sa zadna gwarancja niczego. Wstyd troche robic zamieszanie o 25 zl ale mi na tej zabawce bardzo zalezalo....

Gość byle do przodu :)
poproś panią o skan dowodu nadania.Mając nr nadania mozesz zadzwonic na poczte i zapytac co sie dzieje z paczuszka. Jesli sie nie znajdzie to tylko reklamacja pozostaje.

tak zrobie! najpierw pojde na poczte ztymi cyferkami a jak nie uda mi sie nic zalatwic to bede ja nekac o skan nadania, jak nie pomoze to skarga i negatyw

Gość szurnięta Lola
spróbuje zadzwonić dziś znów. Wczoraj nie odbierał:( tak na allegro patrzyłam że można rozpocząć spór. Pytanie co jeśli nic z tego sporu nie wyniknie? Jest tam że przekazuje si e sprawę pracownikowi Allegro. I co dalej? Powinnam zgłosić to na policję? Przyjmują w ogóle takie zgłoszenia? Łącznie z przesyłką wyszło 100zł:(

Gość do doopy
lepeij nic nie kupowac na allegro

Gość do Lola
ty lepiej już na policje idzx:(