Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość praworęczny jestem kurde

Leworęczność

Polecane posty

Gość dfgdfgfdg
"Przestaw się teraz tak, aby to prawa półkula u ciebie dominowała, i popatrzmy na efekty czy będziesz miała większe umiejętności czy problemy z uczeniem się...." ja nie musze sie przestawiac :D zreszta inaczej sie ucza ludzie z dominujaca lewa a inaczej z prawa polkola ale zadna z polkol nie jest gorsza, dla polkoli lewej wystarcza ogolne informacje a prawa musi dociekac szczegołów a potem ich omawiana, lewa jest bardziej matematyczna a prawa jezykowa, ale lewa polkola tez moze przyswoic kwiecista elokwencje i jezyki obce... Kiedys była nawet mowa o jakies dziewczynce ktorej wycieto lewa polkole a potrafiła sie nauczyc na perfekt kilku jezyków obcych mimo wieku i polowy mozgu...

Gość dfgdfgfdg
"Przestaw się teraz tak, aby to prawa półkula u ciebie dominowała, i popatrzmy na efekty czy będziesz miała większe umiejętności czy problemy z uczeniem się...." ja nie musze sie przestawiac :D zreszta inaczej sie ucza ludzie z dominujaca lewa a inaczej z prawa polkola ale zadna z polkol nie jest gorsza, dla polkoli lewej wystarcza ogolne informacje a prawa musi dociekac szczegołów a potem ich omawiana, lewa jest bardziej matematyczna a prawa jezykowa, ale lewa polkola tez moze przyswoic kwiecista elokwencje i jezyki obce... Kiedys była nawet mowa o jakies dziewczynce ktorej wycieto lewa polkole a potrafiła sie nauczyc na perfekt kilku jezyków obcych mimo wieku i polowy mozgu...

Gość dfgdfgfdg
"Przestaw się teraz tak, aby to prawa półkula u ciebie dominowała, i popatrzmy na efekty czy będziesz miała większe umiejętności czy problemy z uczeniem się...." ja nie musze sie przestawiac :D zreszta inaczej sie ucza ludzie z dominujaca lewa a inaczej z prawa polkola ale zadna z polkol nie jest gorsza, dla polkoli lewej wystarcza ogolne informacje a prawa musi dociekac szczegołów a potem ich omawiania, lewa jest bardziej matematyczna a prawa jezykowa, ale lewa polkola tez moze przyswoic kwiecista elokwencje i jezyki obce... Kiedys była nawet mowa o jakies dziewczynce ktorej wycieto lewa polkole a potrafiła sie nauczyc na perfekt kilku jezyków obcych mimo wieku i polowy mozgu...

Gość dfgdfgfdg
sorka prawa* :P

Gość marcelinek
to o przestawianiu nie było do ciebie tylko do tej prawo ręcznej bo ty jesteś przecież leworęczna.a konkretniej do niej ----> nie wiem czy mam płakać

Gość dfgdfgfdg
ja lewo?? :O nie wazne do ktorej z nas napisałes, obie mamy takie same zdanie....

Gość nie wiem czy mam płakać
leworęczność to nie tylko samo pisanie lewą ręką :O

Gość dfgdfgfdg
nie wiem skad sie bierze u niektorych taka "wiedza" ze leworeczni maja dominujaca prawa polkole....:O:O

dfgdfgfdg bo tak jest :O

Gość marcelinek
"byłam tez obureczna ale matka kiedys myslała ze leworeczi maja nierowno pod sufitem i kazała mi sie uczyc posługiwac prawa, do teraz tego załuje" po tym wywnioskowałem że jesteś leworęczna, bo napisałaś że matka kazała ci się uczyć posługiwać prawą ręką czego żałujesz.

Gość dfgdfgfdg
nie nie jest........... oj widze ze tylko ja jedna znam sie na rzeczy

Gość dfgdfgfdg
marcel to matka załuje i ja tez po trochu ale skoro byłam uczona pisac prawa to chyba znaczy ze jestm praworeczna. a zeby poznac u siebie dominujaca polkole to nie wystarczy wiedziec ktora reka sie pisze... od tego sa specjalne testy do rozwiazania (nie IQ tylko abc...), mylicie pojecia, lewa steruje prawa strona ciała ale w taki inny sposob niz wy myslicie

no to powiedz mi jak to jest, że gdzie nie wejdziesz http://www.google.pl/search?q=lewor%C4%99czno%C5%9B%C4%87+dominacja+p%C3%B3%C5%82kuli&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&rls=org.mozilla:pl:official&client=firefox-a tam informacja o dominacji prawej półkuli u leworęcznych :O

leworęczność dominacja półkuli taką frazę należy wpisać

Gość marcelinek
dfgdfgfdg----człowieczku kim ty jesteś...leworęczni to znaczy tacy u których dominuje prawa półkula mózgu....a taka "wiedza" jest dowiedziona przez neurobiologów i napisana opublikowana w książkach i w necie... a i jeszcze jedno napisałaś że lewa jest bardziej matematyczna....a z tego co wiem to leworęczni mają lepsze zdolności matematyczne czyli z dominującą PRAWĄ półkulą. może ty jesteś oburęczna....

Gość dfgdfgfdg
nie zamierzam odpowiadac za idiotów... od lat sie interesuje anatomia, a ksiazki i moje własne opracowania na temat mozgu maja juz swoje miejsce, lata zbierania informacji i analizowania ich, nie wiem dlaczego tak pisze na tych stronach (nie bd nawet tam wchodziła) moze to sa jakies stare informacje, pisał to ktos niedoinformowany, trzeba zwroci uwage na fakt ze naukowcy i inni ludzie nauki nie sa nieomylni...

Gość marcelinek
dfgdfgfdg----człowieczku kim ty jesteś...leworęczni to znaczy tacy u których dominuje prawa półkula mózgu....a taka "wiedza" jest dowiedziona przez neurobiologów i napisana opublikowana w książkach i w necie... a i jeszcze jedno napisałaś że lewa jest bardziej matematyczna....a z tego co wiem to leworęczni mają lepsze zdolności matematyczne czyli z dominującą PRAWĄ półkulą. może ty jesteś oburęczna....

Gość dfgdfgfdg
oczywiscie ze nie podwazam badan tych wykształconych ludzi ale... ta dziedzina jest dla wiekszosci zbyt skomplikowana 🖐️

Gość marcelinek
dfgdfgfdg----otóż to właśnie naukowcy dowiedli że lewa półkula steruje prawą stroną ciała a prawa półkula lewą.Podaj tytuły tych książek które przeczytałaś bo chcę to zobaczyć że półkule mózgu nie są dominujące... i czemu miałaś problem z narysowaniem trójkąta na kwadracie, bo o takim przypadku jeszcze nie słyszałem...jaki był tego powód do cholery...jesteś w kończy lewo czy prawo ręczna????

Gość dfgdfgfdg
przedewszystkim nauczcie sie ludzie a w szczegolnosci ty marcel czytac ze zrozumieniem :) 🖐️

Gość marcelinek
"od lat sie interesuje anatomia, a ksiazki i moje własne opracowania na temat mozgu maja juz swoje miejsce, lata zbierania informacji i analizowania ich, nie wiem dlaczego tak pisze na tych stronach (nie bd nawet tam wchodziła) moze to sa jakies stare informacje, pisał to ktos niedoinformowany, trzeba zwroci uwage na fakt ze naukowcy i inni ludzie nauki nie sa nieomylni.." to mnie rozśmieszyło:D interesujesz się anatomią ale w jaki sposób???:D opracowujesz jakieś opracowania??? :D gdzie pracujesz??? i gdzie te Twoje opracowania można przeczytać??? :D nie wiesz dlaczego tak pisze na tych stronach...?przecież to naukowcy tak napisali...? jeśli ty podważasz wiedzę naukowców to KIM TY jesteś...???

Gość dfgdfgfdg
marcel ty jestes uposledzony czy tylko udajesz?? :O:O:O piszesz tak jakbys niedoczytywał moich postów :O nara, nie ma z kim gadac

Gość praworęczny jestem kurde
A czy są jakieś testy, które stwierdzają która półkula jest bardziej rozwinięta?

Gość marcelinek
22:50 [zgłoś do usunięcia]nie wiem czy mam płakać leworęczność dominacja półkuli taką frazę należy wpisać---->w google to Ty sobie wpisuj co chcesz ja wolę słuchać opinii psychologów i neurologów....

Gość marcelinek
dfgdfgfdg--->to Ty jesteś upośledzona i masz chyba schizofenię, bo próbujesz podważać odkrycia naukowców nad sterowaniem mózgu, i czemu nie umiałaś napisać trójkąta nad kwadratem.....?co to ma być?

Gość dfgdfgfdg
najpierw trzeba ich rozumiec :D ale i tak jestem załamana twoim prostym tokiem myslenia do załozyciela, pisałam ze sa takie testy, bo tylko one stwierdzaja ktora dominuje, nie mam pojecia czy sa w necie, musiałbys poszukac. a i co do testów IQ to nie warto sobie nimi zaprzatac głowy, jak to sie okazuje, naukowcy zaczeli dłuzej badac ten aspekt i stwierdzili ze nie ma sensu, tak ogolnikowo, bo nie bd sie o tej porze rozpisywac w dodatku dla kogos kto po polsku nie rozumie...

Gość dfgdfgfdg
:D:D ja pierrdole.......... dobranoc

Gość Niektórzy wiedzą że dzwoni
ale nie mają pojęcia, w którym kościele :D To o czym pisze marcelinek istnieje jedynie w sytuacji, gdy z osoby leworęcznej usiłuje się zrobić praworęczną, np. dziecku usilnie przekładając kredke do reki prawej. Nie zaś w sytuacji, gdy osoba o ugruntowanej praworęczności chce nauczyć się pisać lewą ręką. A druga 'specjalistka' dfgdfgfdg :D Pogłębioną skrzyżowaną literyzację miałaś? :D :D :D Wypadałoby wiedzieć, co Ci dolegało, bo to sie lateralizacja nazywa :P

Gość marcelinek
22:19 "zreszta inaczej sie ucza ludzie z dominujaca lewa a inaczej z prawa polkola ale zadna z polkol nie jest gorsza"----> Ty masz coś nie tak z mózgiem najpierw sama napisałaś że inaczej uczą się ludzi z dominującą lewą i prawą półkulą a później UWAGA TO-------> 22:35 dfgdfgfdg nie wiem skad sie bierze u niektorych taka "wiedza" ze leworeczni maja dominujaca prawa polkole.... a może u Ciebie dominuje dupa....? a nie półkula...