Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciepło jestt

kaszka na dobranoc

Polecane posty

Gość ciepło jestt

co podajecie niemowlętom (moja ma 4 miesiące) przed spaniem, aby spały lepiej? moja jest na mleku modyfikowanym. ostatnio kupiłam kaszkę na dobranoc i tam jest napisane, aby do 1300 ml dodać 4-5 łyżek stołowych kaszki. a ja chciałąbym podawać kaszkę z butelki. czy mogę te proporcje zmniejszyć i czy nie zepsuje to efektu? alternatywnie czy mogę dosypać 2- 3 łyżeczki takiej kaszki do przyrządzonego zgodnie z wytycznymi mleka modyfikowanego? dziękuję za odpowiedzi.

Gość ciepło jestt
*130 ml oczywiście;)

Gość Blekit Oka
Ja robię tak... Na 125 ml. mleka wsypuję 1,5 łyczeki kaszki (łyżeczka od mleka)... Na 150ml. 2 łyczeki

Gość Blekit Oka
A i kupuje kaszkę ryżową żeby była sytsza a smak za każdym razem inny

przeciez to tylko kaszka :O kazdy robi jak mu wygodnie :) ja robilam mleko 120ml osobno robilam kaszke na wodzie na oko, zeby byla kremowa masa i dodawalam do mleka. nic sie nie zatykalo, dziecko spalo lepiej i dluzej :)

Gość tezmamajestem
Witaj. Moj maluszek juz niedlugo konczy 4 miesiace :) Robie w ten sposob ze do porcji jaka wyjada, ok 150ml mleka (modyfikowanego) wsypuje 2-3 lyzki stolowe kaszki ryzowej z Bobovity bez zadnych dodatkow smakowych*. Smakuje mu. Wiem, ze w niej jest juz mleko i powinno sie robic wg przepisu czyli na wodzie, ale tez wiem ze mu nie zaszkodzi! Maluch dobrze po tym spi i wiem ze sie najada. POtrafil przespac noc jesli zjadl ostatni posilek o 22. Teraz znowu sie przestawil na 20 ostatni posilek wiec wola kolo 1 amu. I tu mam problem bo musze jakos go przestawic znowu na 22 zebysmy mogli przespac noc :) I mysle ze nia ma roznicy czy to kaszka na noc czy normala ;)) My jednak mamY jeszcze problem ze smokiem bo jakos mu zaden nie odpowiada... ;// Juz chyba wszystkie mozliwe wyprobowalismy i przez 2-3 dni jest super, pozniej jak je strasznie w brzuszku mu cos bulgota ( powietrze pewnie) i tu sie zaczyna .. ;// Ostatnio kupilam z aventa trojprzeplywowy ale i on jest do du*** ;)) Za szybko mu leci ;/ Juz nie wiem co wymyslec... a wiem ze maly sie meczy.

Gość żegotka
Ja podaję tylko ekologiczne kaszki Holle, ewentualnie przygotowuję sama. Tych, które mają w swoim składzie cukier nawet nie biore pod uwagę. Poza tym i tak w smaku są zbyt słodkie, nawet dla mnie, co dopiero dla mojego brzdaca. Na noc fajna jest Holle bananowa, dziecko spi przez całą noc.

Gość Maminka543
jest taka kaszka holle z bananami, nawet ma na opakowaniu ksężyc i gwiazdki:) czyli na dobry sen, żeby dziecko było syte i sie nie budziło:) moje się nie budzi, więc podejrzewam że jest syte, więc polecam tą kaszkę;)

Gość daria klaudia
Ja tez polecam Holle, z tym ze tą kaszkę musli malinową, ona jest naprawde sycąca! to pewnie przez strukturę. podaję ją albo przed duższym spacerem albo własnie na sen, zeby dziecko się nie budziło głodne. i działa:)