Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość julka888

może ktos dac kilka dobrych rad jak bezpiecznie osiąść w Usa ??

Polecane posty

Gość julka888

niedawno z moim narzeczonym poruszyliśmy ten temat że moglibyśmy wyjechać do Ameryki i zacząć tam nowe zycie. mieszkamy juz od kilku lat w Angli i mamy 2 letniego synka, więc zawsze troszkę ciężej z maluszkami porywać się na takie podboje. Mimo tego chcemy spróbować.wiadomo że przed wyjazdem trzeba sobie co nieco załatwić..wiadomo trzeba mieć gdzie spac i mieć pieniążki. Chciałam zapytać doświadczonych z takimi sprawami co należy zrobić i bez problemów wyjechać za ocean??:>

Gość julka888
tak tez myślę, że bedzie troszkę lipa no ale można się postarać. słyszałam , że czasem są ludzi którzy za wszelką cenę się tam chcą dostać i normalnie uszom się nie chciało wierzyć. Jak nie ustawki na lewe śluby to coś innego niepojętego. A ja tak bym chciał zupełnie na legalu.. A jak by np mój narzeczony tak dostał wize i pierwszy tam poleciał a potem my.. no bo jak nie dostaniemy razem wiz to innego wyjścia niema. sama nie wiem. choć wierze ze kiedyś nam się to uda:)

Gość klm,;
a ja bym zabukowala wycieczke do stanow np vegas albo orlando, typowo turystyczna destynacja, i nie sadze abyscie mieli jakies problemy z dostaniem wizy,

klm a ty slyszales zeby ktos zyl i pracowal na turystycznej wizie? no chyba ze chcecie tam poejechac a puzniej juz tylko na lewo..czego nie polecam bo czasy kiedy kazdy mial prace w usa sie sonczyly. julka mozecie probowac jak najbardziej starac sie o wize ale cienko to tez widze tym bardziej ze chcesz jechac cala rodzinka. najczestrza odmowa wlasnie jest to ze ludzie nie maja za wiele w tym kraju i nie trzyma ich nic. wiem sama po sobie:D.

heh wize to wam pewnie dadza ale pozowlenie na prace to juz inna bajka:-D chyba ze pojedziecie na wizie studenckiej, na asyl, uchodzca albo jak znajdziecie pracodawce ktory wam wystapi o papiery. Inaczej jest cholernie trudno a na czarno nie radze. Dorwa was i wykopia do Europy ASAP. Ja sie przeprowadzilam z Anglii do USA w pazdzierniki jestem na wizie F2 (rodzinnej, moj maz robi doktorat) mamy 9 miesieczna corke. O pracy moge pomarzyc niestety, jestem uziemiona w domu, chcialam wystapic o pozwolenie do pracy (koszt 350 dolcow na marginesie) ale moja wiza nie jest nawet brana pod uwage. Wiec tak jak mowie wize moze i latwo dostac ale co potem?

Gość julka888
o kurcze.. to faktycznie sobie pilnują kraju;/ no ale jakoś tam inne polaczki sobie jakoś rade dają.. jakaś większa cząstka tam jest.. w przyszłym tygodniu jade do ambasady i się dowiem co i jak . wolałabym by to wszystko odbyło sie w jakiś najnormalniejszy i legalny sposób, a jak nie to bedziemy kombinować :) musze się tam dostać, :D

Gość hejho45
USA sa tak zamkniete ze nie ma szans byc legalnie . Teraz aktualnie dla Polakow tylko lewe malzenstwo i nic wiecej a tak pozostaje byc nielegalnie ale to katorga nie zycie. proponuje kanade /anglia gdzie mozna byc legalnie