Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

akasparow

Zabieg ultradźwiękami i mikrodermabrazja

Polecane posty

Witam wszystkich. Chciałabym zdecydować się na któryś z zabiegów podanych w temacie, niestety nie wiem do końca czy nadają się one do mojego typu cery i jak one wyglądają. czy po takim zabiegu są jakieś blizny, zaczerwienienia itp a jeśli tak, to jak długo się one utrzymają Mam cerę słucha ze skłonnością do trądziku, nie jest to nie wiadomo jak wielki trądzik, ale pojawiają się niewielkie zaskórniki na całej twarzy, które łatwo ukryć niewielką warstwą podkładu, rozszerzone pory są tu jednak największym problemem, dlatego bardzo proszę o radę. czytałam już na kilku forach jakich kosmetyków używać i w ostateczności zdecydowałam sie na La Roche Posay Efeclar K oraz tonik oczyszczający z Vichy. z poważaniem Agnieszka

Gość Szczurzęcy
ultradźwięki- chodzi Ci o peeling kawitacyjny? jeśli tak to jest to bardzo łagodny zabieg, nie zostają żadne ślady, skóra jest miękka i oczyszczona z płytszych zaskórników. Po zabiegu jest zaczerwieniona ale nastepnego dnia nic nie widać. Trwa to ok. godzinę, kosmetyczka taką specjalną łopatką jeździ po buzi i tyle ;)Ja mam cerę bardzo suchą i kosmetyczka odradziła mikrodermabrazję stanowczo. Mikro do ścieranie wierzchniej warstwy naskórka, to peeling mechaniczny, jeśli jest robiony u fachowca ( najlepiej dermatologa ) to ma na celu usunąć blizny i przebarwienia a nie je robić :) co do kosmetyków to loteria, mnie vichy i efaclar wysuszają, nie znalazłam jeszcze nic odpowiedniego, co by nawilżało a jednocześnie nie zapychało.

Właśnie chodzi mi o peeling kawitacyjny. a wiesz jakie są koszta takiego zabiegu i ile zabiegów daje jakiś lepszy efekt? Albo wiesz może jak skutecznie usunąć zaskórniki i pozbyć się rozszerzonych porów?

Gość Szczurzęcy
Ja w Warszawie płaciłam 150 zł za kawitację, a razem z kwasem migdałowym 180. Nie wiem ile potrzeba zabiegów. U mnie kosmetyczka doradzała jakieś 5-6 a mam przebarwienia, zaskórniki i ogólnie brzydką cerę.