Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość zaniepokojona mamunia

czy ściągać napletek?

Polecane posty

mam pytanie do mam chłopców, czy powinno się ściągać napletek niemowlakowi podczas mycia czy nie? Zdania są podzielone, nawet u lekarzy więc jestem sama skołowana. Jak to u Was wygląda? Nie chciałabym żeby moje dziecko miało później jakieś komplikacje a niektórzy straszą, żeby ściągać, bo będzie potem jakieś zapalenie, inni straszą, żey broń Boże nie ściągać, bo się blizny robią przy gwałtownym ściągnięciu i może pęknąć. Poradżcie coś.

Gość erbbtebh ze cooo
no bez jaj .. ja słyszałem ze do 2 roku zycia w ogoel nie powinno sie ruszac napletka

właśnie ja też tak słyszałam i nic nie robiłam do tej pory, a moja pediatra też nic nie mówiłą, jednak niedawno byłam z synkiem u innej pani doktor, bo moja była na urlopie i pytała ściąga pani napletek, ja na to że nie, a ona rach i ciach tak pociągnęła, że synkowi aż się krew pojawiła. Masakra jakaś.

ja słyszałam ze do roku i po roku juz zaczełam ostroznie tam myc ;)nic nie urwałam heh

No wlasnie mialas przyklad tego co sie dzieje nie sciagajac napletka,a teraz wyobraz sobie co by bylo za kilka miesiecy,przeciez tam sie zbieraja wszelkie nieczystosci,bakterie. A potem co?obrzezanie? Ja znam szkole,ze trzeba sciagac i tak robilam,nie wyobrazam sobie jakby mial przyrosnac.

ale od kiedy w końcu ściągać od 2 lat, od roku? czy od pierwszych miesięcy życia?

nam pediatra poradzila mycie pod napletkiem raz w tygodniu podczas kapieli, ale oczywiscie bardzo delikatnie. tak tez robie.(synek ma 8 mies.) za to mojej siostry synek (prawie 3 lata) bedzie mial zabieg, ponoc dlatego, ze nie myla i cos mu sie tam porobilo (jakies krysztalki moczu czy cos takiego, nie wiem dokladnie)

Gość Zastina
hmm moja mama zawsze sciagala mojemu bratu odkad pamietam jak by maly, a po kilkunastu latach i doszlo do zabiegu wiec chyba jeden kij co zrobicie... zabieg trwal pare minut i szybko sie zagoil..

a może w ogóle dokonac zabiegu obrzezania ?

Gość hkhyhyyyyuiyuyu
ale z was pedofilki

nie podszywaj sie padalcu to poważny temat