Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość taka jedna blondyna

Farbowanie włosów blond na czarne

Polecane posty

Gość taka jedna blondyna

Kobietki proszę o radę. Może któraś z Was farbowała się z blondu na czarno? Mój naturalny kolor to ciemny blond i marzy mi się przefarbować na granatową czerń, ale nie wiem czy będzie mi pasowało(kiedyś pomalowałam na ciemny rubin i było ok). I czy jeśli aktualnie mam pasemka jasnego blondu to czarna farba pokryje włosy równomiernie- te jaśniejsze i te ciemniejsze? Idę do fryzjera w następnym tygodniu, ale boję się, że jeśli efekt farbowania będzie nie bardzo, to w święta nigdzie się z domu nie ruszę. Może lepiej spróbować z ciemnym brązem? bo od czarnego nie będzie odwrotu(chociaż bardziej mi się podoba). Poradźcie coś bo sama już nie wiem...

Dooooobrze się zastanów, bo zejście z czarnego do jakiegokolwiek innego koloru to istny koszmar ... Jeśli chcesz już ciemny kolor to lepiej brąz. I stanowczo odradzam farby Pallet! Tych farb wogóle nie łapią rozjaśniacze... Trzeba się trochę namęczyc.

Gość taka jedna blondyna
Dzięki za radę. Cały czas się zastanawiam, bo znam kilka dziewczyn którym do twarzy jest w czarnych włosach i bardzo mi się taki kolor podoba, ale nie wiem jak ja w takich będę wyglądać. A i tak muszę coś zrobić z włosami, bo mam już odrosty po pasemkach, ale szczerze to już mi się znudził ciągle jeden kolor. Chciałabym coś ciemniejszego.

Gość taka jedna blondyna
Może mi ktoś jeszcze powie, czy nie będę miała tęczy na głowie jak zafarbuję włosy jeśli teraz mam pasemka?

Gość wroclaw kod potrzbny szybko
lepiej idz do fryzjera by nie wyszly np zielone i zgadzam sie z wypowiedzia num 1 lepiej ciemny braz :) niz czarny zejsc z tego koloru to cud prawie :O

Gość taka jedna blondyna
Dzięki raz jeszcze, trochę mi się rozjaśniło w głowie :) i może faktycznie lepiej z tą czernią nie ryzykować.

Gość taka jedna blondyna
Ja właśnie tak mam :D i nie tylko z farbowaniem, ze strzyżeniam też- jak mam długie włosy to ścinam na krótko, jak zetnę to potem zapuszczam i tak w koło Macieju ;) Teraz mam średnią długość i nadal zapuszczam, jak się zrobi ciepło to pewnie zetnę :D Nie wspominając o tym że raz zrobiłam trwałą na długich włosach i wyglądałam jak pudel- nigdy więcej! :D

Gość marta wicher
zawsze możesz brąz przefarbować na czarny :-) więc lepiej od brązu zaczynaj, nie wiesz jak sama będziesz się czuć w ciemnych. A co do wychodzenia z czarnego to wiem coś o tym..niestety. Kiedyś miałam ochotę na coś nowego i farbowałam na czarny, jednak szybko mi się znudziło i chciałam powrócić do średniego brązu, trwało to bardzo długo bo nie chciałam zdejmować koloru ze wszystkich włosów na raz, moje włosy by tego nie przeżyły:-( nawet jak rozjaśniałam kilka pasemek to całkiem kolor nie zszedł:-( postanowiłam od odrostu farbować po kawałku coraz jaśniej by wyjść z czarnego ale by za bardzo to nie rzucało się w oczy bo wyglądało jak odrost. Trwa już to 3 lata i końca nie widać. Ale tak jest zdrowiej niż zdejmować kolor:-) Przemyśl decyzję żebyś nie żałowała po paru miesiącach czy tygodniach jak ja:-) Poza tym wszystko zależy od włosa i farb jak wnikają. Moja koleżanka z ciemnego brązu nie mogła zdjąć koloru bo zawsze wychodziły okropnie różowe jakby:-)tragedia...jak farbowała na kolor podobny do swojego naturalnego to i tak wyłaziły te różowe.

Gość gość
U mnie schodzenie z czarnego do jasnego blondu trwalo 3miesiace... Teraz mija okolo pol roku z blondem i znow mysle o powrocie do czarnego...