Skocz do zawartości
Szukaj w
  • Więcej opcji...
Znajdź wyniki, które zawierają...
Szukaj wyników w...

Zarchiwizowany

Ten temat jest archiwizowany i nie można dodawać nowych odpowiedzi.

Gość aurelia777

szkoła rodzenia - czy konieczna?

Polecane posty

Gość aurelia777

zastanawiam sie czy uczeszczanie do szkoly rodzenia duzo daje przyszlej matce, czy można to sobie darować??

Gość brrr.....
konieczna nie, ale sie przydaje... mnie berdzo pomogla "lekcja" na temat karmienia, przbiegu porodu i wizyta w sali porodowej.... mysle ze dzieki temu o wiele spokojniej do tego podeszlam, choc i tak sie za bardzo nie stresowaam bo wiedzialam ze bede rodzic z ZZO :-)

Gość zbyteczny wymysl
zbyteczny wymysl dzisiejszych czasow. ale jak ktos ma za duzo pieniedzy to chyba warto, bo wielu ciekawostek mozna sie dowiedziec. jednak i bez szkoly da sie urodzic;)

na pewno nie konieczna :) ja chodziłam, ale szczerze powiem nic mi nie pomogła, nie nauczyłam się jak oddychać, jak sobie pomóc w czasie porodu, o opiece nad noworodkiem też nic nowego się nie dowiedziałam. zależy od szkoły, jak zajęcia prowadzi dobra położna to jest sens, ale jak jakaś dziwna, nawiedzona to bez sensu marnować czas i nerwy :P

Gość niekonieczna .........
ja nie chodzilam i jakos bez problemu urodzilam dwoje dzieci - podczas porodu i tak polozna mowi co masz robic , a na temat wychowania dziecka mozna dowiedziec sie z gazet , ksiazek lub netu .

nie jest konieczna nie mieszkam w Polsce i jak sie pytalam swojego lekarza czy poleca zapisac sie do szkoly rodzenia to powiedzial ze jest to zbyteczne. byl przy mnie przy porodzie (tutaj lekarz odbiera porod) i mowil mi co robic. ale pewnie jak ktos sie czuje niepewnie to szkola rodzenia moze troche uspokoic, pokazac co i jak sie odbedzie