Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość Bladze ii pytam

Uczucie jest albo od samego poczatku albo nie ma go wcale

Polecane posty

Gość Bladze ii pytam

"uczucie jest albo od samego poczatku albo nie ma go wcale" "miłość zaczyna się od zakochania - u Was tego nie ma więc na miłość bym nie liczyła" (cytaty z innego tematu) A czy milosc nie moze zaczac sie od przyjazni? Po 2 latach przyjazni zaczelo nam na sobie zalezec inaczej. Boje sie ze to takie zaangazowanie z rozsadku, ze po wielu rozmowach, doglebnym poznaniu sie, spedzaniu razem czasu, stwierdzilismy ze pasujemy do siebie, chcemy byc razem. Bez tych niesamowitych emocji, fajerwerkow. Czy to nie ma szans przerodzic sie w milosc? Czy milosc przeradza sie jedynie z zakochania?

Gość Bladze ii pytam
To znaczy ze od fajerwerek czy przeciwnie? ;)

Gość a ja bym na twoim miejscu
może się tak zacząć ale to rzadkość

Gość zająć się zbliża
U mnie było tak: Jak zaczęło się od fajerwerek to było to jednak z większych porażek mojego życia. A jak się zaczęło od przyjaźni to byłoby pięknie, ale los wszystko zniweczył. :( Myślę że od przyjaźni lepiej, bo wtedy się wie na co się człowiek decyduje bo zna tego kogoś, a jak jest chemia to i na idotę/idiotkę trafić można :(

Gość Bladze ii pytam
Na razie jest fajnie, tak dojrzale i na powaznie jakbysmy byly ze soba z rok a to nasze poczatki jako para ;)

Gość Bladze ii pytam
Wlasnie najwiekszym plusem jest to ze znamy siebie, ufamy sobie, znamy swoje wady

Gość wredna_maupa
pewnie, że może, nawet powinna bo to daje większe szanse na udany związek.

Gość eulalia34556
coz, ja uwazam, ze przy poznaniu od razu wie sie ze to moze byc to w przyjazn ktora przerodzila sie w milosc nie wierze.

Gość wredna_maupa
a ja nie wierzę w miłośc od pierwszego wejrzenia.

Gość u nas zaczęło się od przyjaźni
i przerodziło w milośc. 20 lat już razem. Więc jak widzisz - możliwe. Wczesniejsze nagłe fascynacje równie nagle się kończyły jak zaczynały :)

Gość eulalia34556
ja tam zawsze od pierwszej rozmowy wiem ze cos z tego bedzie, na razie 4 lata jest ok i jest tak samo duzo fajerwerkow jak na poczatku. sklonna jestem uwierzyc ze sie kogos zna i przy blizszym poznaniu sie zakochuje, ale nie gdy 2 osoby znaja sie bardzo blisko, przyjaznia i nagle stwierdzaja ze sie zakochaly.

Gość Krokodylka
No to proszę: tak świetnie pasowaliśmy do siebie i tak było cudownie, że wyszłam za niego. Kocham go nadal. Jak brata, przyjaciela. Ale moja natura sie odezwała i poszłam w las... rozwodzimy się. Już nie moge być z facetem, który mnie nie pociąga. Jest inny. Pociąga mnie bardzo. Jesteśmy razem ale to jest zupełna odwrotności poprzedniego związku. Nie ma przyjaźni i świetnego porozumienia, ciepła. Ale nie mogłam być już z tamtym. Żal. Ale nie żałuję. Musiałam odejść. Rozumiesz, Autorko?

Gość nooooooormalny
miłość zaczyna się od ściągnięcia stringów i wypięcia pupy

Gość Bladze ii pytam
Krokodylka -> Wlasnie tego sie boje :( Ze bedzie dobrze dopoki ktores z nas spotka kogos to kogo poczuje to "cos", te motyle w brzuchu. Ja jestem wierna, on tez nie jest z tych ktorzy by zdradzili dla sexu ale to chodzi o cos wiecej, ze ktores z nas zwyczajnie sie zakocha w kims innym. Z drugiej strony w kazdym wieloletnim zwiazku moze sie to zdarzyc