Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość 123098567

jakie studia skonczyliscie?? zalujecie wyboru?? macie prace po tym??

Polecane posty

Gość jonsówna
GERMANOTTA - czy jak Ci tam :P gdzie kończyłaś stomę i ile lat jesteś po studiach?

Gość jonsówna
lek z farmą się nie lubią? :D pierwsze słyszę :classic_cool: o o tym, że stoma z lekiem to wiadome :classic_cool:

Gość Zapytam się ja
Hmmm A ja jestem po medycynie i wiem ze zenska czesc z lekarskiego to pielegniarstwo wrecz nienawidzi - za to meska czesc naszego kierunku kochaly :D Co do farmy - to akurat mam znajomych co chcieli to studiowac, nie skladali papierow na lek wiec sobie nie dokuczalismy wzajemnie :P Za to nie lubili nas glownie ci z fizjoterapii - to byli wlasnie ci co na lekarski sie nie dostali.

Gość M.W.M
ano lek z farmą też:) Hm może ja powiem jak to u mnie wygląda bo jeszcze studiuje. Jest dosc spoo osob ktore nie dostaly sie na medycynę, ale wiem ze wiekszosc z nich juz chce u nas zostac. I z tym sie zgodze natomiast nazywanie ze ktos byl glupszy bo sie nie dostał jest troche ponizej czegokolwiek. Widocznie studiowalas kiedy byly egzaminy wstepne ja mimo ze dobrze zdalam mature uwazam nie nie jest to wyznacznik inteligencji bo to po prostu kwestia szczescia czesto zalezy od sprawdzającego taka prawda a co go tego ze na medycyne jest wyzszy pog punktowy to jaki ma byc skoro u was na wiekszosci uczelni liczy się jeszcze fizykę a u nas nie?

Gość jestem magistrem ekonomii
na wydziale ekonomii skonczylam Finanse i Bankowosc, teraz wybralbym raczej wydzial zarzadzania, ze wzgledu na specjalizacje- inwestycje kapitalowe. choc i tak nie narzekam. interesuje sie kwestiami medycznymi, w pewnym sensie chcialabym to studiowac, ale nie widze sie jako lekarz, wiec pozostaje to "jedynie" moim zainteresowaniem, a nie zawodem. dobrze czuje sie w swiecie finansow:)

Ochrona środowiska, i to nadal, ale mam ochotę rzucić. Choć nie wiem co studiować innego, sensownego... Ciągnie na psychologię, ale co ja po tym będę miała? Psychologów na pęczki wszędzie. Medycyny nie znoszę. Albo dotrwam do licencjata i pójdę gdzieś indziej... Ktoś studiował turystykę - warto? Można coś po tym znaleźć? w sensie robotę?

Gość jkjbjkb ljbl
upup

Gość bilogię, zarządzanie i reklamę
szkoły językowe i jestem tłumaczem :)

Studiuję administrację i prawo... mam ogromną nadzieję, że nie będę tego żałować. Niestety mam wrażenie, że młodość mi przez palce ucieka, bo tylko temu się poświęcam ;(

Gość Kamila12345
Mam licencjat finanse i bankowość, a teraz męczę mgr z zarządzania specjalność bankowość i ubezpieczenia, a pracuję jako pracownik biurowy, zarobki 2000 zł. Koszmar, to był beznadziejny wybór!!!! Gdyby czas się wrócił, wybrałabym filologię angielską, psychologię, a najpierw spróbowałabym dostać się na medycynę

Skończyłam prawo, gdybym mogła wybierać jeszcze raz to tylko i wyłącznie medycyna.

Gość wnn04
Evea, 8 lat temu skończyłam prawo i administrację, nie ma szans bez znajomości podjąć pracę na jakimkolwiek stanowisku po tych studiach. Bardzo żałuję tych trudnych i ciężkich lat nauki, bo teraz wiem, że nie warto było. W urzędach siedzą ludzie po średnim albo co jest wręcz śmieszne, np. po turystyce... Zresztą, sama się o tym przekonasz... bo to już się nigdy nie zmieni w tym chorym państwie

Gość jillkowa
Ja jeszcze nie skończyłam bo będe teraz na 2gim roku Charakteryzator - Specjalista ds. F/X Studium Dziewulskich. I nie załuje swojego wyboru, bo to bardzo dobra szkoła.

Gość gość
Na pewno trzeba się dostać do odpowiedniej szkoły. Jesli chodzi o stolice to polecam sprawdzić Studium Dziewulskich. Międzynarodowe Studium, w którym wykładają najlepsi.

Gość Mirenta
Ja też jestem za Międzynarodowym Studium Dziewulskich w Warszawie niż jakąkolwiek inna szkołą? Zajrzyjcie sobie na ich witrynę http://www.dziewulscy.pl/ i poczytajcie sobie o nich. Naprawdę godna polecenia szkoła, w której można zrobić roczną szkołę wizażu i stylizacji, albo dwuletnią - Charakteryzacja, Wizaż i Stylizacja. Wykładowcy to praktycy, wielu z nich jest znanych na całym świecie, stawiają na praktykę, pracuje się na markowych kosmetykach zgodnie z najnowszymi trendami mody.

Gość Juka77
Ja też polecam charakteryzację i wizaż u Dziewulskich. Matura u nich nie jest wymagana i nie musisz się nią aż tak bardzo stresować Szkoła ponadto jest bardzo doceniana i chwalona za swoje osiągnięcia. Prześledź sobie ich FB.

Gość Zolok
Plusem na pewno takiej szkoły jest to że możesz wybrać sobie kilka kierunków i potem masz tez łatwiej jeśli chodzi o znalezienie przyszłej pracy. A Dziewulscy jednak posiadają dobre opinie w niecie i nie tylko. Akurat ich renoma jest poparta czynami :)

Gość Klen67
Tak sobie myślę że jeszcze warto na poważnie zastanowić się nad tym kierunkiem u Dziewulskich- Charakteryzacja i efekty specjalne. Na ich stronie http://www.dziewulscy.pl/ zobaczcie sobie jak właśnie wygląda prawdziwa stylizacja i wizaż!

Gość gość
poszlabym na medycyne, ale musialabym sie cofnac do liceum i chemię podreperować. Fizyki zawsze nie znosilam. Studiowalam administracje, masakra.