Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość fergie ferg

pierwszy raz w solarium

Polecane posty

Gość fergie ferg

hej! mam do was pytanie:) niedługo wybieram się na ślub przyjaciółki i chciałabym się z tej okazji troszkę opalić, boję się że stosując krem porobię sobie plamy, a z kolei na słońcu też się jeszcze nie ma jak opalać.. chciałam więc skorzystać z solarium, problem jednak w tym że nigdy nie opalałam się w solarium i trochę się boję że będę 'pomarańczowa' :o na ile minut trzeba pójść za 1szym razem? i właściwie to ile razy daje jakiś ładny efekt lekkiego opalenia?:D będę wdzięczna za porady:)

Gość fergie ferg
tylko na okazje:) a dlaczego nie polecasz? chodzi ci o kwestie zdrowia czy kolor skóry jaki po tym zostaje?

Gość fergie ferg
aaaaa:D no ja nie wiem jak by to było w moim przypadku może się przekonam :D ale tak ogólnie to mam raczej ciemną karnację, i chcę się pozbyć tej zimowej bladości choć troszkę :) a ile dni przed weselem powinnam pójść? i co ile dni to powtarzać?

Gość Prunela
Ilość minut zależy od rodzaju twojej skóry czy jest wrażliwa.Jeśli na słońcu się opalasz na czerwono to proponowałabym pierwszy raz pójść na 6minut , no i czy bardzo blada jesteś.Bo jak nie to 8 minut na pierwszy raz i po 10 później..A że skóra śmierdzi po solarium spalenizną to tylko do pierwszej kąpieli . :=)

Gość Prunela
Skoro masz ciemną karnacje to pierwszy raz 8 minut i później 10.Wesela są zazwyczaj w soboty więc możesz pójść w poniedziałek środę i piątek przed weselem.

Gość solaryjnaaaaa
witam. Powinnas isc mysle ze na okolo 5 min na pierwszy raz to taki "standard". Koniecznie kup sobie w solarium kosmetyki do opalania po nich skóra jest delikatna i nie przesusza sie. Zapach jest do 1 kąpieli aczkolwiek jak sie uzywa kosmetyki to po niektorych skóra ładnie pachnie. myskle ze powinnas zzaczac ok,2-3 tyg przed weselem i po pierwszym seansie zrobic chociaz 1 dzien przerwy zeby zobaczyc reakcje skory i dac jej sie przyzwyczaic.a jesli mowisz ze masz ciemna karnacje to wydaje mi sie ze ok 5 razy i bedzie ok;) a ogolnie wiaodmo ze solarium szkodliwe ale co w dzisiejszym swiecie nie jest szkodliwe? wszystko w nadmiarze szkodzi takze powodzenia;)

Gość fergie ferg
hmmm ok to chyba zrobię tak że pójdę 2 tyg przed.. trochę się boję ale co tam raz się żyje :D a co do kosmetyków to jakie się kupuje? i to trzeba koniecznie te w solarium? to jednorazowa wyprawa i szkoda by mi było kupować tym bardziej że pewnie w solarium będą drogie? co polecacie? jakieś olejki kremy czy co?

Gość Prunela
W solarium ci doradzą jakie i mają takie jednorazowe ,nie musisz kupować jakiś większych.Taka jedna saszetka kosztuje ok 5 zł zależy za co krem po opalaniu do opalania czy jakiś nawilżający.Ja bym poleciła po opalaniu i to wystarczy.Gdy zejdziesz z łóżka to nasmaruj się nim cała i tyle.

Gość fergie ferg
ok a w takim razie co stosować przed opalaniem? jaki krem? a co z twarzą?

Gość fergie ferg
aha i mam jeszcze głupie pytanie :D jak się opala w tym solarium co jest takie jakby "łóżko" to trzeba się kłaść na chwilę na plecach i na chwilę na brzuchu czy ono opala z dwóch stron równomiernie, czy tylko z jednej i trze się przewracąć na drugą stronę co jakiś czas?:D

Gość fergie ferg
uppp może mi jednak ktoś odpowie? :)

Gość zaluz gume na instrument
opala z karzdej strony wiec nie musisz zmieniac pozycji:)

Gość inci urea
nie kupuj tych specyfików z solarium, a zwłaszcza różnych przyspieszaczy- mogą tylko bardziej zaszkodzić. Wystarczy, że przed opalaniem, choćby w domu posmarować ciało balsamem nawilżającym, a twarz porządnie nakremować czymś odżywczym.