Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Kochający brat

Jakiś pajac znęca się w szkole nad moim młodszym bratem

Polecane posty

Gość Kochający brat

Mój brat chodzi do 6 klasy szkoły podstawówki. Coś mi tam dziś zaczął opowiadać, że jakiś klasowy "ziom" go zaczepia. Generalnie nie wiem jak mu pomóc- ani go nie pobije, ani też nie da rady mu w utarczkach słownych. A ja raczej dzieciaka o dziesięć lat młodszego straszyć nie będę. Może to głupie co mu doradziłem, ale zaproponowałem mu, aby wsadził temu szczylowi do plecaka swojego kloca. W ten sposób mój brat będzie miał możliwość wyżycia się za upokorzenia których zaznał, jak i ośmieszy tego idiotę przed całą klasą. :-)

Gość hkhyhyyyyuiyuyu
niby dobry pomysl,tylko jak on tego kloca doniesie,fuj

Gość Kochający brat
Nie, to nie jest prowo :-P

Gość hey hi hello
jeszcze mu doradź jak ma tego kloca dostarczyć do plecaka :classic_cool:

Gość warkoczyk
Kilka lat temu byla taka sytuacja w szkole podstawowej w mojej miejscowosci: Klasowy rozrabiaka dokuczal jednej dziewczynce bardzo czesto. Doszlo do tego, ze na lekcji obcial jej warkoczyk nozyczkami. Na nastepny dzien na lekcje z ich wychowawczynia wszedl ojciec dziewczynki i zjechal gnojka. Powiedzial, ze jak jeszcze raz jego corki dotknie, wroci z pasem i dostanie przy calej klasie. Po czym po prostu wyszedł z klasy :P Od tamtego czasu chlopiec zostawil dziewczynke w spokoju. Jeśli boisz się postraszyć, a masz dobry kontakt ze swoim bratem, to idz do jego wychowawczyni lub psychologa szkolnego i zglos problem. Musisz jednak miec pewnosc, ze chlopiec Ci powie jesli tamten 'ziom' nadal bedzie go zaczepiac. Jestem nauczycielka i w mojej szkole to na ogol wystarcza. Z dziecmi w 6 klasie na prawde da sie dogadac, nawet jesli to lobuzy. Mialam dwa przypadki znecania sie nad mlodszymi i w ani jednym przypadku nie musial interweniowac ani wychowawca ani pedagog - wystarczyla rozmowa z "lobuzami". dla niektorych agresywny osob to tylko zabawa i, choc trudno w to uwierzyc, czasami nie zdaja sobie sprawy jak wielka krzywde robia drugiej osobie. Nie zostawiaj tej sprawy tak, rozmawiaj z bratem o tym. Jesli to sie bedzie dalej ciagnac moze mu zostac uraz przez cale zycie.