Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

W ciemnych okularach

Dlaczego życie jest tak straszliwie niesprawiedliwe?

Polecane posty

Jeden ma wszystko drugi nic.Ktos umiera z głodu ktos inny wyrzuca zarcie do kosza.Ktos ma kochającą rodzinę, inny jest sam na swiecie i ciągle dostaje od życia w kosc.Dlaczego tak jest?Czyżby to naprawdę była karma?

Gość Khija
No kurczę też bym chciała to wiedzieć.

Strasznie mnie to przygnębia,zwłaszcza jak ktoś jest dobry i wrażliwy a jest przegrany na starcie z powodu tego gdzie się urodził i ludzi którzy go otavzają,a jakis skurwiel ma wszystko,tez tylko ze względu na urodzenie

Gość Khija
Skieruj to pytanie do tego na górze,dlaczego tak głupio urządził ten świat.

Gość wymięęeekłam
wszystkim rządzi przypadek

Gość marianziom
moja babka jest na górze, ale CIIII po śpi...

Gość a ja mam to w dupie i już
Tak się wyśpisz jak se pościelesz... przejmujecie "biednymi" czarnuchami w Afryce a prawda jest taka że jakby te czarnuchy wydały kasę którą wydają na Kałasznikowy na normalne cele to wcale by takie biedne nie były. Same są sobie winne i mam ich w dupie. "Jeden ma wszystko drugi nic." Co np? "Ktos umiera z głodu ktos inny wyrzuca zarcie do kosza." A co mnie obchodzi że ktoś z głodu umiera? Myślisz że to wina tego co jedzenie wyrzuca? Myślisz że jakby bogaty nie wyrzucił jedzenia to by to coś zmieniło? Weź przykład Chińczyków których bardzo szanuję i cenię za ich dorobek na przestrzeni wieków. Żyją w totalitarnym systemie, we wstrętnej komunie. Żyją skromnie, można powiedzieć nawet że biednie ale nikt tam z głodu nie umiera, bo są to ludzie którzy potrafią pracować i szanują pracę! A czarnuch co? Potrafią tylko się tłuc między sobą, albo sprzedawać narkotyki w Europie czy Ameryce! "Ktos ma kochającą rodzinę, inny jest sam na swiecie" A kto broni temu co jest sam założyć rodzinę?

Ja też sądzę, że to jest przypadek, że inny ma lepiej a drugi gorzej. Oczywiście, że wiem, że to jest cholernie niesprawiedliwe i boli mnie to ale nic na to poradzić nie możemy. I sądzę, że z tym nie ma nic wspólnego Bóg, nie oskarżam Go o to, myślę, że zawiódł się postępowaniem człowieka duuużo wcześniej i opuścił go p oprostu.

Z obłudą to było do tych osób, które są obłudne w swoim dobru! Topic jest w sam raz, bo to wszystko przez rozplenione zło! Ludzie rozsiewają zło po całym świecie i takie są właśnie skutki! Skutki niesprawiedliwości!

Gość a ja mam to w dupie i już
Ale pierdolicie z tym złem. Co to jest zło? Zło to jeden wielki kit wciskany nam od wieków! Nie ma dobra i zła. Jesteśmy zwierzętami i zachowujemy się jak każde inne zwierzę. Jak wilka zabije innego wilka w walce o samicę to to jest naturalne, przyroda i w ogóle, jak lew zabije renifera żeby go zeżreć to to jest przyroda i w ogóle super naturalne. A jak człowiek zabije człowieka to to jest zło... haha. Jesteście wszyscy naiwnymi frajerami jeśli wierzycie w te bajki o złu i dobru. Nie ma dobra i zła, jesteśmy zwierzętami i przeżyją tylko najsilniejsze osobniki. A w naszym świecie to prawo przyrody objawia się właśnie tym że jeden zdycha z głodu a inny zdycha z przejedzenia.

Gość vcxdes
w zyciu pewna jest tylko smierc . Wiec dotknie ona kazdego . NAwet tego ktory jest szczeliwy . Smierc to jedyna sprawiedliwosc tego swiata

Gość vcxdes
smierc rozliczy kazdego .

Gość lulika33
kazdy ma swoj krzyz ,a Bog wie kto i ile potrafi zniesc!