Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Ada$

Kiedy najwcześniej wyżynają się dzieciom zęby?

Polecane posty

Dokładnie kiedy najwcześniej mogą wychodzić zęby? I jak to poznać? Czy dziecko może zacząć ząbkować bez gorączki? Proszę miłe panie o odpowiedź :)

najwcześniej jeszcze w brzuchu matki- rzadko, ale się zdarza, a tak to w każdej chwili po urodzeniu (najczęściej miedzy 4 a 6 miesiącem życia pojawia się pierwszy). Wszystko może przebiegać bez gorączki bez żadnych objawów. Czasem nawet dziecka nie boli- u mojej córki ząbki pojawiały się i nie wiedzieliśmy nawet kiedy to się stało. A u niektórych dzieci gorączka ból główki marudzenie i blee (patrz mój syn)

Hmm... Kornelkowa mamo, mój synek ma 2 miesiące. Ma w trzech miejscach takie białe ślady, nie wiem nawet jak to nazwać. Ślinił się od początku sporo, a teraz wkłada ręce do buzi i chętniej ssie smoczka. Nie wiem czemu, ale pomyślałem o zębach właśnie...

to najpierw sprawdź czy jak potrzesz te ślady pieluszką to nie schodzą bo to mogą być afty albo pleśniawka. Jak nie schodzą to mogą to być ząbki tylko ze wiesz... to ze się pojawiły to nie znaczy że jutro się przebiją. To może trwać nawet 2 miesiące.

Tak zrobię kiedy się obudzi. Wiem, że to może potrwać :) Dzięki wielkie za odpowiedź. Właśnie tak się zastanawiałem czy to aby nie za wcześnie. Mój synek jak miał 1,5 miesiąca to starał się podnosić, już dawno się uśmiechał i "wypowiadał" a gu :D Pierwszy raz jestem ojcem i wszystko jest dla mnie nowe, ale też wszystko jest dla mnie za wcześnie u niego :) Chyba chciałbym, żeby ciągle był takim małym kochanym szkrabem jak po urodzeniu :D