Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość karolinma

ślub

Polecane posty

Gość karolinma

hej mam skonczone 16 lat . mój chłopak 26 , jest odpowiedzialnym mężczyzną, pracuje ma własne mieszkanie itd. chcemy wziąść slub, zamieszkać razem i być razem szczesliwi. znamy sie juz 4 lata ale ze sobą jesteśmy dopiero rok. ponieważ wczesniej byłam zamłoda. kocham go i nie wyobrażam sobie zycia bez niego. chcemy załozyc rodzinę, marzymy o dziecku za około 1-2 lata ale jest jeden problem- moja mama,. nie wyraża zgody na spotykanie sie razem a co dopiero na ślub! mój ojciec pozwala na ślub ale niestety moja mama pozbawiła go całkowicie praw rodzicielskich. czy mozemy być małżenstwem bez zgody mojej matki? prosze o szybką odpowiedz,...

Gość pocieszycie....
Jestes w takim wieku ze jeszcze 5 razy sie zakochasz i odkochasz, nie powinnasz wychodziz za maz. Nie wiem czemu temu facetowi sie tak spieszy, moze boi sie ze po 30 nie bedzie mogl w ciaze zajsc :O.

16 lat i ślub ? a za rok rozwód idź się dziecko ucz a nie myśl o ślubie, seksie i dziecku, bo nawet nie wiesz co to znaczy

16 lat i ślub ? a za rok rozwód idź się dziecko ucz a nie myśl o ślubie, seksie i dziecku, bo nawet nie wiesz co to znaczy

Gość hkhyhyyyyuiyuyu
straszne,w tym wieku zakladac rodzine,nie lepiej korzystac z zycia puki mozesz?oj bedziesz zalowac!!!!!!!!!!

moze poczekajcie az skonczysz 18 lat przeciez to juz za 2 lata,bedziesz pełnoletnia i zgoda matki nie bedzie potrzebna

Gość karolimna
jesteśmy razem szczesliwi i nigdy wiecej sie nie zakocham w nikim tak bardzo jak w nim! ze ślubem to na serio. jestem bardzo dorosła jak na swój wiek... wychowałam dwoje dzieci (rodzenstwa, gdy moja mama pracowała). chce już zajść w ciąże marze o dziecku. a uprawiam sex z moim chłopakiem juz od pół roku

Gość aaaaaaaa_______
Też tak mówiłam, gdy miałam 17 lat. Och jaka ja byłam zakochana, kochaliśmy się jak żadna para na świecie.. tak myślałam. Dziś mam 21 lat, jesteśmy razem, ale coraz częściej myślę, że to nie jest związek na całe życie.

Gość Claudio Canhil
Twoja mama ma rację. 16-letnia dziewczyna z pewnością nie jest na tyle odpowiedzialna, aby zakładać rodzinę i tyle. Bo gdybyś była odpowiedzialna to sama widziałabyś, że akurat w tym przypadku matka ma rację i że warto jeszcze poczekać...

Gość tak się cieszę
przecież możecie się pukać bez ślubu nawet do emerytury :)

autorko..zaczne o d tego, ze zaden pozadny ojciec nie zgodzilby sie na slub swojej 16 letniej corki - wiec widac ze Twoj ojciec jest nieodpowiedzialny i chyba dlatego ma odebrane calkowicie prawa rodzicielskie i to nie Twoja mama ich go pozbawila tylko sad ktory mial duze powody aby to zrobic. Po drugie Twoj facet - rownie malo odpowiedzialny. Gdyby Cie naprawde kochal to by poczekal az bedziesz miala te 18 lat a co mu szkodzi poczekac 2 lata? Boi sie ze sie rozmyslisz? ze ebdziesz madrzejsza? ze nie ebdziesz glupia smarkula? No sorry ale jak widze to co napisalas to az mnie trzesie...dziewczyno masz 16 lat! masz czas na slub, na zmiane dzdania itp. Naprawde uwierz mi ze nie warto sie spieszyc. Zreszta masz 16 lat i na slub bedziesz musiala uzyskac zgode sadownie z tego co wiem...ale dobrze Ci radze poczekaj i chyba zmien faceta bo naprawde mas znieodpowiedzialnego ktory nie mysli jak dorosly mezczyzna tylko jak dzieciak

teraz są modne wpadki, jak chcesz ślubu, to wpadnij, sad da pozwolenie na slub

Gość Warwik
fu pedofilstwo

Skoro masz 16, a uprawiasz seks od pół roku, to twój facet przez jakies pół roku łamał prawo. Poza tym uważam, że mężczyzna dobiegający do 30, wiążący się z dziewczynką, bo nią jesteś nadal, ma coś nie w porządku z psychiką. Boi się z jakiegos powodu związku z dorosłą kobietą, a obie odpiera dzieciństwo, szanse na wykształcenie i wiele innych atrybutów młodości.