Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ale macie problem

co myslicie o imieniu

Polecane posty

Gość ale macie problem

Deniz Kaan dla chlopca, przyjmie sie w polsce jak bede na wakacje zajezdzala? Dodam ze maz jest z turcji stad takie imie..

robisz dziecku krzywde, za pare lat bedzie mial przesrane w szkole. tez mi sie kiedys podobaly takie udziwnione umiona,ale zmadrzalam. jest tyle pieknych polskich imion, ogarnij sie kobieto;D

Gość ale macie problem
a tam krzywde, przeciez w polsce imie denis jest dobrze przyjmowane... tak?

Gość ale macie problem
a jakmammu dac franek? :o

E tam , mnie się to imię całkiem podoba...no tyle że ja dałabym jednak "s" na końcu;p . Ja to już wogóle jak na polską tradycję bym zaszalała bo dałabym na imię synkowi Maxel:D i nie przejmowała się opinią;). Deniz to ładne oryginalne imię.

imię hmmm. no mało popularne a wręcz nie spotykane a co znaczy? co sądzę jak mieszkasz w TURCJI to imię na miejscu a gdzie jedziesz na wakacje tam musi się przyjąć w końcu turystka

Gość przeciez bedziesz go
wychowywac za granica ... daj mu najlepiej imie, ktore tam sie dobrze przyjmie i pierdoul to co mysla Polacy ;/ Denis mi sie osobiscie nie podoba, bo brzmi tak obco, ale za granica ( UK, Stany) to normalne imie :)

pozatym czy to ważne jaka jest opinia ludzi ? wydaje mi sie że nie imie mojego syna tez krytykowane na kafe i co ? wisi mi to

Gość człowiek biedronka
denis - penis ??

Wszystko kwestia przyzwyczajenia:). Jeżeli nazwisko brzmi turecko to imię skoro jestem polką dałabym polsko brzmiące. Jak dla mnie Denis brzmiało by całkiem nieźle razem z tym nazwiskiem, Deniz już nie co obcawo, ale to tylko moja opinia bo jak mówię mnie w głowie były bardziej szalone imiona:)

Gość ale macie problem
dzieki kochane ❤️❤️❤️ wiem ze niewazne co inni mysla, wazne co my rodzice i to wlasnie w jakim kraju sie dziecko wychowuje... do polski jezdze srednio raz na 2 lata wiec spoko ;) aha i jeszcze wiecie.. tureckie imiona chlopcow sa takie.. strasznie,'' ciezkie'' np mustafa abdullah i takie tam ichy ahy lub w ogole dla nas nie do wymowienia wiec mysle ze chyba dobrze ze daze do czegos 'pomiedzy' rozumiecie?

Gość ale macie problem
kaja Kaan to drugie imie hyhy ;) nazwizka moze nie bede podawac ;) moge tylko zdradziec ze zaczyna sie na Y! :D

Gość ale macie problem
Chyba tak bedzie : Deniz Kaan Y......

Gość ale macie problem
a wiecie ze turecki imiona, praktycznie wszystki maja przypisane znaczenie np. deniz- morze kaan - wszechmocny, wladca swiata :D podobaja mi sie te znaczenia! mieszkamy w wielkiej brytanii

:) Najważniejsze żeby tobie się podobało:). Mnie ogólnie się podoba. Wogóle uważam że najlepiej dać takie imię które będzie komponowało się ze środowiskiem w którym wychowa się malec. Ja mieszkam w Austrii i wiem jak brzmią tu imiona tureckich dzieci:), te które ty wybrałaś jest bardzo fajne, ale wymawiać się je będzie jak Denis więc proste i nie udziwnione, w sam raz.

Ja bym wybrala jakies angielskie imie, rownie dobrze brzmiace po polsku i turecku. Skoro mieszkacie w Wlk. Brytanii, to kierowalabym sie kultura tego kraju. Dziecko bedzie miec juz tureckie nazwisko. Czy maz nalega, zeby imie bylo tureckie?

Gość ale macie problem
Hiena wydaje mi sie ze Deniz to jedyne takie imie...no wiadomo dennis w uk denis w pl chyba brzmi przyzwoicie? Tureckie imiona sa tak jak juz pisalam b. hmm jakby to ujac no po prostu inne i moim zdaniem nie ladne :o nie maz nie nalega ale ja go kocham i szanuje, wiem ze mam wolna reke i moge dziecko nazwac jak tylko chce tyle ze tak jak juz pisalam chce zeby w jego rodzinie tez sie 'przyjelo'...

Gość ale macie problem
znalazlam na wikipedii przykladowe tureckie imiona chlopców : Alp, Alparslan, Alper, Altar, Altan, Altay, Amir, Ata, Atilla, Attila, Aybars, Aydn, Ayhan Bahadr, Bar, Batu, Batuhan, Baybars, Berat, Berkin, Bleda, Bora Can, Cem, Cenk, Ceyhan, Cihan, Cokun aatay, alar, akan Demirkan, Deniz,doganin, Dou, Doukan, Duman, Dursun Ecevit, Ediz, Erkan, Ertu, Erturul, Emre Giray, Gkalp, Gkhan, Gnhan, Grhan, Grkan, Gven Hakan lbey, lhan, lker, stemi Kaan, Kvan, Koray, Korshiouglu, Kubilay, Kurtulu, Kutalm Levent Mete, Metehan, Metin Ouz, Ouzhan, Onur, Oray, Orhan, Orkun, Olcay, Olcayto, Ozan zgr, zkan Satlm, Sava, Sencer, Serhan, Serkan, Soner ener Tarkan, Teoman, Temel, Timuin, Tolga, Tugay, Turul, Tun, Tuluyhan, Tuncay, Turan, Turgay, Turgut Ufuk, Uur, Umut, Uzay lgen, stn Volkan Yaln, Yalva, Yavuz, Yldrm, Yldray, Ylmaz, Yiit, Yiitcan

Ale to imie powinno tez sie przyjac w twojej rodzinie. jak juz pisalam- zlosliwi zaczna szybko sobie to imie rymowac. O dzieciach nie wspominajac. Wlasnie ze wzgledu na roznice kulturowe (i zeby nie bylo, ze ktos komus ustapil w wyborze imienia) zdecydowalabym sie na proste imie angielskie.

Gość ale macie problem
zadne ale to zadne znic mi sie ani troche nie podoba! sa po prostu :o aha zastanawialam sie nad benjamin... maz mowil ze to jedno z nowoczesnych imion ktore powiedzmy sie w turcji przyjelo... z tym ze dodal ze ludzie lubia nazywac swoje psy benjamin :o to mnie troche zniechcilo ...

Gość ale macie problem
hiena ale jakie? paul, john?

Nie znam sie za bardzo na imionach angielskich, ale mieszkajac w Wlk. Brytanii probowalabym znalezc imie, ktore sie latwo pisze i mozliwie neutralnie wymawia. Moze Daniel? Alex?

A nie lepiej po prostu Denis? Chociaz....w klasie mialam jednego Denisa. Nie msuze chyba mowic,jak dzieci przeksztalcily jego imie :P no,ale Twoje dziecko,Twoj wybor,pytasz o opinie,wiec mi sie nie podoba.

Gość ale macie problem
;P la tez mam oryginalne imie i jakos przezylam... ludzie zawsze pamietali mnie wlasnie przez to imie... wiec mysle ze sa wady ale i sa zalety!

Gość ale maszszsz
a to musi być koniecznie tureckie imie :-0

Gość ale macie problem
chcialabym b.. zeby mialo tureckie...