Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość dbam o siebie

Wkurzają mnie baby, które zakładają tematy o dbaniu o siebie podczas ciąży!

Polecane posty

Gość dbam o siebie

A wcześniej się nie dało? Myślicie, że teraz jak królewny zaciażyłyście to nagle wasz organizm będzie super zdrowy? O siebie trzeba dbać cały czas a nie tylko podczas ciąży! To tak samo jak ludzie biorą witaminę C jak zachorują :o

Gość hela z wesela
to zadbaj też o swoje nerwy! jak tak Cię wszystko łatwo wkurza to Twój stan psychiczny nie jest najlepszy. a ja myślę, że zawsze jest dobry moment, żeby zacząć o siebie dbać, a jak zaniedbasz ciało w ciąży to potem będzie cholernie trudno, np. rozstępy, waga, celulit....

Gość popieram hele
ma racje lepiej pozno nic wcale :P

Gość dbam o siebie
now alsnie, jedyne co niektore baby potrafia to zadbac o swoj wyglad :o cellulit, rozstepy. A to czy sam organizm jest na tyle suilny i czysty dla dziecka to juz nie trzeba dbać.

Gość ale maszszsz
ale masz problem ,a skąd wiesz czy które dbają o siebie w ciązy nie dbały też wczesnie :-0 A nawet jesli nie o fajnie ,ze teraz dbają Aleeeee problemmmm Wkurzają cię topiki to nie czytaj :-0

Gość 39tydzień
Ha a u mnie jest tak: jestem w 39 tygodniu ciąży.Przed ciążą bardzo o siebie dbałam.Ciąża natomiast negatywnie wpłyneła na mój wygląd mimo że dbam o siebie tak samo jak przed,no bez zabronionych w ciąży zabiegów kosmetycznych. Teraz moje ciało wyglada tak: cellulit aż w oczy kole,rozstępy na nogach i brzuchu(mimo że nadal smaruje ciało balsamem i podobno "dobrym" kremem na rozstępy) skóra twarzy zdewastowana pryszczami i bliznami po nich bo tak mnie sypały pryszcze cała ciąże.Generalnie czuje sie nieatrakcyjnie ale nic narazie nie poradze.Sił dodaje mi myśl że nagroda czeka w moim brzuszku a naprawianiem swojego ciała zajme sie po porodzie na tyle na ile bedzie można je "naprawić".Tylko nie wierze już w gadanie że zazwyczaj kobiety sie zaniedbuja w ciąży.Otóż nie wszystkie!czasem jest tak że mamy mały wpływ co dzieje sie z naszym ciałem.Fakt wiele można zatuszować tylko że na chwile.

Gość co za młotek
z tej autorki :P przecież jak ktoś pisze o dbaniu o siebie podczas ciąży to chodzi mu o to CO SIĘ ZMIENIA w tym "dbaniu" :D

Gość dbam o siebie
ok ok, sprowokowałam was :D

Gość hela z wesela
dbam o siebie - a dlaczego z Ciebie taka agresja bija właściwie? sama jesteś babą, ja jestem babeczką, przynajmniej na razie, dopóki mi wielki brzuch nie urośnie ;) wygląd moja droga to już połowa sukcesu, a jak dobrze wyglądasz to lepiej się czujesz, jesteś milsza dla otoczenia, wydzielają się endorfiny, dziecko w łonie lepiej się rozwija, itd itp idź na zakupy przychylniej spojrzysz na świat!

Gość popieram hele
taa,sprowokowalas bo nie wiesz juz co napisac brakło argumentów :D

Gość hela z wesela
no super gratulacje

Gość dbam o siebie
to tez :D znaczy nie przemyslalam tematu :D

Gość hela z wesela
przeczytaj jakiś kryminał, tematy się sypną jak z rękawa

teraz jest taka cholerna presja w mediach i na forach o to całe dbanie o siebie oraz o "jak najszybszy powrót do formy z przed ciąży", że naprawde wątpie by było dużo ciężarnych, które to olewają. inna sprawa ,że można się starać jak nie wiem a hormony i organizm i tak zrobią swoje - a potem sie jest wyszydzanym " o tej się nie chciało, taka zaniedbana" - malo jest toelrancji i akceptacji dla ciężarnych i to jest bardzo przykre. ps dziś byłam na spacerze w parku. pełno matek z wózkami i co? nie widziałam by któraś wyglądała na zaniedbaną po ciąży , na otyłą, w podomce. te czasy już dawno mineły.

Gość dbam o siebie
poza tym wkurzyla mnie ta niania co bije dziecko male 😠 musialam sie wyzyc, padlo na was :o Kryminalow naczytalam sie bardzo duzo w zyciu :D