Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Ciekawa i zmeczona

nie moge zajsc w ciaze pomimo staran

Polecane posty

Gość Ciekawa i zmeczona

hej dziewczyny mam do was pytanie moze mi pomozecie:( mam nie reguralne miesiączki lekarz mi przepisal luteine 50mg do pochwowo po 16 dniu cyklu przez 10 dni i ni wiem kiedy moge zacząc starania o dzidziusia .. . choc moja gin powiedziala mi ze prze liteine nie zajde w ciaze a sama mi ja przepisala na uregulowanie okresu i wie ze sie staramuy o dziecko 2 lata z gory dzieki za odpowiedzi pozdrawiam:(

Luteine dostałaś na wyregulowanie okresu, ona w ciążę nie pomoże zajść, jedynie sprawi, że Twoje miesiączki będą regularne. Starać się jak najbardziej możesz. Myślę, że jeżeli masz brać od 16 do 25 dc, to najpóźniej 30 dc powinnać dostać @, więc ja bym zaczęła starania od 12 dc, ale to moje zdanie, zrobisz jak uważasz. A masz owulację czy ginekolog nie sprawdzała?

witam ja tez staram sie z mezem juz 2,5 roku bo od 2008 roku mieszkamy ze soba a 15,roku jestesmy juz po slubie i tez nie umiem zajsc w ciążę bede musial sie wybrac do porzadnego ginekolga ale podejrzewam ze ma niedoczynosc tarczycy i cos mi blokuje zajscie w ciążę

mozesz to zrobic troche inaczej poobserwuj kiedy (i czy w ogole) masz owulacje i zacząc przyjmowac luteine po owulacji. wtedy bedziesz miec i owulacje, i przedłużoną odpowiednio faze poowulacyjną do ciązy.

frufru to tzn ja owulacje mam i sluz wlasnie to jest w tym wszystkim najdziwniejsze tyle staranek i za kazdym razem nic

Bo nie zawsze problem lezy po stronie kobiety. Mezczyzni tez powinni sie badac. Autorko mysle, ze dobrze radzi ci fru fru. Trzeba sie poobserwowac, pomierzyc tempke, moze pokusic o monitoring. 2 lata to juz troche czasu i warto porzadnie sie przebadac. Zycze powodzenia.

dziewczyny a czy któraś z was miała nadczynnośc lub niedoczynnosc tarczcycy?albo leczyła sie hormonalnie .....

bo czytal duzo na ten temat i mam pare znajomych ktore miay trudnosci za zajsciem i to dosc dlugo braly hormony i po jakims czasie zachodziły w ciążę leczenie leczenie hormonalne moze nawet spowodowac ciaze blizniaczą miala ktoras z was taki przypadek???

frufru tylko chodzi o to za ja wiem mniej wiecej kiedy mam owulacje a do tego zawsze w dni owulacjii mnie bola jajniki ,i sluzu jest nieco więcej a mimo teog nie zachodze w ciąże wczesniej jakos sie tym nie marwilam bo sadziilam ze zajde ale terz po takim czasie mam duze watpliwosci czy wogole bede mama kiedykolwiek:/albo i wina jest po stronie mojego meza ale wszystko wzkazuje ze mam zaburzone hormony spowodowane niedoczynnoscia tarczycy bylam u ginekologa roibila badania i stwierdzil ze wyniki sa w normie ale mi sie jakos wydaje i czuje to ze to jednak sa klopoty z zzaburzeniami hormonalnymi i chyba wybiore sie do innego lekarza bo to w sumie nie jest endokrynolog sama niewem juz

Gość michaśka...
brunetka, moim zdaniem powinnaś udać się do endokrynologa bo ginekolog nie zawsze się na tym zna. hormony tarczycy są bardzo ważne przy zajściu w ciążę ale nie tyklo. NIELECZONA tarczyca jest przyczyną poronień, a u płodu mogą rozwinąć się poważne wady (m.in. wodogłowie, brak wykształconego jakiegos układu, np pokarmowego). hormony powinno uregulować się zanim zajdzie się w ciążę. wiem o tym bo sama leczę się na tarczycę ale na szczęście trafiłam do dobrego endokrynologa. to właśnie do niego powinnaś skierować pierwsze kroki, gdy tylko dowiesz się o tym, że jesteś w ciąży. to on a nie ginekolog będzie ci regulował dawki leku. w moim przypadku ginekolog- endokrynolog okazał się całkowitą porażką. od razu chciał przepisać mi leki bez dodatkowych badań (po co one, ja z tych wiem, co dolega - to jego słowa). a jak się później okazało był w błędzie, potwierdziły to kolejne badania. więcej do niego nie poszłam. znalazłam innego i teraz jest ok. Brunetka, a jakie masz wyniki jeśli można spytać?

Gość michaśka...
a zapomniałam dodać, że u mnie w okolicach owulki śluzu sporo, jajniki kłują ale owulacji brak bo hormony harczycy ją blokują. śluz nie zawsze jest objawem dni plodnych

Gość Do Tom
"tylko chodzi o to za ja wiem mniej wiecej kiedy mam owulacje" a skąd wiesz? w jaki sposób ją ustalasz?

michaśka..,DO TOM no byc moze macie racje a napewno ze hormony bi bkoluja owulacje moze tak byc a wy jak dlugo starałyscie sie o dzidziusia???? i jak przebiegalo leczenie lub jak dlugo sie leczycie juz a co do wyników to musze poszukac w paierach jak tylko znajde to napisze ..

mam jeszcze jedno pytanko czyli jak wyjdzie na niedoczynnosc tarczycy i mimo tego ze od 2 lat nie moge zajsc w ciąże moze to byc przyczyna czyli brak owulacji???mam nadzieje ze jak to unormuje to bede mogla zajsc w ciażę o olie wogole to jest to ale poderzewam ze jednak niedoczynnosc

Gość llllllllllllllllllllllllllll26
dzis dowiedziałam sie ze po 2 latach starań jestem w ciąży, przeszłam przez klinikę niepłodności, stwierdzone pco, miałam 2 inseminacje, wszystkie badania ok , hormony , hsg , laparoskopia, nasienie męża, byłam na clo z pól roku i nic.., nie wiem czy to zalsluga laparoskopii ( 2 miesiace temu) czy żelu..?? czy znienawidzonego przez mnie słowa.. wyluzowania sie.. bądź co bądź w ostatnim miesiącu stwierdziłam ze to pieprze.. czekam do do 30 ( mam 27 lat) szkoda mi tracić życia na zamartwianie się moja niepłodnością, a tu niespodzianka..do tej pory ciezko mi uwierzyc, kiedys gdzies wyczytalam ze po 5 latach staran 90% par zachodzi w ciaze,

llllllllllllllllllllllllllll26 no to rzeczywiscie ci sie udało super no sa czasem takie przypadki ze nie daja nadzieji a tu prosze no ja tez juz nie jestem najmolodsza bo skonczylam w tym miesacu 28 a latka leca ale tez nie jest powiedzaiane ze wszystkie kobietu musza rodzic musza miec 20-25 terz najwiecje kobiet rodzi 30 po 30 ale i tak niema w tym zadnej reguły .....no mi sie zawsze malrzylo zey miec bliznaki i na 80% moge miec gdyz u mojego meza jego byly blizniaki ,ja kwalifikuje sie juz do bezplodnosci i mam 28 lat wiec kto wie moze ito bedzie niespodzianka ale najwazniejsze zeby bylo zdrowe ...

Gość michaśka...
Brunetka, niestety niedoczynność bardzo często wiąże się z wysokim poziomem prolaktyny a jej wysoki poziom uniemożliwia zajście w ciąże. a miałaś sprawdzaną prolaktynę?

Gość xxxccv
Mzoe to tez byc "zasluga" partnera, slabe plemniki, cokolwiek, nie lepiej sie przebadac w dobrej klinice typu InviMed?

Gość sabrinka

ja nie mogłam zajsc w ciąże bo okazało się że zachorowałam na policystyczne jajniki. Zrób wszystkie badania i głowa do góry. Możesz też zazywac Ovarin, nie zaszkodzi na pewno, a wspomoże , zawiera witaminy , kwas foliowy

Gość polanska

odpowiednia dieta też jest wskazana żeby hormony wyregulowac, tu masz fajne porady włącznie z jadłospisem przykładowym http://ovarin.pl/dietetyk-radzi/