Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Agataa27

Czy oplaca sie wracac na wyspy czyli do Wielkiej Brytanii??

Polecane posty

Gość Agataa27

Witam Pisze ten post ponieważ zastanawiam się nad powrotem na wyspy po dosc długiej prawie rocznej przerwie w pobycie w UK . Mysle nad powortem do Londynu chociaz poprzednio mieszkalam w malym miescie na poludniu Anglii. Jak wygląda obecnie rynek pracy w Londynie ? Idzie wiosna to moze pojawi sie wiecej ofert pracy- jak uwazacie ? W UK mam doswiadczenie w pracy w fabryce i branzy gastronomicznej. W Polsce po 5 miesiacach poszukiwan znalazlam tylko prace za minimum. Nie jest lekko tutaj ... Z gory dziekuje za odpowiedzi i pozdrawiam:-) Agata

Gość tu tez nie jest lekko
siedz w PL ;-)

Gość karolciawuk
Popieram. Nie jest lekko. Za duzo nas juz w Uk a ja nie zamierzam sie stad wynosic. lepiej zeby nowi nie przyjezdzali.a najleoiej jakby powyjezdzali wiesniaki i buractwo a zostali ci bardziej ucywilizowani polacy.

Gość bla bla blaaaaaa
A co masz na mysli "oplaca sie"? Wydaje mi sie, ze w Uk predzej czy pozniej prace jakakolwiek sie znajdzie. zalezy na czym komu zalezy ja bym byla zainteresowana historiami Polakow w Uk na rynku pracy. narazie pracuje po fabrykach, mam ciagle blokade przed rozmawianiem z obcymi ludzmi po angielsku (mimo ze moj angielski jest bardzo dobry, chlopak Anglik). Wszyscy mnie pocieszaja, ze znajde w koncu normalna, czysta prace, w biurze, ale jak? Moglby kts napisac jak to bylo z wami? jestem ciekawa opinii tych ambitniejszych ludzi (i nie neguje osob ktore chca pracowac w fabrykach)