Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ERICA,GDZIES TY BYLA

MYŚLĘ SOBIE, ŻE W SZKOŁACH NIE POWINNO BYĆ POLSKIEGO I HISTORII

Polecane posty

Tylko powinno być to połączone w jeden przedmiot o liczbie godzin równej sumie tych dwóch.

Tak, żeby pokazywać powiązania. U mnie jest historia i polski osobno i nawet nie pokazuje nikt, co się z czym łączy. Jakby dwa zupełnie nie związane przedmioty.

Świetny pomysł :o tylko nie zostawaj politykiem :D tak połączmy kilka oddzielnych przedmiotów w jeden albo wszystkie wsadźmy do jednego wora :P Matmę z WOSem :D a WF i plastyką :D i na jedno wyjdzie nie?

przecież to nie są oddzielne przedmioty. Literatura bardzo łączy się z historią. W końcu większość tworów literackich jest odpowiedzią na wydarzenia historyczne.

Gość knknl
won zydowo

Nieprawda. To nie są skrajne przedmioty. Przecież historia bardzo łączy się z literaturą. Większość tworów literackich była odpowiedzią na wydarzenia historyczne, i w końcu powinni się uczyć dzieci szerszego patrzenia na to wszystko.

2 razy napisałam to samo, bo myślałam że się nie posłało, sory

Boże nie rozbrajaj mnie :D oj biedny masz osobno j.polski i historie a to ci niespodzianka :P ,że tak powiem barani łbie czy nie zdajesz sobie sprawy ,że polski delikatnie zahacza o historie ale to dwa zupełnie różne przedmioty mające na celu uczyć i rozwijać w uczniu coś innego. Historia uczy wydarzeń , dat i faktów. A w j. polskim jest tylko trochę historii polski po to aby pokazać ramy czasowe epok i aby lepiej zrozumieć sytuacje poetów którzy w tych epokach żyli. Czy na historii analizujesz wiersze? czy uczysz się ich interpretacji? czy czytasz lektury ?!!!!

Gość yyyyyyy..........
Połączmy wszystko w jedno , bedziemy ubrani w dresy i tenisówki rozwiązywac zadania z matmy pędzlem na płótnie wykonując przy tym pompki i wyśpiewując hymn państwowy...

ERICA,GDZIES TY BYLA - a fizyka z matematyką też jest pokrewna ! i jakoś nikt ich nie łączy. Często przecież na matematyce rozwiązuje się podobne zadania których uczyło się na chemii czy fizyce i co to znaczy ,że ma być jeden przedmiot zamiast 3 ? po to są rozdzielone ,żeby łatwiej było się uczyć a ,że jeden o drugi zahacza to nie znaczy ,że trzeba je do jednego wora.

jesteś czarna porzeczka niewychowana i niekulturalna więc tobie w ogóle nie będę odpowiadać

Gość złotowłosa brzydula
więc założ sobie własną, prywatną szkołe, gdzie będziesz tak właśnie uczyć i problem się sam rozwiąże postuluję prywatyzacje szkolnictwa