Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

fajna babka z forum

Do karmiących tylko piersia

Polecane posty

Drogie mamy, podajecie swoim pociechom zupki, deserki - w jakiej ilości? Niedawno przeczytałam ze dziecko 6mc zjada 210ml zupki!!! Dla mnie to TROCHE dużo. Moja córka ma 6mc i 2 tygodnie i zjada 90-110 zupki i tyle samo deserku raz dziennie. Podaje zupki i deserki ze słoiczka (od jutra mam zamiar gotowac sama ":) ). Czy podaciecie skórki od chleba/biszkopty/chrupki kukurydziane?

Gość no i znów się zaczęło
moja ma 5,5 miesiąca...podaję jej pół słoiczka zupki (na razie bez mięsa) i pół słoiczka deserku...nie opłaca mi się gotować, a poza tym jak jej ugotowałam to jej nie smakowało...jak skończy 6 m-cy to zacznę podawać zupki z mięsem i kaszki na modyfikowanym, ale piersią zamierzam karmić do roku...210ml? a po co? dziecko karmione piersią je na żądanie, a inne rzeczy to tylko rozszerzenie diety, poznanie smaków, dla dziecka to nie jest podstawowy posiłek, nie musi się tym najeść, bo głównym posiłkiem jest mleko matki! moja je co 3h moje mleko, a w między czasie np. między 12, a 15 dam jej zupkę i między 15, a 18 deserek, wsjo:) pozdrawiam

Gość lasiczka77-77
Hej, po pierwsze nie wierz wszystkiemu co piszą w "mądrych" książkach. Po drugie, nie wyliczaj w ml ile dziecko ma zjeść. Zje tyle i le da radę. Złóż rączki dziecka "w łódeczkę"-to jest pojemność jego żołądka. Najważniejsze, to urozmaicać dietę. Trochę zupki, trochę deserku, chrupki kukurydziane, biszkopty -najlepiej samemu upiec, jabłko i inne owoce. Obserwuj swojego maluszka co mu smakuje i niech to zajada. Pozdrawiam.