Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość saws

ide za tydzien na staz z up, ile dostane za miesiac stypendium?

Polecane posty

Gość saws

jw

Gość nie wszyscy to lubią
jakiego stypendium?

Gość lillali
na rękę 741 za pełen miesiąc.

Gość saws
placonego przez up..

Gość saws
ale ta kwota co podajesz jest juz wg nowych przepisow ? bo od 1 stycznia tego roku zapodaja ze ma to byc kwota 120% zasilku dla bezrobotnych jaki przysluguje po zmianie przepisow.. czyli ile

Gość lillali
to jest kwota po zmianie - 120%zasiłku czyli 860,40brutto, a na rękę tyle co wyżej pisałam.

Gość zawsze w czystej
ja mialam kiedys staz za 400 z groszami na rękę, teraz zacznę drugi, więc to 700 brzmi lepiej

Gość lillali
lepiej tyle, niż nic:) Biorąc pod uwagę że pensja minimalna to chyba z 1000 na rękę to nie jest źle, przecież odpowiedzialność na stażu jest żadna:)

Gość saws
dziekuje za pomoc :) co do drugiej wypowiedzi.. nie zaszaleje ale nie chodzi mi o pieniadze.. pytam bo dobrze jest wiedziec ile i tylko po to pytam. mam problemy ze zdowiem powazne.. co za tym idzie co chwila lekarze zwolnienia operacje, nie ma szans bym utrzymala sie w pracy na dluzej a staz jest idealnym rozwiazaniem w mojej aktualnej sytuacji, staz pracy leci, ubezpieczenie mam, doswiadczenie zdobywam, nie siedze w domu. Ot tyle.. jesli chodzi o moje zaszalenie.. jakby mi zalezalo na kasie to pracowalabym w mojej sytuacji aktualnej o dzielo i z pewnoscia duzo wiecej bym zarobila ale nie w tym rzecz... ale najlepiej jest napisac "zaszalejesz" dziekuje za pomoc osobie, ktora faktycznie pomogla :)

Gość lillali
a proszę bardzo:)

dla mnie to zwykły wyzysk młodych ludzi widziałem nieraz jak taki staż wygląda dzieciaki tyrają przy rozładunku towarów albo non stop zamiatają i zmywaja podłogi itd polska to naprawde dziki kraj

Gość lillali
Ludzie tyrają też za 1000 zł, a odpowiadają za wszystko. Taka jest rzeczywistość. A staże wyglądają bardzo różnie:)

Gość stazniestaz
a powiedzcie mi, czy wnioski o zwrot kosztu dojazdu są rozpatrywane, bo bilet miesięczny u mnie to ok 90 zł. bo wniosek na stronie internetowej jest, ale chciałabym zobaczyć jak to w praktyce wygląda. i czy całość, czy tylko część.

Jeśli okażesz bilet, to masz zwrotu 100%, jeśli nie to 60%.Zwracają każdemu.

Gość stazniestaz
to by naprawdę super było, dzięki:) a jeszcze pytanie jak mój UP realizuje europejski fundusz społeczny, to stażowe brutto=netto, jak to jest do końca, bo pisze na stronie że realizuje, ale nie wiem czy każdy staż

Gość stazniestaz
Może tak powiem pisze że realizuje, a na zakładce stażu piszą 120%zasiłku czyli 860 ale brutto, netto to jest ok 740zł. Więc są to dwie sprzeczne informacje.

Gość stazniestaz
up