Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Zefiryna

Przedszkole dwujęzyczne

Polecane posty

Gość Zefiryna

mam pytanie co sądzicie o przedszkolach dwujęzycznych. Zapisałam swojego synka do Tęczowego Ogrodu. Słyszałam wiele pozytywnych opinii na temat tego miejsca, ale chciałabym się dowiedzieć tak ogólnie, co waszym zdaniem daje dzieciom równoległe nauczanie dwóch języków? czy ktoś z was mam może dzieci w takiej placówce?

Ja mam dziecko w takim dwujęzycznym przedszkolu. Na początku nie byłam przekonana co do słuszności swojego wyboru. Myślałam, że to jednak za duże obciążenie dla malucha, dwa języki jednocześnie. Ale teraz zmieniłam zdanie i uważam, że taki maluch właśnie przez zabawę, bez stresu, może dużo się nauczyć. Moje dziecko godzi drugi rok do takiej placówki i widzę, że robi postępy. Zna już dużo słówek a czasami mówi nawet krótkie zdania. Ja polecam takie przedszkola.

Ja mam dziecko w takim dwujęzycznym przedszkolu. Na początku nie byłam przekonana co do słuszności swojego wyboru. Myślałam, że to jednak za duże obciążenie dla malucha, dwa języki jednocześnie. Ale teraz zmieniłam zdanie i uważam, że taki maluch właśnie przez zabawę, bez stresu, może dużo się nauczyć. Moje dziecko godzi drugi rok do takiej placówki i widzę, że robi postępy. Zna już dużo słówek a czasami mówi nawet krótkie zdania. Ja polecam takie przedszkola.