Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość ciąża z zaskoczenia

ciąża z zaskoczenia

Polecane posty

Gość ciąża z zaskoczenia

oglądacie?? Czy to w ogóle możliwe żeby nie zorientować się przez 9 miesięcy że jest się w ciąży??

Ja oglądam! te dziewczyny zdaje mi się jak je widzę są z nadwagą lub wręcz otyłe, może dlatego nie nie dopatrują się ciąży. Odcinek kiedy dziewczyna chora na stwardnienie rozsiane rodzi do kibelka bliźniaki mrozi mi krew w żyłach ilekroć sobie to przypomnę.

Gość Dziewczyna z nadzieją
Parę razy oglądałam. Dla mnie to nadal nie do pomyślenia. Ja już tydzień od spodziewanego terminu miesiączki wiem, że jestem w ciązy. Chodziasz, one ponoć normalnie krwawiły itd. No cóż zdarza się, choć jest to nieprawdopodobne.

Gość lazania alajna
UU ja tez oglądam własnie pamiętam tez ten odcinek jak rodziła do kibelka blizniaki . Albo ja jeszcze ogladam licealne ciąże na Mtv leci

Gość uu brzmi fajnie
a na ktorym programie to leci? i w jakich dniach i godzinach? podajcie prosze bo z checia bym obejrzala :) p.s od pon ma polska tv z powrotem od ok 6 miechow nie mialam bo sie przeprowadzilismy i jakos nie bylo czasu ani checi majstrowania z satelita... ale w sumie juz nie moge sie doczekac!

Gość lazania alajna
To lecia na DISCAVERY TRAVEL & LIVING w soboty o 21 godz ale są powtórki

Gość do Dziewczyna z nadzieją
dla mnie to też dziwne aby przez tyle miesięcy nie wiedzieć, ale co do tygodnia przed spodziewaną miesiączką, to nie każdy organizm jest jednakowy, ja np. co miesiąc, przed miesiączką jest mi niedobrze, bolą mnie jajniki, krzyż, bolą piersi, także trudno u mnie o tak dokładną diagnozę, no ale aż 9 miesięcy nie wiedzieć, to przesada.

Gość uu brzmi fajnie
dzieki

Gość patrycja8886
ogladam to rowniez :) dla mnie nieprawdopodobne....chyba te kobiety malao znaja swoj organizm i nie zwracaja na niego wogole uwagi bo ja mam malutko symptomow a i tak je od razu zauwazylam dziwne ale fajny program :) a kiedy jest ten na mtv?

Gość podnooooszeeee
dokladnie kiedy leci ten na mtv??

9 msc nie wiedziec o ciazy ? to trudno uwierzyc w to ok miały okres , a ruchy ??

Gość aserghj
one zazwyczajk sa otyle i nie czuja ruchow. ostatnio bylo jak dziewczyna poczula cos dziwnego az jej pilot spadl z brzucha, ale wziela to za ruchy jelit. ale ona zrobila kilka testow ciazowych i wszystkie byly ujemne. tazke po tych ruchach robila test i wyszedl ujemny...dziwne

bo na poczatku jest wysokie bthcg a potem spada i testy nie wykazuja 9 tak kiedyś słysząłm ale czy tak jest no ale cholera takie ruchy jelit ? to co one jedza jak im tak blugocze

fast food na każdy posiłek :D:D:D Zazwyczaj to piją i jedzą poza domem i prowadzą hmm "luźne życie". W wielu odcinkach tatuś jest raczej nie znany, taki przypadkowy z dyskoteki.

Gość aserghj
myszka - ta z tymi ruchami ostatnio nawet podejrzewala, bo przytya 4 kilo, jakies miala dziwne odczucia, ale ze byla po wypadku wiec wszystko brala na karby rekowalescencji. no i praktycznie co miesiac robila testy ciazowe. i kazdy wychodzil negatywny, przez calutka ciaze. wiec chyba normalne, ze ciaze wykluczyla? ja jakbym zrobila tyle testow co ona to tez mialabym pewnosc. nawet w szpitalu gdy byla juz rodzic(choc jeszcze nie wiedziala) zrobili jej test z moczu - i znowu wyszedl negatywny! dopero test z krwi i badanie usg potwierdzilo.

a jak już się zdarza matki i zony to są tak urobione i zmęczone praca i gromada dzieci że nie maja siły się zastanawiać czy ich w krzyżu łamie z powodu ciąży czy po całym dniu zapieprzania.

Gość aserghj
a jedna babka jak urodzila u siebie w sypialnie to bala sie spojrzec miedzy nogi, byla pewna ze dziecko nie zyje bo nigdy nie poczula ani jednego ruchu. a dziecko zaczelo plakac:) jak ktos jest otyly to nie musi czuc wyraznie ruchow. albo jak dziecko ulozone jest w pozycji do kregoslupa to tez ruchy sa slabo wyczuwalne. ale niektore przypadki wg mnie sa naciagane, np. nie zabezpieczala sie ale mimo to nie brala pod uwage ciazy, to juz jest dla mnie glupota isc z kims do lozka bez zabezpieczenia i potem jak jest chociaz 1 minimalny objaw nie sprawdzic tego. i tak dziwie sie, ze wszystkie dzieci z tego programu rodza sie zdrowe:O

tak są dobrane żeby rodziły się zdrowe, a przynajmniej żeby można było powiedzieć że są zdrowe bo tak na prawdę to wyjdzie z czasem co im jest. A o porodach domowych to można przeczytać na forum gazety. Na forum wielodzietnych już któraś z kolei mama urodziła swoje maleństwo w domu bo nie zdążyła do szpitala :) Te co prawda wiedziały ze są w ciąży ale i tak los im sprawił niespodziankę :D

tak są dobrane żeby rodziły się zdrowe, a przynajmniej żeby można było powiedzieć że są zdrowe bo tak na prawdę to wyjdzie z czasem co im jest. A o porodach domowych to można przeczytać na forum gazety. Na forum wielodzietnych już któraś z kolei mama urodziła swoje maleństwo w domu bo nie zdążyła do szpitala :) Te co prawda wiedziały ze są w ciąży ale i tak los im sprawił niespodziankę :D

Gość no kurde a człowiek
pół życia się stara i próbuje zajść w ciążę i guzik :-(

Gość Przemka
Hehehe, racja, ja zawsze powtarzam,że tylko 15-stki na dyskotekach zachodzą za pierwszym razem... a inni muszą się nastarać ! Niestety..

A ja zastanawiam sie, jak one mogły miec okres przez 9 miesiecy czy nawet 7 czy 8... wszedzie trąbią, ze jak sie ma okres w ciazy to ciąża zagrożona itp. Jakim cudem one miewały normalne krwawienia przypominające okres? Skad ta krew sie wziela jak to nie złuszczona scianka macicy?

Gość Sama to przeżyłam
Jak miałam praktyki na izbie przyjęć jako pielęgniarka to zgłosiła się studentka która poprosiła nas o coś na silny ból żołądka. Kilka godzin wcześniej zjadła zapiekankę, w której były jajka, na które to miała alergię pokarmową. Faktycznie brzuch miała wzdęty (nie wyglądał na ciążowy) więc podaliśmy jej węgiel i kazałyśmy się położyć. Zrobiłyśmy wywiad i dowiedziałyśmy się, że bóle się nasiliły od ok. 3 msc i że boi sie czy to nie jest coś poważniejszego. Kiedy powiedziała lekarzowi, będącemu na dyżurze, że bierze tabsy anty ten kazał jej zrobić USG czy nie ma mięśniaków jednak zamiast zmian w macicy znalazłyśmy dziecko. Zszokowany doktor ocenił ciążę na 35 tc (na podstawie wywiadu i wielkości dziecka) +/- 7 dni. Dziewczyna już została u nas na oddziale a 3 dni później urodziła córkę. Wcale nie było po niej widać ciąży, krwawienia po zakończeniu opakowania tabsów miała, ruchów nie czuła z racji ułożenia dziecka w stronę kręgosłupa i głebiej niż zwykle położonej macicy. Takie rzeczy się zdarzają